hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [party]  2006. október 29. vasárnap   16:15
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Heineken Thirst Studio gála
2006. október 27., Közgáz

  Egy újabb lehetőség adódott idén az amatőr zenészeknek, hogy megmutassák tehetségüket az igen kiváló bíráknak - a Heineken Thirst Studio felhívására 250 előadó vette a fáradtságot és küldte be hangzóanyagát, azaz 1 dalát augusztus 31-ig. A zsűri igen prominens tagokból verbuválódott: Prieger Zsolt, az Anima Sound System, a Dubcity Fanatikz és számos más produkció agya, aki első hallásra tudja, hogy mi kell a népnek, vagy ott volt Palotai Zsolt, akiről ódákat zeng a partyzó közönség; vagy Nesta, a Radiocafe 98,6 műsorvezetője, vagy Dj Titusz, aki nélkül talán nem lenne Belga vagy a Carbonfools; vagy Kentaur, aki Presser Picivel együtt alkotott a 80-as években igazán eredetit; és Biljarszki Emil, aki a Korai Örömből ismert valamint Nemes Tibor, László L. Gerzson, Madarász Gábor, Suri Imre. Véleményem szerint a bírák végleges véleményét/döntését érdemes volt elfogadni, mert pártatlan és szakszerű volt. Az ízlések különböznek, az igaz, éppen ezért e tekintetben nem lehet vitatkozni, mert ahány, annyiféle.
  
  A döntésben ezen kritériumok voltak a meghatározóak:
  -kreatív zenei ötletek, egyedi szerzői megoldások
  -szerkezeti, formai egység, hangszerelés
  -egyéni stíluselemek, újszerű zenei hangvétel
  -szövegtartalom, fonetika, zenei főtéma
  -eladhatóság, korszerűség
  
  Október 27-én este a Közgázon tartott díjátadó partyn ünnepélyes keretek között kihirdették a végeredményt. A döntőbe jutott 5 előadó 1-1 dala mintegy 71 előadó produkciójából lett kiválasztva (melyeket a nyertesek dalaival együtt meg is hallgathattok a http://www.dalok.hu/thirststudio oldalon). Miután ti is végighallgatjátok mind a 71 dalt, megállapíthatjátok, hogy nem volt könnyű kiválasztani az öt döntőst és a szigorú kritériumoknak megfelelni, pedig egyik jelentkező sem nyújtott rosszabb teljesítményt. -Én nem vagyok biztos benne, hogy egyébként elismerést kaphattak volna másutt ezek a csapatok- A döntés megszületett. A szigorú és annál is körmönfontabb bírák 5 stílusban hirdettek döntőst. A roma népzenei alapokból merítkező Nomadat; a Punkot a rakkendrollal ötvöző belezős Yellow Spotsot; a r´nr alapokon nyugvó Dead Guys-t; az elektro-rockot játszó Honey Bee-t; és a Thirst Studio győztesét, a Sunscreen-t, akik együtt fognak dolgozni a Groove Armada producer csapattal Londonban, Tommal és Andyvel Barcelonában. Valamint az összes nyertesnek jár 40 órányi stúdió idő a PEAK stúdióban 2-2 dal erejéig, és egy jelképes aranylemezt kaptak.
  
  A döntősökön kívül, érdemes lesz a következő előadókra is odafigyelni:
  Atomora, Singas Project, Avion, Gremlins, Torson Wellness, Extazis, Panic Radio, SKA-Pécs, Pattern Recognition, Fluor Filigran, Shape, Kormix & The Natura Wakes, Brigantik, Redeye 22, Wattamen, Athome&back, Edgar Francz, Silence Fiction, Sonic Entropy, Csukott Szemek, Planktone, Jeffos Dream, The Nobles, Eat Me!, Vasi, Everflash, The Fluid, Egri András, Fullmax, Berhő, Yava, Chocolate City, Galler & Francz, Spring Island, Tarjányi Ferenc.
  
  Ráadásul a neheze csak ezután fog következni mind a nyerteseknek, mind a résztvevőknek. Kérdés, hogy melyik csapatok tudják ténylegesen meggyőzni a potenciális kiadókat és a vásárlóközönséget, a koncertlátogatókat. Végülis ez csak egy volt a sok tehetségkutató program közül, de bizonyára ez volt a legnagyobb hazánkban.
  
  A Heineken Thirst Studio bemutatkozó lehetőséget biztosít a nyerteseknek: október 31-én a, DJ Junior, Hamvai P.G., Mr Kaufer, Balkan Fanatik fellépésén (Schoolclub), november 3-án Kentaur, Hamvai P.G., Mr Kaufer estjén, valamint Miskolcon november 8-án az Anima Sound System, Kentaur, DJ Junior fellépésén (Egyetemi Sportcsarnok), valamint Szegeden november 16-án ugyancsak az Anima Sound System, Kentaur, DJ Junior fellépésén (Mars téri U-Pavilon).
  
  A tehetségkutató esemény zárógálája - mint ismeretes - 2006. november 18-án lesz 19:00-tól a SYMA rendezvénycsarnokban Budapesten, a XIV. ker. Ifjúság útja 2 szám alatt. Fellép a Groove Armada, De La Soul, Coldcut, DJ Ronin ( Thirst 2005 világgyőztes), DJ Palotai és Sunscreen.
  
  Jegyek válthatók a Ticket Express és Eventim jegyirodáiban 7 900 Ft-ért.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Heineken Thirst Studio

Dalok

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 first memories    aurahodor    justin timberlake    the horrors    ram-zet    stian westerhus    anna faris    general surgery    ladytron    alexandra    dreamrites    no strings    blind myself    larsen    alcohol    coen    maylene and the sons of disaster    kaltenbach    morningdeer    torn from earth    guano apes    kyuss lives!    special providence    joseph gordon-levitt    radare  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!