hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2006. október 13. péntek   13:57
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Balkan Fanatik Hungarikum c. lemezbemutató koncert és Transglobal Underground tagjai -Hamid ManTu, Rav Neiyyar, Sheema Mukherjee
2006. október 20. 21:00, Budapest - Petőfi Csarnok

  Az elektro-ethno műfajt képviselő Fonogram díjas zenekar (2004-ben az év legjobb World Music Albuma) első debütáló lemeze után a rajongók legnagyobb örömére most új albummal jelentkezik a Balkan Fanatik!
  
  Lepe és Jorgosz két éves munkájának eredménye a mostani lemez, a fiúktól megszokott energikus, robbanékony hangvételű, melyen a zeneszerző/producer páros a legmodernebb formába öntötte a balkán minden tájáról egybegyűjtött dalokat. A lemez olyan meglepetéseket tartogat, mint az Azt gondoltam eső esik c. dal, melyen Kovács Nóri népdalénekes mellett közreműködik a Transglobal Underground (TGU, London) a világzene egyik legjelentősebb képviselője. Emellett a Szomorú Blues c. dal, ami Dobos Tamás (divatfotós, a Balkan Fanatik több klipjének operatőr-rendezője) és Lepe tolmácsolásában hangzik el. A rap-betéteket a fiatal, lázadó Rise FM és a szexi MC Jammin´ követték el, a népdalokat Kovács Nóri, Avedikian Viktória valamint Felvidéki Eszter keltik csodálatosan életre.
  Az Enhanced CD a zenekar új videóklipjét és fotógalériát tartalmaz.
  
  A koncert nem egy hagyományos Balkan Fanatik buli, mert extra meglepetések is várják a nézőket. Az együttes mottójához híven lesz fergeteges rap, tánc, fényjáték (break, néptánc, és modern táncosok, multimédia show), fellépnek a lemezen szereplő népzenészek és énekesek, valamint sztárvendégként fellép a Transglobal Underground három tagja, Hamid ManTu, Rav Neyyar és Sheema Mukherjee.
  
  A koncert különlegessége, hogy miután a stúdióban a két zenekar együtt dolgozott egy-egy közös dal erejéig, ezeket itt hallhatja először a nagyközönség. A koncert során a Balkan Fanatik Transglobal Underground blokkban elhangzik többek között az Azt gondoltam eső esik, valamint a készülő új TGU lemezről a Moonshout című dal.
  
  Balkan Fanatik - Elektronikus alapok, népzene, rap, tánc, fényjáték!
  
  A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. Jorgosz Tzortzoglou a Barbaronak, valamint a Gépfolklórnak volt a vezetője. Az ő ötlete volt, hogy Lepés Gábor (Lepe) - számtalan magyar előadó producere és hangmérnöke - által képviselt elektronikus zenét elegyítsék népzenei elemekkel. Mivel a népzenei elemek főleg keletiek, balkániak, így lett a zenekar neve Balkan Fanatik.
  
  A BF 2003 nyara óta fellép klubokban és fesztiválokon. Játszott a Public Enemy, a Jethro Tull és a Transglobal Underground előzenekaraként. A 2006 év eleji szenzációja az Arash-al közösen előadott Tike, Tike Kardi c. sláger, amely a rádiók kedvence lett. A jelentősebb fesztiválok közül a zenekar Kottler Ákos dobossal, Rise FM-mel és MC Jammin-nel játszott a VOLT fesztiválon, a Sziget fesztiválon, a Coca Cola Beach House-on, a Szerbiában és Krakkóban megrendezett magyar napokon, valamint Tokajhegyalján.
  
  Az együttes zenéjére eddig öt videóklip készült: a Fuckmen, a Csináld, csináld, jól csináld!, az Elment az én rózsám, a Got No Father és az Egyedem begyedem című dalokból. Ez utóbbit az Art Maffia/Vígh Dávid és Dobos Tamás készítették, közreműködik benne Jorgos /Superman/, Lepe /Miskakancsó/, Rise FM és Vili a breaktáncos, valamint a helyi arcok és Sanyi a szamár.
  
  A Balkan Fanatik debütáló albuma a 2004-es év legjobb World Music lemeze lett, valamint megkapta a Kulturális Minisztérium Bezerédy díját. 2004-ben a Balkan Fanatik zenéje a MIX és Nyócker c. filmekben szerepelt.
  
  A koncertet DJ parti követi.
  
  Jegyárak: 2500 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Petőfi Csarnok

Balkan Fanatik

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 duende    németh juci    tesstimony    rock show        valerian swing    jesu    irish    jaume collet-serra    liszt ferenc    transitional    spielberg    edvard munch    crushing caspars    live evil    vengince    life of pi    despised icon    dio    mr.big    jambalaya    rockmaraton    suicidal angels    sötét zsaruk    milovice  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!