hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [kiállítás]  2006. július 12. szerda   13:56
nincsen hozzászólás

szerző: Millenáris.Hu
Csodák Palotája Ismerd meg magad
Jövő Háza Központ

  Tíz évvel ezelőtt, 1996-ban nyílt meg az állandó Csodák Palotája, Közép-Európa első interaktív tudományos központja! A Csodák Palotája nem múzeum, nem iskola, nem játszóház, nem fedett vidámpark, művelődési ház vagy szórakoztatóközpont, viszont ezek mindegyikből tartalmaz valamit, és ez egy határozott, sajátos arculattá áll össze. Az itt kiállított tárgyakhoz nyúlni ha nem is kötelező , de feltétlenül érdemes! Egyedülálló élményben lehet része annak, aki ellátogat a Csodák Palotájába: aki járt már itt, az megszokhatta, hogy mindig szokatlan dolgokat lát...
  
  Itt nincs korhatár! A legkisebbek számára a Palota úgy jelenik meg, mint valami hatalmas játszóház, tele máshol nem látható, meghökkentő, jópofa játékokkal. A nagyobb gyerekek a játék mellett kedvük szerint gyűjthetnek a felkínált ismeretekből. A felnőttek pedig örömmel tapasztalják, hogy bár a gyerekek ügyesebbek, de nekik is jut itt sikerélmény.
  
  Tudomány nyáron is: Irány az Öveges Terem! Az Öveges teremben a látványos kísérletbemutatók az alábbi időpontokban kezdődnek: 11.00, 13.00, 15.00 és 17.00
  Fizika minden mennyiségben, továbbra is képletek és szorongások nélkül!
  
  Megmutatják például, hogyan válik kőkeménnyé a szelíd rózsa cseppfolyós nitrogénben, hogyan fújhatunk fel lufit szárazjéggel, milyen valószínűtlenül mély hangunk lesz kén-hexafluoridot belélegezve, miképpen lehet félelem nélkül megérinteni negyedmillió voltos feszültséget, vagy hogyan készítsünk teáskannából rádiót. Kiderül, milyen tudományos titkai vannak a gyermekjátékoknak, háztartási eszközöknek, hétköznapi tárgyaknak, s melyek azok a kísérletek, amelyek otthon is elvégezhetőek.
  
  Előadóik a hónapban: Berzi Zoltán, Horváth Tamás, Kiss Csaba, Nagy Tamás, Németh András, Pataki Attila, Sohonyai Ádám, Sződi Szabolcs, Vadai Mihály, Zsigmond Szilárd, Zsiros Róbert László
  
  Információ: 350-6131, 336-4044, 336-4076, 438-5307
  
  A kiállítás 3000 négyzetméteren, 2 szinten várja a látogatókat időről-időre változó és cserélődő installációkkal. Legfőbb célunk, hogy bemutassuk azokat a technológiákat, tudományos eredményeket, amelyek az emberiség közeljövőjének alakulásában meghatározóak lesznek. Ezen felül szakítunk a mindent a szemnek, semmit a kéznek hagyományos múzeumi beidegződésével: minden látogató saját közvetlen tapasztalatain keresztül ismerheti meg azokat a kérdéseket, amelyek ma a kutatókat leginkább foglalkoztatják.
  
  Installációink tematikája széles spektrumon mozog:
  
  Csillagvizsgáló
  Bolygók útja
  Utópiák
  Űrkutatás a mindennapokban
  Mesterséges intelligencia a Cité utazó kiállítása
  Az agy az Experimentarium utazó kiállítása
  Mars-bázis
  Boeing 737 szimulátor
  Hostess robot
  T-ház A jövő nálunk jelen
  Belső utak
  A szív képei
  Élet a tervezőasztalon
  Digitális könyvtár
  Café Future
  Microsoft jövő otthona
  Mars-expedíció
  kortárs magyar médiaművészeti alkotások
  
  Néhány installáció:
  
  Vörös Sün:
  Igazi sci-fi. A NASA és az ESA közreműködésében a Marsra küldött űrszonda, Earth Return Vehicle által a Földre visszahozott marsi kőzetminták egyikének felületén kis pálcikák kezdtek nőni...
  
  Szabó Ádám médiaművészeti alkotását áldokumentumfilmmel egészítette ki, amelyben kutatók beszélnek a marsi élet lehetőségéről. Nagyon szórakoztató!
  
  Mars-expedíció
  Milyen veszélyekkel kell szembenéznünk űrrepülés közben? Láttál már aszteroidát? Túléltél már meteorvihart? Találkoztál már UFO-val? Mérted már a gravitáció változását?
  Ember eddig még nem utazott a Marsra, legyél Te az első!
  
  3D-s vetítés az űrkompban.
  
  Az agy
  Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a legfontosabb szervünk. Minden cselekedetünket és gondolatunkat az agy irányítja. Nélküle nem látnánk, nem lennének emlékeink, nem tudnánk biciklizni, beszélgetni, nem tudnánk semmit megfogni, nem tudnánk aludni, sőt kihűlnénk. Az agyunk a személyiségünk, a legbelső énünk.
  
  A kiállításon megtapasztalva felfedezheted fel az agy lenyűgöző világát.
  
  T-ház
  Hogyan fogja használni egy átlagos család a már napjainkban is elérhető csúcsminőségű telekommunikációs szolgáltatásokat? A T-ház vendégei nem csak erre a kérdésre kapnak választ, hanem ki is próbálhatják, és a gyakorlatban megtapasztalhatják, hogyan teszik mindennapjainkat szórakoztatóbbakká és kényelmesebbé a kommunikáció legmodernebb eszközei.
  
  A szív képei
  Hogyan látták elődeink a különböző kultúrákban a vérkeringést? Milyen lehet a magzati állapot az anyaméhben? Kíváncsiak vagyunk a szívsebészek munkájára? Mit súg meg a szerelemoltár? Ismerjük meg szívünk összes titkát!
  
  Boeing 737 szimulátor
  Pilóta szeretnél lenni? A valódi pilótafülkében és -ülésben szorgalmas gyakorlással bárki megtanulhatja a Boeing 767 utasszállító gép vezetését.

  Nyáron is várják a gyerekeket, hisz a kiállítás anyagához kötődve nyári tábort is szerveznek.
  
  Zafír, a magyar fejlesztésű beszélő robot, a Jövő Háza Kiállítás lakója, a nyári vakáció idején sem szeretné hiányolni a gyerekek társaságát.
  
  Vidám kalandra hívja 6-14 éves barátait 2006. augusztus 18-ig, hétfőtől-péntekig 8-17 óráig.
  
  Induló heti expedícióik:
  Kémek a gének nyomában Zafír nyomoz
  
  Játékos, interaktív formában ismerkednek meg a gyerekek a gének szerepével, az öröklődéssel. Ki, milyen tulajdonságokat örökölt szüleitől? Rokoni, családi baráti kapcsolatok. Hová halad a tudomány? Milyen lenne a saját robotom? Képzeletbeli barátainkat megalkotjuk, elmerülünk egy új, csodálatos világba. Titokzatos nyomozás, titokzatos vidéken. Varázslatos utazás a genetika, a tudomány világában. Segítségül hívjuk az orvostudományt, a digitális technikákat, a művészetet.
  
  Egérrel a Marsra Zafír utazik
  Egy titkos expedíció érkezik a Marsra, ahol a rover segítségével bejárják a bolygót. Felfedezik, milyen kicsiny is a mi Földünk! Milyen végtelen az űr. Melyek a legközelebbi bolygók, s azok hogyan mozognak. Nyaralunk a Holdon és a legmodernebb technikával örökítik meg az expedíció állomásait.
  
  Az időszippantók rejtélye Zafír agyal
  Különböző helyekről érkezünk, de utunk egyfelé tart. A hajóorrban már vár bennünket az Időszippantók törzsének küldötte. Feladataink megoldásai közben minden nap más érzékszervünket helyezzük előtérbe nézünk, hallunk, szagolunk, tapintunk és közben természetesen végig agyalunk. Ebben segítségünkre lesznek hagyományos módszerek és modern technikák egyaránt. A játékos próbák leküzdéséhez szükség van többek között a gyerekek kreativitására, ügyességére, memóriájára és együttműködő készségére.
  
  A drámajáték, a filmkészítés, mozgásos játékok, bábkészítés és agytornák segítségével kifürkésszük mit tud az agyunk, milyen nagy ereje van a gondolatoknak, az emlékezetnek. A megoldásig az út néha egészen mesés tájakon át vezet, ahová csak közösen juthatunk el.
  
  Amikor egy robotszív megdobban Zafír szeret
  Jól csak a szívével lát az ember. Szóval a szív lát? Esetleg hall is? Netalán súg? Mit lát, mit hall, mit súg? Megdobbanhat-e egy kőszív? Az egyhetes expedíciók során a Szívdoki kutatócsoport ezekre a kérdésekre keresi a választ valóságos és virtuális helyszíneken a drámajáték, kreatív mozgás, tárgyalkotás, filmkészítés eszközeivel.
  
  Hogy lehet egy robotot meggyőzni? Lehet, hogy egyszer ember volt? Rájöttünk: vissza kell változtatni emberivé! De mitől emberi egy ember? Egyelőre senki nem tudja. Mindenesetre elhatároztuk: megtanítjuk őt szeretni, hátha
  
  A játék közben mi magunk válunk a szív és a szeretet szakértőivé!
  
  A szeretettel kapcsolatos érzéseinket, gondolatainkat hajónaplóban, kisfilmekben, fotókon is rögzítjük, irodalmi, zenei, képzőművészeti és tudományos alkotások felhasználásával és létrehozásával utánajárunk mi is az, hogy szeretet.
  
  A titkos fénylaboratórium Zafír szerel
  Kutatóexpedíció indul az ember érzékszerveinek feltérképezésére, mit látunk, hallunk, ízlelünk? Hogyan érzékeljük ezeket? Milyen úton jut el az információ? És hogyan érezzük magunkat? Miben különböznek a gépek érzékelései (műholdak, térképek)? Mi történik, ha leáll egy fogaskerék? Hogyan tájékozódik egy robot? Az ember végtelen képességeinek felhasználásával találmányokat, a legújabb technológiákat ismerjük meg. Eközben mi is létrehozunk számos újdonságot digitális és hagyományos eszközökkel. S közben sok-sok varázslatos tájat járunk be a játék és fantáziánk segítségével.
  
  Részvételi díj: 20 000 Ft/ fő/ hét, amely tartalmazza a foglalkozások, valamint háromszori étkezés díját. (Szükség esetén részletfizetési lehetőséget biztosítanak)
  Testvéreknek fejenként 10% kedvezmény!
  
  Egynapos expedíciók létszámtól függően indulnak. Napijegy 6000 Ft/fő/ nap. Jelentkezési határidő: 2 munkanappal korábban.
  
  Részletes program és jelentkezési lap a www.jovohaza.hu honlapon található.
  
  Információ: telefonszám: +36-1-336-4090
  Fax: +36-1-336-4012

  Jegyárak:
  
  Kombinált jegy Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítása
  
  Felnőtt jegy: 1 600 Ft/fő
  Gyermek és ifjúsági jegy (diákigazolvánnyal): 1 000 Ft/fő
  Családi jegy (max 6 fő vagy nagycsaládos igazolvány): 4 150 Ft/fő
  Csoportos felnőtt jegy (min. 4 fő): 1 300 Ft/fő
  Iskolai csoportos jegy (előzetes bejelentkezéssel 15 fő felett): 800 Ft/fő
  65 év alatti nyugdíjas magyar állampolgárok (nyugdíjas igazolvánnyal): 1 000Ft/fő
  
  Csodák Palotája
  
  Felnőtt jegy: 900 Ft/fő
  Gyermek és ifjúsági jegy (diákigazolvánnyal): 700 Ft/fő
  Családi jegy (max 6 fő vagy nagycsaládos igazolvány): 2 400 Ft/fő
  Csoportos felnőtt jegy (min. 4 fő): 800 Ft/fő
  Iskolai csoportos jegy (előzetes bejelentkezéssel 15 fő felett): 600 Ft/fő
  65 év alatti nyugdíjas magyar állampolgárok (nyugdíjas igazolvánnyal): 700 Ft/fő
  
  Jövő Háza:
  
  Felnőtt jegy: 1 100 Ft/fő
  Gyermek és ifjúsági jegy (diákigazolvánnyal): 700 Ft/fő
  Családi jegy (max 6 fő vagy nagycsaládos igazolvány): 2 800 Ft/fő
  Csoportos felnőtt jegy (min. 4 fő): 1 000Ft/fő
  Iskolai csoportos jegy (előzetes bejelentkezéssel 15 fő felett): 600 Ft/fő
  65 év alatti nyugdíjas magyar állampolgárok (nyugdíjas igazolvánnyal): 700 Ft/fő
  
  Bérletárak:
  
  2 napra szóló bérlet
  
  Felnőtt:
  Jövő Háza: 1 900
  Csodák Palotája 1 600
  Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítás 2 900
  Gyermek / ifjúsági:
   Jövő Háza: 1 300
  Csodák Palotája: 1 300
  Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítás: 1 800
  
  4 napra szóló bérlet
  
  Felnőtt:
  Jövő Háza: 3 800
  Csodák Palotája: 2 900
  Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítás: 5 500
  Gyermek / ifjúsági:
  Jövő Háza: 2 400
  Csodák Palotája: 2 400
  Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítás: 3 400
  
  6 napra szóló bérlet
  
  Felnőtt:
  Jövő Háza: 5 300
  Csodák Palotája: 4 300
  Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítás: 7 700
  Gyermek / ifjúsági:
  Jövő Háza: 3 400
  Csodák Palotája: 3 400
  Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítás: 4 800
  
  Bérlet több alkalomra:
  
  5 alkalmas bérlet:
  
  Felnőtt:
  Jövő Háza: 4 400 Ft
  Csodák Palotája: 3 600 Ft
  Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítás: 6 400Ft
  Gyermek / ifjúsági:
  Jövő Háza: 2 800 Ft
  Csodák Palotája: 2 800 Ft
  Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítás: 3 900Ft
  Családi:
  Jövő Háza: 11 200 Ft
  Csodák Palotája: 9 600 Ft
  Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítás: 16 600 Ft
  
  10 alkalmas bérlet:
  
  Felnőtt:
  Jövő Háza: 8 200 Ft
  Csodák Palotája: 6 700 Ft
  Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítás: 11 900Ft
  Gyermek / ifjúsági:
  Jövő Háza: 5 200 Ft
  Csodák Palotája: 5 200 Ft
  Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítás: 7 500Ft
  Családi:
  Jövő Háza: 20 900 Ft
  Csodák Palotája: 17 900 Ft
  Csodák Palotája +Jövő Háza Kiállítás: 29 900Ft
  
  A bérlet az aktiválástól számítva 6 hónapon belül felhasználható.
  Az árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.
  A 4 és 6 napra, illetve az 5 és 10 alkalomra szóló bérletek naponta/alkalmanként 1 db szimulátorjegyet tartalmaznak.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Jövő Háza

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tracedawn    dr living dead    the orange strips    cherokee    dolhai attila    rudán joe    chris hemswoth    tius norma    szabad európa rádió    mocsok 1 kölykök    utcazene fesztivál    olivia wilde    holy man’s glory    filmbox    dead end path    barbears    the fall and rise of herman brood    petendi tamás    kristen stewart    incantation    gus van sant    apocalyptica    ocho macho    the bulletmonks    soderbergh  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!