hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [színház]  2006. június 13. kedd   12:35
nincsen hozzászólás

szerző: Sziget.Hu
Színház és mozi a VOLT Fesztiválon


  Teljesnek mondható a VOLT Fesztivál színházi- és moziprogramja. A színházi előadásoknak a CAFÉ ad otthont, míg a Titanic Filmfesztivál válogatása a soproni Elit Moziban lesz látható.
  
  A TÁP Színház társulata a rossz színház íránti elkötelezettségüket mutatva a „Minden rossz varieté” című darabot állítja színpadra. A neves színművészeket felvonultató előadás igazi „antidarab”, amely azt mutatja be, milyen egy ízig-vérig rossz előadás.
  
  Először találkozhatunk a VOLT-on a Junion Csoporttal, akik a Vidor Fesztivál legjobbnak választott A jó pálinka itassa magát című darabot mutatják be. Ugyancsak újdonság a VOLT-on a Dumaszínház jelenléte. Bödőcs Tibor, Kovács András Péter stand-up comedy-vel szórakoztatja két napon át a VOLT közönségét.
  
  Táp Színház
  Ki mit nem tud? - Minden rossz varieté

  
  A TÁP színház társulatát a rossz színház iránti szenvedélyes elkötelezettség tartja össze. Túl sok jó színház van a világon. Túl sok jó színész, túl sok jó rendező. Túl sok jó darab, túl sok jó előadás. Ki nem unja már a remek világítást, díszletet, jelmezeket? Kit nem altatnak el a zseniális kísérőzenék? A rossz színház ritka kincs, egyre ritkább. Megismételhetetlen. Meg kell becsülnünk ezt a kincset. Ápolnunk, TÁPlálnunk kell a rossz színház ősi hagyományát, meg kell őriznünk a következő generációk számára. Célunk, hogy a lehető legtöbb rossz, amatőr, dilettáns, gagyi, penetránsan kellemetlen színházi előadást hozzunk létre minden szezonban, így a 2005-2006-os színházi évadban is. Mi nem katarzisra törekszünk. Éppen ellenkezőleg. Nem megtisztuláshoz, megvilágosodáshoz, megnemesedéshez, hanem további lelki, erkölcsi, intellektuális piszkolódáshoz kívánjuk segíteni közönségünket. Nincs olyan nézőre szükségünk, akire felemelő hatással lehetünk. Ne látogassa előadásainkat az, aki a színháztól szórakozást, vagy tanúlságokat vár. Nincs színház közösség nélkül. Közösségünk kiveti magából mindazokat, akikben maradt még önbecsülés. A jó színház művelőivel ellentétben mi örülünk annak, ha a közönség nem figyel az előadásra, beszélgetnek, telefonálnak, esznek, isznak, ki-be járkálnak, viszályokat intéznek el előadás közben. Valamennyiünknek jól esik, ha a nézők nem nevetnek a poénokon, ha nem érzékenyülnek el a szomorú jelenetek alatt, ha nem tapsolnak. Boldoggá tesz bennünket, ha előadásainkról hallgat a média.
  
  Szereplők:
  Csányi Sándor, Lázár Kati, Juristovszky Sosa, Drobek Attila, SICKRATMAN, Érsek-Obádovics Mercédesz, Schönberger Ádám, Máthé Zsolt, Mészáros Béla, Kovács Lehel, Szabó Simon, Kamarás Iván, Jordán Adél, Fenyő Iván, Nagy Ervin, Keresztes Tamás, Kocsis Gergő, Ubrankovics Júlia, Elek Ferenc, Diósi Gábor, Vécsi Tibor, Horváth Ákos, Sipos Vera, Hajduk Károly, Czapkó Antal, Mucsi Gergő
  
  Rendező: Vajdai Vilmos
  
  Bocs annak, aki nincs rajta, attól aki rajta van, de nem lesz, és attól, aki rosszul írtuk (sic)
  
  Az előadás helyszíne és időpontja: Café, július 6., 16 óra.
  
  A Junion Csoport bemutatja: A jó pálinka, itassa magát.
  
  A Vidor Fesztiválon a Legjobb előadás díjjal jutalmazott darab.
  
  Amit az előadásról tudni érdemes: a jeleneteket az élet írta, vagyis titokban magnóra illetve videóra felvett beszélgetések alapján készültek. Mi nem írtunk hozzá, esetleg kihúztunk a szövegekből, úm. drámailag sűrítettünk.
  Nem akartunk igazán „színdarabot”, inkább csak tükröt tartunk a nézőknek.
  
  Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg varázsló, aki olyan pálinkát főzött, hogy ha abból ivott valaki, az utána mindenre tudta a választ. A recept elveszett, de ma is mindenki azt keresi....
  
  Szereplők:
  Csabi - Hegedűs Csaba, János -Orosz Róbert Veronika- Parti Nóra Professzor úr - Kassai László,
  Pista, sógor - Ficzere Béla, Atis - Horváth Ákos Gyuszi -Kassai László Tasmás - Orosz Róbert, Brigi - Bozó Andrea Bernadett - Parti Nóra, Béla - Ficzere Béla, Kőműves I. - Kassai László Kőműves II. - Orosz Róbert, Rendezte: Koleszár Bazil Péter
  
  Az előadás helyszíne és időpontja: Café, július 7., 16 óra.
  
  Dumaszínház
  
  A stand-up comedy magyar jelentése a kiállás bandázs nélkül, vért nélkül. Kiállni mezítelen személyiséggel a nagyérdemű elé. A stand-up a kétségbeesettek kétségbeejtően komisz műfaja. Nincs segítség: nem a díszlet, a partner, a szerep hiányzik leginkább. Gyilkos nehézsége, hogy áttetszővé válik az emelvényre kiálló. Kilátszik kendőzetlenül valóságos személyisége. Ha pökhendi, ha hízelkedő, ha rátarti, ha lágyagyú, ha lenézően eszes. Nincs mese, nincs szerep mögé búvás. Jobb, mint egy Rorschach-teszt. Leleplezőbb a Szondi-sorstípusoknál.
  
  Fellépő művészek:
  Bödőcs Tibor, Kovács András Péter
  
  Az előadások helyszíne és időpontja: Café, július 5. és 8., 16 óra.

  VOLT mozi
  
  Ismét megnyitja kapuit a város szívében működő Elit Mozi a VOLT Fesztivál látogatói előtt. A program az elmúlt évek, és az idei, immáron 13. alkalommal megrendezett Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztivál alkotásaiból válogatva kerül összeállításra. A mozijegyek ára: 300 Ft / előadás, a VOLT Fesztivál Klub tagjainak klubkártya felmutatásával ingyenes!
  
  július 5. 16.00 A pokol
  
  július 6. 13.00 Kedves Wendy
   15.00 Egy mukkot se
   17.00 Dig ! Ezt kapd ki
  
  július 7. 13.00 Földrengések zongorahangolója
   15.00 Az íj
   17.00 A Richard Nixon merénylet
  
  július 8. 13.00 Adásunkat megszakítjuk
   15.00 Huligánok
   17.00 A repülő tőrök klánja
  
  Kösd össze a kellemeset a hasznossal, és a koncertek előtti szabad órákban kapcsolódj ki az Elit Moziban!
  
  Cím: Sopron, Torna u. 14. Tel: 99/312-211
  
  A pokol
  
  (LEnfer. szín. fr.-ol.-bel.-jap. filmdr. 98 p. 2005) R.: Danis Tanovic. Fsz.: Emmanuelle Béart, Karin Viard, Marie Gillain.
  Párizs, 80-as évek, egy börtönből frissen szabadult férfit kidob a felesége. Elkeseredett haragjában megveri a nőt, majd kiugrik az ablakon három lánya szeme láttára. Ma Sophie, Céline és Anne felnőttként éli saját életét. A családi kötelék megszakad, mígnem Céline megismerkedik egy fiatalemberrel, aki el akarja csábítani. A fiatalember egy olyan dologgal szembesíti, amely újra közel hozhatja a nővéreket, segíti feldolgozni a múltjukat.
  
  Kedves Wendy
  
  (Dear Wendy. szín. fel. fr.-ang.-dán filmdr. 105 p. 2005) R.: Thomas Vinterberg. Fsz.: Jamie Bell, Bill Pullman, Michael Angarano, Danso Gordon.
  Mit csinál egy pacifista srác, ha kézifegyverre bukkan? Hát titkos lövészklubot alapít egy rakás kitaszítottból, ahol az alapszabály: soha ne rántsd ki fegyvered! Robbanékony elegy Lars von Trier forgatókönyvéből.
  
  Egy mukkot se
  
  (Muxmäuschenstill. szín. fel. ném. filmdr. 89 p. 2004) R.: Marcus Mittermeier. Fsz.: Fritz Roth, Jan Henrik Stahlberg, Joachim Kretzer, Wanda Perdelwitz.
  Mux, az önjelölt világjobbító Berlin utcáin hűséges Sancho Panzájával, a videokamerázó volt munkanélkülivel az oldalán lecsap a piti kis bűnözőkre és alkalmi szabálytalankodókra - ám a dolgok hamar elfajulnak...
  
  Ezt kapd ki
  
  (Dig! szín. fel. am. dok.film 115 p. 2004) R.: Ondi Timoner.
  Két drogos amerikai rockzenekar párhuzamos története: míg az őrült géniusz Anton Newcombe vezette Brian Jonestown Massacre élen jár az önsorsrontásban, addig a kompromisszumkész Dandy Warhols rohadtul befut. A Sundance Filmfesztivál nagydíjas dokumentumfilmje.
  
  Földrengések zongorahangolója
  
  (The Piano Tuner of Earthquakes. ném. filmdr. 99 p. 2005) R.: Stephen Quay, Timothy Quay. Fsz.: Amira Casar, César Saracho, Gottfried John, Marc Bischoff.
  Egy operaénekesnő, a szépséges Malvina meséje, akit esküvője estéjén meggyilkol a gaz dr. Droz, majd testét magával hurcolja, hogy sötét villája mélyén létrehozza a tökéletes hangot. Az angol animáció nagymestereinek legújabb remeke.
  
  Az íj
  
  (Hwal. szín. fel. kor. filmdr. 88 p. 2005) R.: Kim Ki-Duk. Fsz.: Yeo-reum Han, Si-jeok Seo, Gook-hwan Jeon, Seong-hwang Jeon.
  Egy öregember és egy fiatal lány él együtt egy halászhajón a tenger közepén, és meg van írva, hogy hamarosan össze fognak házasodni. Ám egy szép napon egy fiú lép a fedélzetre, és egy csapásra minden megváltozik. A Tavasz, nyár, ősz, télés tavasz rendezőjének csodás meséje.
  
  A Richard Nixon merénylet
  
  (The Assassination of Richard Nixon. am. filmdr. 95 p. 2004) R.: Niels Mueller. Fsz.: Don Cheadle, Jack Thompson, Naomi Watts, Sean Penn.
  Igaz mese egy sikertelen kisemberről, aki gondolt egyet és repülőgépet rabolt, hogy felrobbantsa az Egyesült Államok elnökét. Egy el nem ismert ötletgazda hiteles története Sean Penn jutalomjátékával.
  
  Adásunkat megszakítjuk
  
  (Dai si gein. hongk. krimi. 90 p. 2004) R.: Johnny To. Fsz.: Kelly Chen, Nick Cheung, Shiu Hung Hui, Siu-Fai Cheung.
  Menekülő rablóbanda egy bérházban talál rejteket, túszt és szövetségeseket, majd megindul a rendőri támadás erős médiatámogatással. Hongkong legjobb rendezője feszes krimit ötvöz keserű médiaszatírával.
  
  Huligánok
  
  (Green Street Hooligans. szín. fel. am.-ang. filmdr. 102 p. 2005) R.: Lexi Alexander. Fsz.: Elijah Wood, Charlie Hunnan, Claire Forlani, Marc Warren.
  Remek film arról, hogy mi is rejlik a messzeföldön híres angol futballhuliganizmus hátterében. Egy amerikai Londonban: hogyan lett a jól fésült egyetemistából a B közép véres öklű büszkesége.
  
  A repülő tőrök klánja
  
  (Shi mian mai fu. szín. fel. kínai-hongk. romant. filmdr. 111 p. 2004) R.: Zhang Yimou. Fsz.: Andy Lau, Ziyi Zhang, Takeshi Kaneshiro, Dandan Song.
  Két rendőr lázadók után nyomoz, egyikük beépül, a kulcs pedig egy vak terroristalány: mindez az ezer évvel ezelőtti Kína belviszályaiba és bambuszerdeibe helyezve. A Hős rendezőjétől, a Hős írójának tollából, főszerepben a Hős legszebb hősnője!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VOLT Fesztivál

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kate beckinsale    the orange strips    scarlet aura    pig destroyer    klone    british sea power    chuck schuldiner    the limousines    rite    the avengers    sucker punch    resistance    toportyán férgek    eagleheart    witkin    system of a down    decease    war without end    architects    van canto    kings of leon    jonah hill    gus van sant    vasember 2    sacha baron cohen  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!