hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2006. június 20. kedd   15:30
nincsen hozzászólás

szerző: Sziget.Hu
Új fellépők a Szigeten


  Kerekedik a Sziget Nagyszínpad programja, ahol ott sorjázik már a nagy nevek között, a Radiohead, a Franz Ferdinand, a Scissor Sisters, a Placebo, a Rasmus, a Therapy?, Jovanotti és sokan mások. Napokban bővült a sztárlista: a Prodigy, az Iggy & The Stooges, a Sex Pistols-os Glen Matlock, a Gomez, a Sons and Daughters és a Living Colour csatlakozott a Nagyszínpad sztársorához.
  
  A Prodigy kétségtelenül az elmúlt 10-15 év egyik legfontosabb könnyűzenei produkciója, mely a 90-es évek második felében megforgatta és megtáncoltatta az egész világot, közben pedig átírta az elektronikus tánczene szabálykönyvét. A Prodigy arcot, hangot és klasszikus kreditet adott az elektronikus tánczenének és a könnyűzene főáramába meg nagy pop-rockszínpadokra vitte a korábban a klubokban burjánzó műfajt úgy, hogy az elektronikus zene rajongóitól a rockerekig széles rajongótáborral bír.
  
  A 2006-os Szigeten bizony a rocktörténelem egyik legnagyobb hatású együttese lesz a vendégünk. Az Iggy & The Stooges egyike a valóban legendás zenekaroknak, soha el nem évülő édes bűnökkel, máig érvényes munkássággal, fontos albumokkal, legendás koncertekkel és büntető slágerekkel. A Stooges pszichedelikus, zsigeri gyökér-rockos, garázsrockos, pre-punk muzsikája millió zenekarra és irányzatra hatással volt a Sex Pistols-tól a Guns N Roses-ig, a Janes Addictiontől a Queens Of The Stone Age-ig, a Red Hot Chili Peppers-től a Sonic Youth-ig, de nyugodtan jussanak csak eszünkbe olyan hazai előadók is, mint az URH, az Európa Kiadó vagy a Flash.
  
  Idén 30 éves a nagy rock´n´roll svindli, három évtizede, hogy először lépett fel a Sex Pistols. A Sziget azzal ünnepli a punk évfordulóját, hogy a Rock and Roll Hall of Fame tagjai közé idén beiktatott Sex Pistols egyik alapító tagját aki a hírek szerint a nyár végi észak-amerikai Sex Pistols turné résztvevője is lesz - hívta meg az idei Nagyszínpadra. Glen Matlock a klasszikus punktörténet egyik legkacskaringósabb pályát befutott figurája: alapító tagja a Sex Pistolsnak, mi több: a basszusgitáros magasan a legképzettebb és leginvenciózusabb ember volt a csapatban, ám a legendás Never Mind The Bollocks Heres The Sex Pistols album befejezése előtt közvetlenül otthagyta anyazenekarát, átadva helyét az akkor még konkrétan basszusgitározni sem tudó Sid Viciousnak. Abban biztosak lehetünk: dögös rockzene vár minket a Sziget nagyszínpadán Glen Matlockkal, aki garantáltan nem fog elfeledkezni kedvenc régi számairól sem, és ezek bizony a rockirodalom legismertebb dalai közé tartoznak.
  
  A két fiú-két lány glasgow-i Sons and Daughters egy az elmúlt években befutott skót gitárpop-zenekarok közül, egy újabb skót ajánlat. A S+D nem feszes és new waves, mint az egyébként Sons and Daughters-rajongó Franz Ferdinand, nem finom és intellektuális, mint az ugyancsak híres és skót Belle and Sebastian a Sons and Daughters karcos, art-rockos, folk-rockos gitárzenét játszik, néhol punkos, néhol rockabillys ízekkel, mindezt kiválóan és élőben is príma hatásfokkal. A zenekar első albuma, a Love The Cup 2003-ban, az igazi áttörést jelentő The Repulsion Box 2005-ben került a boltokba.
  
  Az angol Gomez pályaképe afféle klasszikus keretes szerkezetű történet, hiszen az öttagú zenekar két legjobb és legfontosabb lemeze az együttes Bring It On című debütáló albuma és a legutóbbi Gomez-album, az idén megjelent How We Operate. Bátran állíthatjuk, hogy a három énekhang és megannyi zenei szín meg hangulat köré szervezett új nagylemez simán egy szintre helyezhető a Gomez eddig felülmúlhatatlannak gondolt debütáló lemezével. Ez bizony mázli: a hazai közönség a legjobb pillanatban láthatja az újra csúcsformában muzsikáló Gomezt.
  
  Amit tavaly a Fishbone, idén egy másik legenda, a Living Colour prezentálja: mit jelent a kortárs fekete zene, mi a crossover műfaja. Amit a Fishbone véghezvitt Los Angelesben, azt a Living Colour is megtette New Yorkból a nyolcvanas évek közepétől egy évtizeden át és sokmilliónyi eladott sorlemez bizonyítja, nem volt hiábavaló missziójuk. A néhány éve ismét összeállt rockzenekar rendszeresen turnézik és végre elérkezik a Sziget Nagyszínpadára.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget fesztivál

Sziget.hu

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mantra porno    ivan reitman    avatarium    mtv hungary    rómeó vérzik    valentin nap    hopes die last    kalan mikla    james sullivan    vodku    mad sin    no strings attached    solar scream    kung fu panda    dreamrites    guns n roses    tom felton    volt 2012    suicidal angels    amaranthe    thy catafalque    harvester    hope the last    viharos csend    levi fantasy  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!