hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [tehetségkutatás]  2006. augusztus 8. kedd   17:11
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Jelentkezz a Heineken Thirst Studio tehetségkutató versenyére


  Megújult formában indítja útjára zenei tehetségkutató versenyét 2006-ban a Heineken. A Thirst Studio műfaji határok nélkül keresi a fiatal tehetségeket, akiknek a legjobb hazai producerek segítsége mellett stúdiólehetőséget és fellépéseket biztosít. A győztes pedig Londonban tökéletesítheti munkáját egy neves nemzetközi producerrel.
  
  Napjaink könnyűzenéjét a műfaji határok lazasága, elmosódása jellemzi. A stílusok sokaságának találkozása újszerű produktumokat hozhat létre. A hip hop keveredhet a rockkal, a pop a dance-szel, a rap a poppal - minden lehetséges. Ezt a trendet ismerték fel a művészek és a zeneipar résztvevői egyaránt és ez az idea hatja át a Thirst Studio elindítását is, amely ékesen bizonyítja a Heineken kitartó globális elkötelezettségét az új zenék felkutatására. A projekt folytatja azt a Heineken hagyományt, amely a világ legjobb zenei szakembereivel együttműködve, a feltörekvő fiatal tehetségek számára lehetőséget és anyagi eszközöket biztosítva támogatja az új zenét.
  
  A Heineken 2002 óta szomjazik a tehetségekre. A Thirst - ami angol nyelven egyszerre jelenti a szomjat és a vágyat - egyetlen DJ-vel és egyetlen zenei műfajjal kezdődött, ám mára, immár Thirst Studio néven számos előadóra és több zenei műfajra terjed ki a fiatal zenei tehetségek felkutatása világszerte. Több mint 300,000-en látogattak el a Thirst koncertekre, és hozzávetőleg 7,000 feltörekvő DJ és zenész vett részt a Thirst programban.
  Az évek során a Thirst a tehetséges helyi DJ-k számára soha vissza nem térő lehetőséget adott arra, hogy nemzetközi hírű művészekkel és előadókkal játsszanak együtt, ezzel maximális média- és közönségnyilvánosságot, illetve nemzetközi rangot biztosítva számukra. A Thirst nyertesei számtalan exkluzív zenei hardvert és szoftvert kaptak, emellett széleskörű médiajelenlétet, karrierlehetőségeket és tanácsokat is jelentett számukra, s mindemellett nemzetközi DJ-k osztották meg velük tapasztalataikat.
  A Thirst projekt az évek során számos nagy tehetséget fedezett fel: A 2005-ös nemzetközi győztes, DJ Ronin nemrég Ibizán lépett fel a legendás Pacha éjszakai klubban és éppen most készül egy világkörüli Thirst Studio turnéra, melynek során szerepelni fog a magyarországi záróeseményen is. Egy másik Thirst sikertörténet DJ Smallé, aki a Thirst 2003-at nyerte meg Szingapúrban, s azóta vezető szingapúri klubokban lett állandó fellépő, és Délkelet-Ázsia egyik vezető DJ-jévé nőtte ki magát.
  
  A magyarországi Thirst története 2003-ben kezdődött, amikor is közel 300 pályázat érkezett be. Az elő- és középdöntők után Paul Okenfold hirdette ki a győztes DJ-t 1500 rajongója előtt. A következő évben még nagyobb tömegeket mozgatott meg a program, hiszen DJ Tiesto, az év legjobb DJ-jének választott sztár lépett fel a záró gálán, akit közel 7000 őrjöngő ember ünnepelt. Itt mutatkozhatott be a 2004-es év magyar győztese is DJ Totpeti, aki azóta is rendszeres szereplője a partiknak.

  
  A Thirst Studio azokat a szellemi irányítókat hívta segítségül, akik a világ legnagyobb művészei közül jó néhány mögött ott állnak: a producereket. Ők azok, akik sikerre vihetnek, vagy visszadobhatnak egy albumot, akik kívülről látják egy produkció erényeit és hibáit és a munkafolyamatokat értő módon befolyásolhatják.
  
  A producerek alkotók, a zenei ipar történetének elfelejtett sztárjai. A nyolcvanas és kilencvenes években a producerek lényegében ismeretlenek voltak, mivel mindenki a sztárokra és az előadókra figyelt.
  
  Manapság, az elektronikus zene és a fejlett technikák előretörésével, a producerek munkája is felértékelődik. Bizonyos fázisokban nincs többé szükség stúdióra, hiszen egy laptop és a megfelelő szoftver segítségével az ember akár a hálószobájában is készíthet zenét.
  
  Emellett sok művész és DJ is elkezdett producerkedéssel foglalkozni hogy csak néhány nagy nemzetközi nevet emlitsünk: Fat Boy Slim, Basement Jaxx, David Holmes, Xpress 2, Eric Morillo és Roger Sanchez. A DJ-k aközben is tudnak számokat alkotni, miközben DJ-ként működnek. Sample-okat mixelhetnek és illeszthetnek saját anyagukkal, teljes egészében urai az anyagnak és a produktumoknak.

  
  A magyarországi versenyre augusztus 31-ig, legalább egy saját szerzemény beküldésével nevezhetnek szerzők, előadók és formációk. A szakmai zsűri és a dalok.hu weboldalon meghallgatható versenyszámokra a közönség által leadható szavazatok által kiválasztott legjobbak elismert hazai producerek segítségével stúdióban tökéletesíthetik tovább dalaikat, illetve fellépési lehetőséghez jutnak a Heineken Thirst Studio rendezvényein.
  Egy kiválasztott egy londoni stúdióban, nemzetközi hírű producerrel dolgozhat a saját anyagán.
  
  A 2006-os sorozat fináléja novemberben lesz, ahol a döntősök mellett a legnagyobb hazai és nemzetközi sztárok is fellépnek.
  
  A zsűri elismert zenei szakemberekből és producerekből áll ez utóbbiak a stúdiómunka résztvevői is lesznek:
  
  - Palotai Zsolt a hazai undergound lemezlovasok úttörője
  - Prieger Zsolt zenei producer, az Anima Sound System vezetője
  - Nesta zenei igazgató / műsorvezető. Radiocafe 98.6., tulajdonos : Mama Records
  - Dj Titusz a Belga és a Carbonfools alapítója, zenei motorja
  - Nemes Tibor ütőhangszeres művésztanár
  - Kentaur festő, látványtervező, akcióművész, zenész
  - László L. Gerzson a Viva Tv zenei igazgatója, programigazgató helyettese
  - Madarász Gábor a Mex, Ákos és Kentaur zenekarának gitárosa, zeneszerzője



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Heineken

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 vended    mitch tucker    impro school    the sounds    davey and the porchmonkies    archaic    jackie chan    moog    pozvakowski    chapelier fou    the adjustment bureau    óperentzia    brain drill    lion twin    luis fonsi    jason biggs    csókolom    inquisition    jón thor birgisson    swallow the sun    virrasztók    rivers run dry    gifts from enola    deadstar assembly    apocalyptica  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!