hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
film [filmszemle]  2006. október 19. csütörtök   13:10
nincsen hozzászólás

szerző: imeta
Dögölj meg, John Tucker
Hazai bemutató: 2006. október 19.

  A Dögölj meg, John Tucker-el újabb tinifilm érkezik a hazai mozikba. A helyszín természetesen egy tengerentúli középiskola, ahol szurkolócsapatok és bálkirálynők bűvkörében telnek a viszontagságos tinédzser évek.
  
  Főszereplőnk, Kate Spencer (Brittany Snow) örökös lúzerként kezd bele a bő kilencven perces tapasztalatszerzésbe, és próbál menőbb barátokra szert tenni, mint az uzsonnástáskája. Akaratán kívül belepottyan egy szerelmi sokszög kellős közepébe, melynek csúcsán az iskola szépfiúja, Tucker áll.
  Az amerikai olvasztótégely szép példázataként a suli minden jelentős „kasztjából” akad egy lány, aki magáénak hiszi a Legmenőbb Barátnő címét. A gond ott kezdődik, mikor a sors közös tornaterembe vezeti őket, és rájönnek, ezzel nincsenek egyedül. Rövid hajtépés és közelharc után bosszút esküsznek, és megindítják a heréljük ki Tuckert mozgalmat. Időközben azonban kiderül, hogy ez nem is megy olyan egyszerűen, mint gondolták, a végső csapásméréshez pedig szükségük van Katere.
  
  Aki újdonságot vár a filmtől az alapsztori hallatán, csalódni fog. Az elmúlt években megjelent, hasonló kaliberű filmek minden lehetséges és lehetetlennek vélt végletét megmutatták már a témának. (szerelem, szex és szívatás) Érdekes, hogy éppen a tanulásról nem tett említést egyik mára „alapműnek” számító változat sem. Azt se mondhatjuk, hogy egy újabb generáció nőtt volna fel az Amerikai pite óta. Címével ellentétben a Dögölj meg, John Tucker nem vállal be annyit, mint sokat emlegetett elődje, sokkal visszafogottabb és nőiesebb vizeken evez. Pozitívuma, hogy helyenként vicces, de az agyonrágott fordulatok és az erősen tornaterem szagú leülések nem tesznek túl jót a filmnek. Mintha nyomokban feltűnne némi szatirikus hangvétel is, de mire az ember ráhangolódna, máris nyoma vész. Sajnálatos ez a bátortalanság, így az egész felemás próbálkozás marad, nem elég erőszakos ahhoz, hogy a korosztály karikatúrája legyen, vagy többet mondjon annál, aminek látszik. A végére minden kezdeményező kedv eltűnik a történetből és valóban nem lesz több egy súlytalan tinifimnél.
  A színészválasztás természetesen hozza a szokásos normákat, hosszú combú, hamvas bőrű tinilányokat csodálhatunk, köztük a tinicsalogató Ashantit. Oscar díjas alakításokat remélni sem kell egy ilyen könnyű kis vígjátéktól, talán csak Jesse Metcalfe emelkedik pár centivel társai fölé, a durcás ajakbiggyesztést kellő profizmussal begyakorolhatta a Született Feleségekben.
  Iskolai lógáshoz tökéletes választás a film, szépen elcsordogál a háttérben, de nehezen tudom elképzelni, hogy az érettségin túli korosztályok mit is tudnának vele kezdeni?
  
  Hazai forgalmazó az Intercom



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 asphyx    brujeria    backyard babies    jay chou    prodigy    volt 2001    mtv    hellripper    euroblast tour 2012    billy gibbons    balatoni boli    velőrózsák    fallenintoashes    arto lindsay    ex deo    protest the hero    cold snap    lenny kravitz    hobo    kaiser chiefs    zuboly    tommy emmanuel    zaják és társa    polar bear club    el camino  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!