hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [előadás]  2006. október 10. kedd   14:31
nincsen hozzászólás

szerző: Showtime
Apassionata Extra - A Magyar Lovaskultúra Karácsonyi Gálája
2006. december 16., 20 óra; december 17., 15 óra, Papp László Budapest Sportaréna

  Gőzerővel folynak az Apassionata Extra előkészületei. Az előadás csak, és kizárólag erre a bemutatóra készül, úgyhogy aki nem akar lemaradni, már most megválthatja jegyét a fergeteges történelmi lovas showra. Az előadáson közreműködik az Experidance valamint a magyar lovas élet legkiválóbb egyéniségei.
  
  Az előadásra a 11 kamionnal szállítják majd a felszerelést, ami a hang- és fénytechnikán kívül a hordozható lóistállókat, a speciális padlóburkolókat, melegítő berendezéseket is tartalmazza. A speciális padlóburkolást több tonnányi homokkal fedik majd be. A porond közepén egy 10 x 10 méteres színpad áll majd, ahol a Román Sándor vezette Experidance adja majd elő az egyes történelmi részeket összekötő táncprodukciókat.
  
  Az Apassionata Európa nagyvárosainak legnépszerűbb lovas előadása, mely évenként megújul, és szezononként több mint ötszázezer néző látogatja Az idén, 2006. december 16-án a Budapest Sportarénában közkívánatra egy olyan egyedülálló előadás megvalósítására kerül sor, amely átfogó képet ad országunk páratlanul gazdag lovas kultúrájáról, mely az idők során szorosan összefonódott népünk történelmével, mondavilágával és irodalmával.
  
  Az előadáson a magyar lovas élet és lovassport világszerte ismert kiválóságai is szerepelnek: lovas kaszkadőrök, akik nagy külföldi és hazai történelmi filmek lovasjeleneteit forgatták, nemzetközileg ismert lovas sportolók, köztük világbajnokok és sikeres lovas szakemberek. A programban a kezdetektől napjainkig különböző történelmi színekben jelenik meg a magyar ember és a ló kapcsolata a korabeli zenei és irodalmi kultúra segítségével, bemutatva egyidejűleg a magyarországi lófajtákat is.
  
  Fellépők:
  
  Az Experidance Tánctársulat anno, 2000 októberében azzal a nem titkolt céllal alakult a magyar néptánc szakmai berkekben rendhagyó felállású ExperiDance Produkció, hogy támogatásával szétröppentse a világban, a Román Sándor nevével fémjelzett kategóriájukban egyedülálló táncprodukciók hírét. A Tánctársulat mára elmondhatja magáról, darabjai műfaji kategórián belül maradva, a legkeresettebb színpadi produkciók közé tartoznak. Tagjai Táncművészeti Főiskolát végzett hivatásos táncosok, szám szerint 24 fő, a művészi munkájukhoz nélkülözhetetlen háttér apparátussal. Darabjaik Magyarországon, műfaji kategórián belül maradva, 6 éve a legkeresettebb színpadi produkciók közé tartoznak. A társulat öt egész estés show-ját 900 teltházas előadáson keresztül több mint hatszázezer néző látta és ünnepelte. Közönségbarát, szórakoztató fellépéseik nagyszabású szakmai, illetve technikai felkészültségről tesznek tanúbizonyságot. Produkcióik részben ettől egyediek.
  
  Előadásaikon egészségesen ötvözik a minőséget - az arányok megtartásának figyelembevételével - a popularitással. Színpadi ötös fogatuk, mely nézőiket estéről estére rabul ejti, nem más, mint: a tánc, a koerográfia, a jelmez, a fény, a hang, illetve mindezek precízen összerendezett míves kavalkádja az alkotó által!
  
  A társulat nagyszerű kihívásként éli meg az Apassionata együttműködését, hisz közös színpadteret használva, ilyen léptékben, ekkora közönség előtt, ló és táncos, ember és állat még nem lépet fel Magyarországon.
  
  Kassai Lajos Lovas íjász
  Kassai Lajos a modernkori lovasíjászat megteremtője. 15 év alatt dolgozta ki egy ősi magyar harcművészet alapjain nyugvó sportág szabályrendszerét és edzésmódszereit.
  Kezdetben Magyarországon, majd egész Európában, Amerikában, és Kanadában tartott sikeres bemutatókat, edzőtáborokat, majd létrehozza a Lovasíjász Világszövetséget.
  
  A világ szinte minden részén vannak tanítványai, és keresik fel azt a bázist Kaposmérő határában, ami a jelenlegi sportág központja.
  
  Minden eddigi lovasíjász versenyt megnyert. 1998-ban pedig 12 órán át tartó, megállás nélküli lovasíjászatával bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, amit négy év kemény felkészülés után 2002. május 11-én döntött meg. Az idén elképesztő teljesítményével, 24 órás lovasíjászatával ismét bekerült a rekordok könyvébe. Tagja a Megszállottak Klubjának.
  
  2003. augusztus 20-án Mádl Ferenc köztársasági elnöktől a Magyar Köztársaság Érdemrend Tiszti keresztjét vehette át.
  Lovasíjászat c. könyve negyedik kiadását éri meg Magyarországon, de megjelent az angol és a német fordítás is. Itt írja le ars poeticáját: Alapvetően két embertípus van, a kérdés embere és a felelet embere. A kérdés embere az állandóan kutató, tapasztalni, megismerni akaró ember. A felelet embere pedig azt mondja, vallása már mindenre megadta a választ, és visszavonul a hitének megfelelő rítusokba. Az én életem mintha mindkettőt tartalmazná. Én mindent ki akartam próbálni, és azt mondtam, csak az ostobák akarnak a mások kárán tanulni, és nincs fontosabb az egyéni tapasztalásnál. A tudás az egyedüli kincsünk, amit nem vehetnek el tőlünk, és egyben a legarisztokratikusabb dolog is a világon. Most, hogy elértem életem delét, egy napfényes tisztásra jutottam, magam mögött hagyva a kérdések és a vágyak kínzó dzsungelét. Sokkal több az elfogadás, mint a változtatni akarás bennem. A lovasíjászat, ami egykor táltoslovon repített térben és időben, ma már egyre inkább egy rítus számomra, keretet adva hétköznapjaimnak, életemnek. Egyszerre jelenti számomra a tudományt, a művészetet és a vallást. Megpróbáltam a józan észre támaszkodva a lehető legtöbbet megtudni erről a tevékenységről, majd képességeimhez mérten művészien bemutatni, és mire eljutottam idáig, azt vettem észre, hogy hitemmé vált.

  Kaszkadőr Lovas Színház - Balog D. Menyhért akciórendező és társulata:
  
  Balog D. Menyhért akciórendező és társulata Magyarországon elsőként bemutatott egyedülálló programjaival szórakoztatja nézőket, és állnak megrendelőink rendelkezésére az ország legjobb lovas kaszkadőreivel A világ legjobb lovagjai küzdenek azért a szent lóért, amelyiket ha megnyer valamelyik lovag, többé nem állhatja semmi útját a lovagtornák győzelmében.
  
  Az ország legjobb kaszkadőrei és kaszkadőrlovai részvételével, akik nemzetközileg elismert filmekben bizonyították tudásukat, mint a Trója, Mennyei királyság, Nagy Katalin, Napóleon, Kleopátra stb. Lovaikon lovagolt Jeremy Irons, Antonio Banderas, Whoopi Goldberg, Franco Nero, és tőlük vett lovasoktatást Chatrine Zeta-Jones. A Magyar színészképzőbe járó színészek itt kapják meg első lovas órájukat. A kaszkadőrök doubliroztak, (helyettesítettek) olyan sztárokat, mint Sylvester Stallone, Jeremy Irons, James Belushi, Timothy Dalton és hazai színészeink legjobbjait is. A Magyar színészképzőbe járó színészek tőlük kapják első lovas órájukat.
  
  Lázár testvérek
  Lázár Zoltán:

  
  Ötszörös világ-, háromszoros országos bajnok, hajtóderby győztes.
  
  Budapest XVII. Kerület Rákosmente díszpolgára, a fogathajtó sport örökös bajnoki cím és a Széchenyi díj birtokosa.
  Szüleinek köszönheti, hogy még gyermekként köthetett egy életre szóló barátságot a lovakkal. 1989 óta igazolt sportoló, a lovas sportban először díjugró szakágban kezdődött sikeres sportolói pályafutása. A fiatal tehetség szárnybontogatásánál több ismert hazai lovas szaktekintély segédkezett Máchánszky Gyula, Dr Várady Jenő, Váczi Ernő, Bárdos György és lehetne a sort folytatni. Világbajnokságon gyermekként, mint néző szurkoló vett részt, 1978-ban Kecskeméten, 1984-ben Szilvásváradon, 1989-ben Balatonfenyvesen, ahol bátyja Vilmos első világbajnoki aranyérmét nyerte csapatban. A folytatásban 1993-ban az USA-ban Gladstoni VB-már segédhajtóként komoly részt vállalt Lázár Vilmos első egyéni érmének megszerzésében, ami akkor és ott ezüstérem lett, de aranyként csillog azóta is a Lázár család vitrinjében.
  
  1994-ben kerül a magyar kettesfogathajtó válogatottba, 1995-ben Poznanani VB-n már tagja a negyedik helyen szereplő magyar csapatnak. 1995-ben magyar hajtó derbyt nyer, majd l997-ben Riesenbeckben egyéniben óriási meglepetésre aranyérmes lesz. A folytatásban még abban az évben nyer magyar bajnokságot, 1999-ben a minden eddigi VB-ket felülmúló magyar sikerben oroszlán részt vállal magára, különösen maraton győzelmével, de egyéni ezüstérem, no meg a csapat arany újabb mérföldkő életében. 1999-ben ismét magyar bajnok.
  
  2003-ban a franciaországi Jardy adott otthon a X. mini jubileumához érkezett kettes fogathajtó világbajnokságnak, ahol a magyar hajtók egyéniben is, és csapatban is világbajnoki címvédőként álltak rajthoz. A VB-re készülve egyéniben és csapatban magyar bajnokságot nyer Lázár Zoltán. A VB-n egyéniben nem jött össze az „ismétlés”, de csapatban ismét a dobogó legfelső fokán állhatott Lázár Zoltán, Lázár Vilmos és Nyúl Zoltán alkotta „magyar egység.” Lázár Zoltán negyedik VB aranyérmét helyezhette el a Domonyvölgyi Lázár Lovaspark Világbajnok termében lévő vitrinjébe.
  
  Lázár Vilmos:
  
  Hatszor sikerült világbajnokságot nyernie!!! Magyar bajnokságot és hétszeres magyar hajtó derby győztes.
  
  Budapest XVII. kerület Rákosmente díszpolgára, Világbajnoki érem és a Széchenyi díjjal kitüntetett sportoló, a fogathajtósport örökös bajnoka. A hazai és a nemzetközi fogathajtó sport kiemelkedő eredményeket elért egyénisége. Az új magyar hajtó király minden szerénytelenség nélkül Lázár Vilmos, aki csodálatos sportpályafutása során mindent elért amit ebben a sportágban el lehet érni.
  
  Kiváló tanító mesterei voltak, akik közül néhányat emeljünk ki a teljesség igénye nélkül - Máchánszky Gyula, Dr. Várady Jenő, Váczi Ernő, Bárdos György, Fülöp Sándor, Muity Ferenc, Fintha Gábor - akiknek sokat köszönhet, köszönhettek a négyszeres világbajnok testvér öccsével, Zoltánnal együtt. Kétség kívül azonban a legtöbb segítséget, bíztatást, bátorítást szüleitől és testvérétől kapta. Eredményei mögött egy biztos családi háttér volt és van, igazi team, csapat munkának is tudható be e páratlan siker sorozat.
  
  Sportpályafutása 1984-ben indul, és eddig hét világbajnokságon szerepelt, hat világbajnoki arany és egy ezüstérem fémjelzi sikeres sportpályafutásának eredményeit. 22 évesen 1989-ben indult első világbajnokságán és csapatban aranyérmet nyert, azt követően valamennyi VB-n ott volt. Sportpályafutása során, eddig nyolc világbajnokságon állt rajthoz és eredményességét hat arany és egy ezüstérem bizonyítja.1991-ben Zwetlben egyéniben 11., csapatban 4., l993-ban Gladstonban egyéniben ezüstérmes, csapatban 5., 1995-ben Poznanban csapatban negyedik, 1997-ben Riesenbeckben csapatban 5., 1999-ben Kecskeméten egyéniben is és csapatban is világbajnok, amit 2001-ben Riesenbeckben megismételt. 2003-ban a franciaországi Jardyban rendezett X. kettesfogathajtó VB-n egyéniben is és csapatban is világbajnoki címvédőként állt rajthoz. Egyéniben nem sikerült a triplázás, de csapatban összejött. Lázár Vilmos, Lázár Zoltán és Nyúl Zoltán alkotta magyar csapat a „világ tetejére állhatott” ismét. Lázár Vilmosnak a Jardyban szerzett hatodik VB aranyéreme vitrinjében diszeleg azóta.
  
  Már csak hab a tortán az a tény, hogy ötszörös magyar bajnok - 1989, 1993, 1994, 1998, 2001, és nyolcszoros hajtó derby győztes - 1989, 1991, 1993, 1996, 1997, 1999, 2001, 2003.
  
  A díjhajtásban, mely kétség kívül a legszubjektívebb versenyszáma a fogathajtó sportnak Lázár Vilmos hat évig (1997-2003) volt veretlen hazai és nemzetközi versenyeken, ami szinte példanélküli ebben az összetett sportban, amit úgy hívnak a fogathajtás.
  
  Borsó testvérek
  Borsó Ágnes
:
  
  1977-ben Budapesten született. 1986 óta lovagol. Lovász József mesteredző segítségével hétszeres ifi és junior díjlovagló válogatott volt, kétszeres junior magyar bajnok. Részt vett ifi- és junior Európa bajnokságon. Edzői végzettséggel rendelkezik, négy nyelven beszél. Jerezi Királyi Spanyol Lovasiskola kurzusán vett részt, lovai nagydíj szintig képzettek. Germanisztika diplomával és edzői végzettséggel rendelkezik.
  
  Borsó Dorottya:
  1981-ben Budapesten született. 1986óta lovagol. 2000-ben több mint fél évet töltött egy spanyol rejoneador (lovas torreador) családnál öt spanyol lovával továbbképzésen. Ez alatt az idő alatt lehetősége volt mélyebb betekintést nyerni a spanyol lovaskultúrába. Bikaviadalok, vaquero- és tenyészverenyek, spanyol ló képzési sajátosságai. Jerezi Királyi Spanyol Lovasiskola kurzusán többször vett részt, ahol a földi idomítást és a hosszúszáras munkát is elsajátíthatta. Külkereskedelmi főiskolai diplomája mellett edzői végzettséggel rendelkezik, négy nyelven beszél. Mindketten az Epona Lovarda edzői és lovasai.
  
  Edzőik közé tartozik a már említett rejoneador, (lovas torreador), Luis Miguel Correa, és a Királyi Spanyol Lovasiskola lovastanára, a spanyol díjlovagló válogatott csapat tagja, Ignacio Lopez. Tartott nálunk edzőtábort Jose Maria Sanchez Cobos, a spanyol lovasiskola lovastanárainak akkori vezetője.
  
  Évetne többször látogatnak hozzánk bemutatók és edzőtáborok tartására, lovaink és lovasaink továbbképzésére. Mindemellett lovasaink (Ágnes és Dorottya) rendszeresen továbbképzésben részesülnek az említett lovasok lovardáiban és a spanyol lovasiskola fellegvárában, Jerezben. Hosszútávú együttműködési terveink alapján a jövőben nagyobb létszámú edzőtáborokat, továbbképzéseket és bemutatókat szervezünk. A későbbiekben egy exkluzív spanyol lovasklub létrehozása a cél.

  Dallos család
  Dallos Zsófia:

  
  Budapesten született 1976.-ban. Két diplomával rendelkező lovas és szakedző. Sportoló szülei mellett szinte a nyeregben nőtt fel. 1985. óta versenyez díjlovaglásban. Pályafutása alatt eddig ötször nyert ifjusági, kétszer junior és kétszer felnőtt Magyar Bajnokságot. Tizszeres Budapest Bajnok. 1993-ban az Ifjusági Európa Bajnokságon egyéni 8. helyezett volt. 2005-ben és 2006-ban Világ Kupa fordulón három alkalommal nyert.Háromszor került a Világ Kupa Közép Európai döntőjébe. Számos nemzetközi versenyen ért el értékes győzelmet és helyezéseket. 2006.-ban kvalifikálódott és indult az aacheni Világjátékokon. Naponta 6 lóval dolgozik és legnagyobb vágya, hogy az Olimpián indulni tudjon.
  
  Dallos Gyula:
  
  A magyar lovassport örökös bajnoka. Szombathelyen született 1950-ben. Testnevelési Egyetemet végzett szakedző, mesteredző, a mai napig maga is aktív versenyző. 1963-69 Díjugratásban, 1969-72 Militaryban, 1972-től díjlovaglásban versenyez. Jelentősebb eredményei: 1991 EB egyéni 7. hely, 1993-ban EB egyéni bronzérem, 1994-ben VB egyéni 7. hely. 1991-től 11 alkalommal első helyezés Világ Kupa fordulón, 6 alkalommal részvétel a Világ Kupa döntőjén.
  1967-ben Ifjúsági Díjlovagló Bajnok, 1969-ben Felnőtt Magyar Bajnok. 1979-2003. között folyamatosan 25 alkalommal Magyar Díjlovagló Bajnok. Több száz Nemzetközi Nagy Díj győztese és helyezettje. Jelenleg családjával Dunakeszin él és dolgozik, tanítványai eredményesen versenyeznek a díjlovaglás élmezőnyében.
  
  Lezsák Levente:
  
  1993 óta kaszkadőr, közel száz filmes és színházi produkció közreműködője. A magyar színészvilág kiválóságai mellett olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Brad Pitt, Robin Williams, Salma Hayek, Whoopi Goldberg, Franco Nero, John Cusack, Kate Beckinsale Adrian Paul, Gerard Depardieau, Michael York és Johnatan Pryce; legutóbb Christopher Lambert, valamint a BBC legújabb szuperprodukciójának, a Robin Hood című filmsorozat főszereplőjének dublőre volt. Lovait lovagolta Glenn Close, Tim Roth, Christopher Lambert, Görög Zita, Dörner György, Szervét Tibor és Bicskey Lukács.
  AZ ELTE bölcsészkarán, filozófia szakon diplomázott, tanult kulturális antropológiát, jelenleg a Testnevelési Egyetem lovaskultúra oktató szakának másodéves hallgatója.
  
  Mészáros gyerekek:
  
  A tatárszentgyörgyi Mészáros testvérek az ország és a világ legfiatalabb fogathajtói. 4 testvér, közülük csak hármat láthat a közönség, a legkisebbnek nézzék el, hogy most nem lép fel, mert Bence még csak három és fél hónapos. A gyerekek 4 éves koruktól hajtanak. A Magyar Lovas Kör tagjai és a most megalakult lovas színház tagjai is. Minhárom gyereket az édesapjuk tanította be, tőle örökölték a fogathajtás és a lovak iránti szeretetet.
  
  Mészáros Balázs:
  
  6 éves. Lova mini shethland póni, neve Öcsi, 5 éves, mén. A kis szekér, amiben hajt, lőcsös parasztszekér, félnehéz szekér. Ennek a kisszekérnek az az érdekessége, hogy 65 évvel ezelőtt készült. Egy abonyi bodnármester vizsgamunkája. A padlásán porosodott és meglátta a tv-ben a gyerekeket és úgy látta ez a kisszekér Tatárszentgyörgyön van jó helyen.
  
  Ruházata jó módú gazdák ruházata, az elengedhetetlen kékfestő kötény, fehér ing, fekete mellény és természetesen fekete kalap, Szerszámai Bősendorfer Ferenc népi iparművész és szíjgyártómester és Hídvégi Miklós bőrdíszműves keze munkája.
  
  Mészáros Csaba:
  
  Tavaly kisszekérrel mutatkozott be Bábolnán, de csikós bemutatóval kedveskedik a közönségnek. Csabi 3 és fél évesen László segédhajtójaként lépett fel a szilvásváradi lovas világtalálkozón először. Azóta Csabi is fejlődött és ő vette kezébe a gyeplőt fogathajtóként és most már csikósként is láthatjuk. Csabi 8 éves. Lova neve Bambi, 8 éves kanca, kiscsikója Barbi 5 hónapos, shetland pónik.
  
  Mészáros László:
  
  11 esztendős. A világ legfiatalabb fogathajtója, puszta ötös hajtója és most már puszta nyolcas jajtója. Lacikát 4 éves korától láthatja a közönség bemutatókon, rendezvényeken, sőt az Aachen-i lovas világtalálkozón is képviselte Magyarországot. Lacika 4 évesen kettes fogatot hajt, 6 évesen négyes fogatot, 7 évesen magyar hatosfogatot mellyel a Guiness rekordok könyvében is regisztrálták 8 évesen puszta ötöst. Ludvig Kick sem gondolta volna, hogy képre festett álmát a kock ötöst, magyarul puszta ötöst, egy 11 éves fiú fejleszti puszta nyolcasra.
  
  Lovai neve: a két hátsó Rabló és Vezér, a középső sorban Muki, Vitéz, Betyár és a három első Csibész, Vagány és Cigány. Mind shetland pónik. A hajtó csak a hajtószárba tud kapaszkodni. A csizmáján található szivacs nincs odaragasztva a lovak hátához, hanem csak a csizmához, ezzel nagyobb tapadást biztosítva a lovakon álláshoz. Ehhez a bemutatóhoz nagyon jó egyensúlyérzékre van szükség.
  
  Állami Ménesgazdasaág, Szilvásvárad:
  
  A szilvásváradi Állami Ménesgazdaság 1950 óta ad otthont Európa legrégibb kultúrlófajtájának a lipicainak.
  
  Az Állami Ménesgazdaság legfőbb feladata, hogy a lipicai lovat tiszta vérben génmegőrzés céljából tartsa és nevelje, és fenntartsa a magyarországi lipicai törzstenyészetet.
  Szilvásvárad és környéke (a Bükk-hegység) a mai Magyarországon belül az a tájegység, mely természeti adottságaiban leginkább hasonlít a kitenyésztés eredeti helyéhez, Lipicához. Talajviszonyaiban, növényzetében, tengerszint feletti magasságában, klímájában itt sikerült megtalálni azt a helyet, mely hosszú távon garantálja e tradicionális fajta, környezet által befolyásolt jellegének megőrzését.
  
  A lipicai fajta tenyésztése 427 éve szigorúan a tradícióknak és a hagyományoknak megfelelően történik, zárt törzskönyves formában.
  
  2004. évig az intézmény saját fenntartású 4-es versenyfogatot működtetett majd 2005-től Lázár Zoltánnal kötött megállapodást egy világszínvonalú, szilvásváradi lovakból álló 4-es fogat felépítéséről.. A 4-es versenyfogat mellett 2-3 országos, illetve regionális szintű 2-es fogatot működtet, melyek szintén a tenyészállat kipróbálás céljait szolgálják, illetve előversenyeztetik a későbbi 4-es fogat lovait.
  
  A fogatversenyzésen túl 2004. évtől díjlovaglásban is indítanak lovakat, melyek hazai szinten gyorsan a mezőny első harmadába sorolódtak.
  
  Örvendetes, hogy a ménes életében egyre fokozódik a turizmus jelentősége, amely összekapcsolódva Szilvásvárad természeti szépségeivel, varázslatos és egyedülálló turisztikai élményt biztosít az idelátogatóknak.. A ménes tradicionális épületeiben a tenyészállatok mellett a Lipicai Múzeum, Kocsi Múzeum, a ménes 50 éves történetéről fotókiállítás is gazdagítja a látnivalókat amiket egy hangulatos kocsikázással, ménes¬látogatással, lovaglással is érdemes összekötni.
  
  Az Állami Ménesgazdaság 1976-óta minden évben rendez országos és nemzetközi fogathajtó versenyeket, egyéb lovas programokat, mint például néhány éve a Lovas Világtalálkozó, vagy a leghíresebb, 1984-ben a magyar szempontból roppant sikeres négyes¬fogathajtó világbajnokság. Az intézmény nem titkolt célja, hogy lehetőleg a közeljövőben ismét négyes- vagy kettesfogathajtó világbajnokságnak adjon otthont.
  
  Az előadás fejezetei:
  
  - Legenda a fehér ló fiáról
  - A csodaszarvas mondája
  - Hunok harca a rómaiakkal
  - Honfoglalás
  - Államalapítás
  - Színpompás életkép Mátyás udvarából
  - Végvári vitézek hadijátéka magyar török összecsapás
  - Kuruc kori csatározások
  - Reformkor
  - 1848-as pusztai életkép
  - Betyárok
  - Ördöglovasunk Sándor Móric gróf
  - 1867: kiegyezés és a magyar ló
  - A mai kor lovasai
  - Üzenet a jövőnek
  
  Jegyárak:
  9.900,-, 8.500,- 6.900,-
  Kedvezmény 14 év alatt 20%
  
  Jegyek válthatók a TEX-Eventim partner irodákban és a Ticket Express saját jegyirodáiban:
  
  Budapest
  
  II. Mammut I. Moziközpont Tel. : 345-8134
  Nyitvatartás: H.-P.: 10-18
  V. Deák Ferenc u.19. Tel. : 266-7070
  Nyitvatartás: H.-P. : 10-19 Szo.: 10-15
  VI. Andrássy út 18. Tel. : 312-0000
  Nyitvatartás: H.-P.: 9. 30-18. 30
  VI. Jókai u.40. Tel. : 353-0692
  Nyitvatartás: H.- Szo. : 10-19
  VIII. József körút 50. Tel. : 334-0369
  Nyitvatartás: H.- P.: 9. 30-18. 30
  
  Telefonos jegyrendelés:
  06-30-30-30-999 H.-P.: 9-18



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Showtime

Tex

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 uriah heep    nergal    horda    my dying bride    opera    roar    kid rock    winona ryder    thornwill    jövő háza    colorstar    saint vitus    imperial age    ocho macho    sherlock homes    deafheaven    heaven shall burn    darker half    peter katis    j.j. abrams    sacha baron cohen    prince of persia    wintersun    loch vostok    tom cruis  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!