hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2006. október 20. péntek   12:41
nincsen hozzászólás

szerző: Tompi
W.A.S.P.
2006. október 8. Wigwam

  Cseppet sem véletlen a következő ritkaságok egybeesése: (egy) Kiss Forever Band vasárnap a csordultig telt Wigwamban, és Magyarországon a W.A.S.P. A Fehér Angolszász Protestánsok gyülekezete, a világ egyik Kiss Forever Bandje ugyanis először járt hazánkban október 8-án, amely vasárnapra esett, amikor is nem szokott telt ház lenni a Fehérvári úti rockgyarmaton. Kár, hogy ezzel szinte minden érdekességet el is mondtam a koncertről.
  
  Mert az már inkább csak puszta tény, hogy elmaradt a House Of Games, az meg egyenesen dühítő, hogy helyettük kínzóan sokáig csak színpadszerelés és DVD-nézés volt a bemelegítő attrakció.
  
  Sebaj, a Doors-féle The Enddel ennek is vége lett, majd az egybefűzött On Your Knees, Hate To Love Me, és L.O.V.E. Machine dalokkal kezdetét vette a röpke hetven-nyolcvanpercnyi tisztelgés a Kiss előtt. Tanulságként annyit sikerült levonnom, hogy ha Gene Simmonsék coitusokhoz írták a zenéjüket, akkor a W.A.S.P. minden nemi erőszak örök háttérmuzsikáját írta meg. És természetesen a Közel-Keleti háborúkon elkövetett mészárlásokét is, de ezt már nem én találtam ki, hanem maga Blackie Lawless, aki erre még büszke is. Annyira, hogy gitárján az amerikai bombázóktól kölcsönvett szlogennel Death From Above- jelzi, hogy ő bizony tudja, mitől döglik a légy. És az ember.
  
  Mindkét tézist igazolja, hogy a sminkkel kigyúrt Liz Taylorként, smink nélkül kiöregedett musicalszínészként festő frontember vezette társulat kivétel nélkül bicepszből feszített rá a hangszerére, legyen szó akár a vitaminhiányos Conannak tűnő basszusgitárosról, vagy akár a Karl Logan paródiájának festő, kólásüveg-vállú gitárosról, akinek néhány szóló alatt rózsaüvegszerűen világított a gitárja. Egyikük egyébként a szökni vágyó hevederével vívott közelharcot, másikuk a zenével. A legnagyobb csata azonban épp a közönség ellen folyt, hiszen aki csak a gondolatbűnt követte el, hogy felkapaszkodik a pódiumra, vagy megérinti, lefotózza, vagy letelefonozza Bush Kleopátrájának lényét, kontroll-ládáját, leginkább horror-mászókának tűnő mikrofonállványát, vagy az ahhoz okvetlenül szükséges sámlit, hát arra roadok az egri asszonyok tűzrőlpattantságával, és a CIA szigorával csaptak le.
  
  A Kiss éltetését bizony semmi sem zavarhatta meg, maximum, ha eljátszották volna a Rubbermant, ami ugye a Black Sabbath előtt hajbókol a Supernaut riffjének eltulajdonításával, de ez most mellékes. De Budapest Rock City beérte az abszolút közönség-kedvencnek számító Wild Childdal, a sampler-kenhensleyvel ellátott The Headless Childrennel, vagy az élőben unikumnak számító, de itt Hubertusként sem szóló Widowmakerrel, amely csak még jobban kiemelte, hogy a W.A.S.P. nem volt éppen V.S.O.P formában. Mindenesetre az I Wanna Be Somebodyval jelezték, hogy valakik azért akarnak lenni, a The Idolban még azt is közölték, hogy micsodák. A megjelenteknek mindenesetre ez maga volt az Arena Of Pleasure, azonban a Chainsaw Charlie-val és a mottóértékű Blind in Texasszal véget ért a móka aznapra, zárult Blackie mókatára.
  
  Gene, Paul, Pete, Ace, George, Blackie, s valahány név a naptárba, visszajövünk nemsokára, a viszontlátásra. Mondták, és úgy hagyták itt Budapestet, mint annak idején az Apache helikopterek Vietnámot.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

W.A.S.P.

U.S. Army

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 leecher    wakachuka    kortársak    jake e. lee    vl45    death    city of echoes    kip winger    deep in the woods    demoshow    steam engine    dillinger escape plan    szarka tamás    thor    into darkness    monster magnet    gravefruit    taylor swift    christoph waltz    the subways    wall of sleep    royal republic    gothica fesztivál    zorán    aborym  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!