hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2001. június 5. kedd   15:10
nincsen hozzászólás

szerző: Deadcode Production
Hyperspace Complex
2001 június 16, Szentendre, Complex rendezvényközpont

   Költözik a Hyperspace. Bár a Patex gyárépülete jól bevált és neve a rendezvénnyel összeforrt, az utóbbi időben mégis egyre több probléma merült fel a gyár adottságait illetően. Váltani kellett, továbblépni a modernizáció felé úgy, hogy mindeközben a Hyperspace sajátos világa megmaradjon. Csakhogy a komoly változások sosem zökkenőmentesek, ezért a hagyományos nyári Hyperspace Central European Electronic Music Festival kivételesen arrébb csúszik a naptárban, megrendezése a tervek szerint ősszel várható.
  
   Addig is íme, a legforróbb évszak felpezsdítő parti-ajánlata, két világhíres techno-művésszel az élen, akiket ráadásul eddig sosem hallhatott a magyar közönség:
  
   SAMUEL L. SESSION, a nálunk is rendkívül népszerű svéd vonal első-osztályú lemezlovasa a 80as évek végén kezdte pályafutását, igaz, ekkor még csak barátai örömére. Tudása, technikája azonban egyre jobb és jobb lett, mígnem profi szintre ért, és 1992ben Samuel betört a nemzetközi elektronikus szcénába. Öt év múlva elég tapasztalattal és sikerrel a háta mögött megalapította saját kiadóját, a progresszív hangzásra építő CYCLE-t, melyet ma a legerősebb és legelismertebb labelek között tartanak számon a szakma nagyjai.
  
   Session képességeire garanciaként szolgálnak a Dave Angel által jegyzett Rotation-nál illetve Heiko Laux Kanzleramt labeljénél megjelent munkái. E két vezető kiadó mellett a Primate, a Phont vagy épp a francia Choice is büszkélkedhet a svéd géniusz alkotásaival.
   Samuel L. Session szettjeinek jellegzetessége, hogy a techno-n belüli legújabb irányzatokat foglalja össze. Érdemes megjegyezni, hogy a techno-imádók által olyannyira istenített Ben Sims Manipulated remixes címu bakeliten Adam Beyer kiváló feldolgozása mellett övé az egyik leginkább figyelemreméltó darab!
  
   TERENCE FIXMER a franciák exportja a nagyvilágnak. Fixmer 98ban hozta létre a Planet Rouge Records-ot, majd DJ Hell kiadójával, a Gigolo Records-szal kooperálva megjelentette debütáló EP-jét, az Electrostatic-ot, s ezzel gyakorlatilag beírta nevét a techno-lexikonba. Hirtelen a legkeresettebb producerek közt találta magát, zenéje csaknem valamennyi fontosabb kolléga éves chart-ján szerepelt. Terence-t inspirálta a kirobbanó siker és nemrégiben újabb merényletet követett el, Body Pressure címen. A francia mintha világuralomra törne: pár héttel ezelőtt Dave Clarkkal közös live show-ja ezreket kergetett az őrületbe Dániában; június 18-án pedig Sven Väth vele együtt nyitja meg a Cocoon Club sorozat első éjszakáját az Amnesia-ban, Ibizán. / Egyébként az Amnesia Cocoon Club-estjei a legnagyobb sztárokat látja vendégül 2001 nyarán: Marco Carola, Carl Cox, Richie Hawtin, Pascal F.E.O.S., Marco Bailey egyaránt fellépnek majd. /
   Terence Fixmer joggal nevezheto az elektro-techno koronázatlan császárának. 2001. június 16-án live act produkcióval készül meghódítani a Hyperspace közönségét!
  
   ELEX RED (A) legutóbb 99 novemberében bűvölte el az önfeledt bulizásra vágyó tömeget, akkor még a régi Patex falai között. Stílusára leginkább a tribal-techno jellemző, de abszolút otthon érzi magát minimalban is, rendszeres fellépője a monumentális bécsi Biosphere parti-sorozatnak. Tehetségét dicséri továbbá, hogy Ausztria istenített performance-csoportja, a Living F/X is előszeretettel kéri fel ot közös munkára. Elex jelenleg is szinte éjt nappallá téve stúdióban dolgozik, producerként és dj-ként egyaránt bőven van tennivalója.
  
   HOT X, IGOR DOURDEN, JAY : ők azok, akiket sosem ismerhet eléggé a Hyperspace-látogató. Az ember azt hinné, már mindent tud a DEADCODE-delegációról, ok mégis újra és újra meglepik rajongóikat. Hogyan kerítik zenéjükkel hatalmukba ismét a folyamatosan új impulzusokkal gazdagodó techno híveit? A választ a júniusi éjszaka rejti. Egy azonban biztos: aki ott lesz, belekóstolhat a hamarosan megjelenő, sorban harmadik Deadcode-bakelitbe. A Transmission Error Hot X szerzeménye, melyre két remixet készített Jay, aki mellesleg időközben befejezte a még kiadásra váró újabb EP-je anyagát, a Cactust.
  
   OBSERVER (A) az eddig bemutatott dj-kkel ellentétben a techno birodalmából némileg szelídebb tájakra vezeti majd közönségét. Némileg, hiszen bár az osztrák kedvenc a trance/house arénában pakolja fel lemezeit, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy személyében Biosphere-rezidens érkezik a Complex csarnokába, lesz tehát progresszivitás bőven a dallamok mögött!
  
   TOMMYBOY szintén ebben a teremben játszik az ominózus nyári éjjelen. Minden bizonnyal annak jegyében lép a Hyperspace dj-pultjába, hogy megmutassa, nem véletlenül o a number one itthon sokak számára.
  
   JUNKIE, valamint D.DEEJAY az új generáció küldötteiként egészítik ki Observer illetve Tommyboy sokat ígérő szettjeit.
   Összességében tekintve a line-up alighanem több mint kedvező lehetőséget kínál egy gigantikus partira:
   SAMUEL L. SESSION, TERENCE FIXMER, ELEX RED, HOT X, IGOR DOURDEN, JAY, OBSERVER, TOMMYBOS, JUNKIE, D.DEEJAY s ez még csak a nyár nyitánya, változatlanul VELETEK! :)
  
   Info-line / jegyelővétel: 06 209 467 619, 06 302 712 707
  
   A HYPERSPACE / COMPLEX RENDEZVÉNYKÖZPONT hoz ingyenes parti-buszokkal, melyek 24.00-03.00 között félóránként indulnak a Batthányi térről; visszafelé 00.30-03.30-ig szintén félóránként közlekednek a rendezvény helyszínétől!
  
   Éjfélig, illetve 03.00h után menetrendszerű HÉV-járatok közlekednek a Batthányi tér és Szentendre között. A HYPERSPACE helyszínéhez (Róza u.8.) legközelebbi HÉV-megálló: Pannónia telep!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
2024. október 6.
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja (Papp László Budapest Sportaréna)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dream Theater: vinylen adja ki újra életművét az ősszel Budapesten játszó progmetal zenekar
Malterosfiú, eskető pap, borász, teknősmedence-takarító, piackutató – szinte nincs olyan szakma, amit nem próbáltak ki a Quimby tagjai
Szakcsi Jazz Egyesület: A magyar jazz generációi
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
Tycho új lemezével tér vissza Budapestre
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 insomnium    the sherlocks    bouncing souls    egy színésznő lánya    ryan phillippe    saturnus    texas in july    fit for a king    manegarm    isis    senses fail    kung fu panda 2    saint deamon    neck sprain    decaying incest    overdrive    carnivore diprosopus    the haunted    szexhead    kosheen    ice nine kills    eat me!    cold snap    marko hietala    vreid  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!