hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2006. június 13. kedd   16:44
nincsen hozzászólás

szerző: VilágVeleje.Hu
2. Víg Végnapjaink Fesztivál
2006. június 21-24, Gödör klub (V. Erzsébet tér) A Zene Ünnepétől Szent Iván Éjjeléig

  Egy évvel ezelőtt, amikor az első négynapos Ünnepét tervezte a Gödör klub, senki nem gondolta volna, hogy második is lesz az Erzsébet téren.
  
  Szomorú, hogy a Hely további sorsáról most sem tudni semmit, a 2005. márciusában megírt petíció - amelyhez azóta már ötezren csatlakoztak -ma is aktuális! (www.godorklub.hu) A lényeg, hogy a Gödör Klub még mindig működik az Erzsébet téren, programjait folyamatos érdeklődés kíséri, úgy tűnik van mit ünnepelni közösen ezen a négy napon!
  
  A fesztivál programjában a Gödör klub működésének színes keresztmetszete jelenik meg, így lesz Jazzgödör, Világgödör, Balaton Klub, a 3. nap programja pedig Menyhárt Jenő körül sűrűsödik, aki két zenekar élén is színpadra lép, az Amerikában létrehozott Mr Con. And the Bioneers Brave New World Orchestra, és a legendás Európa Kiadó koncertjein.
  
  Az első napon, június 21-én a Zene Ünnepén egy nagyon változatos, igazi zenei csemegékkel tűzdelt Jazzgödör Extra várja az érdeklődőket: a Teraszon mindjárt egy különlegesség: a Freestyle Chamber Orchestra indítja a késő éjszakába nyúló programot. Az FSCO egy húsztagú kamarazenekar, amely Nagy János zeneszerző és Pálhegyi Máté fuvolaművész kezdeményezésére alakult meg. A zenekar minden műfaji határt átlépő, imponálóan virtuóz, nagyon egyedi muzsikája ezúttal is sokat ígér a hallgatóságnak. Este 10-től az Akváriumban folytatódik a koncert örömzene címmel, Karin Weemaels szaxofonozik, David Yengibarjan tangóharmonikázik, Tom Walsh harsonázik és szemplereket kezel, Barcza Horváth József bőgőzik, Mohay András dobol és Lamm Dávid szaxofonozik, és hogy kifog még részt venni a közös zenélésben, az majd a helyszínen kiderül. Az örömzenével nem ér véget a Zene Ünnepe a Gödör Klubban, hiszen a Triton Electric és a Kamu zenekarok koncertjei még ezután következnek! A belépés ingyenes!
  
  A második napon, június 22-én Világgödör várja a közönséget, a Teraszon a Pál Utcai Fiúk akusztikus koncertjével indul az este fél nyolctól, majd fél 10-kor a Boglart mutatja be Vitrin c. táncperformanszát. A belső térben a sepsiszentgyörgyi Tündérground zenekar veszi birtokba a színpadot, hogy megmutassák, vannak még meglepően új zenei ötletek a folkzene és egyéb stílusok találkozásánál. Utánuk a ColorStar mutatja be a legújabb, Komfort címet viselő lemezük dalait a régebbiek mellett. A koncert szokás szerint VJ-k vetítésével egészül ki, utána még Dj. Onoff játszik reggelig.
  A belépés ingyenes!
  
  A harmadik napon, június 23-án Menyhárt Jenő az abszolút főszereplő. A Teraszon Dévényi Ádám újjáélesztett zenekara, az Átmeneti Kabát játszik este nyolc órától, majd az Akváriumban a Mr Con. and the Bioneers Brave New World Orchestrát - new yorki együttesét idézi föl Menyhárt Jenő magyar zenészekkel. (Menyhárt Leó, Halmos András, Horváth Gábor). Ezt követően a Kávézóban Peter Ogi (az egykori Spions tagja) legújabb csapata, az Ogioneman Társulat ad betekintést az elmúlt időszak termésébe. Fél 12-kor az Akváriumban ismét színpadra lép hosszú idő után először az Európa Kiadó! A próbák már jó ideje gőzerővel folynak a föld alatt, és biztosra vesszük, hogy ez esetben sem fog csalódást okozni a zenekar. Jegyek elővételben 1200 Ft-ért, a koncert napján 1500 Ft-ért válthatók. (Ez az egyetlen fizetős program a 4 nap során.)
  
  A Fesztivál utolsó napja, június 24-e Szent Iván éjjele, az eddigi leghosszabb Balaton Klub ígéretét hordozza: A Teraszon nyolctól a Napra zenekar koncertezik, és tűzzsonglőrök színesítik a leszálló estét. A Neo Momentum társulat két táncprodukciót mutat be,
  először a 2006-ban készült Ragdoll Physics címűt Máthé Gabriella és Szilágyi Erzsébet előadásában , majd a Csókolom zenekar unplugged koncertetje után, Máthé Gabi és Feicht Zoltán Tamás ismét eltáncolják a nagysikerű Külön-t. A táncot a Balaton maratoni koncertje követi vendégzenészekkel kiegészülve, a reggelt pedig Vida Tóni Tordas Rádió Party-jával várhatja meg aki még bírja.
  A belépés ingyenes!
  
  Rossz időjárás esetén a szabadtéri programok is a Gödör Klubban kerülnek megrendezésre!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VilágVeleje Produkció

Gödör Klub

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tobias sammet    awesome as fuck    mózes réka    brian de palma    harcsa veronika    holy moses    prophets of rage    daniel craig    todd phillips    táncoló talpak    miloopa    west-balkán    within the ruins    k3    elijah    drone    marduk    a-team    gogol bordello    how to train your dragon    mickey rourke    the gentle storm    them crooked vultures    niburta    a titánok harca  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!