hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2006. március 31. péntek   14:16
nincsen hozzászólás

szerző: Rossika
Scars Of Tomorrow, Hand To Hand, Velvet Stab, Buried By Time
2006. február 21. Süss Fel Nap

  Február végén egy igen csöndes, mondhatni háttérbe szorult estének adott otthont a Süss Fel Nap, mely ennek ellenére felejthetetlen zenei élményekkel gazdagította a lelátogató mintegy 50 embert. A Scars Of Tomorrow mellett az emo-ban utazó Hand To Hand mutatkozott be, hazai részről pedig a Velvet Stab és a Buried By Time bizonyíthatott.
  
  A budapesti-szentendrei BBT tulajdonképpen metalcore-ban utazik, de enyhén kaotikus betéteikkel és északi hatású gitártémáikkal nem a szokványos core stílusban alkotnak. Ez a Word Of Love vagy Passion Grave dalaikból azonnal vissza is üt, mindkettő összetett és egyéninek nevezhető hangulatvilággal bír, igaz élőben nem jönnek át annyira szépen a dallamok. A banda egy gitáros cserén is átesett februárban, így egy új felállásban láthattuk őket, igaz a leköszönő művészúr is beköszönt egy dal erejéig.
  
  A hazai felhozatalt volt hivatott képviselni a Velvet Stab is. Mostanában a Deftones, Poison The Well hasonlat látott napvilágot a bandával kapcsolatban, bár ezt enyhe túlzásnak vélem. Nem is a zenével van probléma, hiszen az ötletek érdekesek, a dob és a gitár ülnek egymáson, azonban Zoli hangja elképesztően halovány. Néhány éve, mikor kezdett beindulni a VS szekere, úgy gondoltam felnő majd a feladathoz, de a mai napig semmi fejlődést nem tapasztaltam énekstílusában. A magas részek hamisak, a dallamosak dallamtalanok, egyedül az üvöltések figyelemreméltóak. Márpedig egy a hardcore dallamosabb stílusában alkotó zenekarnál az énekhang hiánya az egész produkcióra ráveti az árnyékát. (Remélem erősen figyelte a vokalista az őket követő együttest.)
  
  A 2004-ben bemutatkozó floridai Hand To Hand első 5 számos EP-je is már jelezte, hogy nem mindennapi képességekkel rendelkeznek a tagok, de az új lemez az A Perfect Way To Say Goodbye már egy vér profi, saját stílussal bíró new skool hardcore bandát mutatott. Ámulatba ejtő megoldások, hibátlan zenei tudás és ötletesség az ami jellemzi a zenekart, s a Süss Fel Napban bebizonyították, hogy élőben is képesek megszólaltatni azokat a gyönyörű dallamokat amik a lemezen oly tisztán hömpölyögnek.

  A már említett Lifeforce-os kiadás szinte teljes repertoárja megszólalt a koncerten, Rob hangja még apróbb botlásokra sem volt képes, sőt még produkálásra is volt ereje a vokalistának. Sajnos a hazai közönség nem érzett rá a HTH ízére, alig voltunk a teremben, pedig a régi nagy öregeket, az As Friends Rust-ot, vagy a The Get Up Kids-et megidéző zenei költemények minden tiszteletet megérdemeltek. Ez előbbiből egyébként Zach a dobok mögött képviselteti is magát a felállásban. Nem sűrűn fordul elő, hogy afro-amerikai énekese legyen egy hardcore közeli együttesnek, de Brock gitáros, énekes többször is elejtett néhány poént Rob bőrszínével kapcsolatban. (were definitly black metal) Egyébként az egész koncertnek könnyed és barátságos atmoszférát teremtett a zenekar tagjainak közvetlensége, Rob tarzankodása, a dalok változatossága, s a zenészek színpadi játéka. Az Allude alatt a három pengetős gyönyörű koreográfiával készült, mint már említettem Brock rendszeresen sztorizott a szünetekben, és egyáltalán nem érződött a kötelező jelleggel nyomjuk le a koncertet felfogás. Emlékezeteset szólt a lemez nyitó dala a Preamble, de az Insult With Injuries is betöltötte a kis termet érzelemdússágával. Megszólalt természetesen a videó klipes The Arson is és szerintem a Predictable Gathering is igen erőteljesen jött át. Sajnos nem tartott elég sokáig a koncert, de óriási élmény volt, hogy egy ilyen tudású zenekart élőben láthattam.
  
  Zárásképpen a Scars Of Tomorrow játszhatott, bár a kis közönség nagy része már távozóban volt eddigre. A Victory Records-nál ténykedő californiai csapat igazi modern hardcore-t alkot, mely számomra kicsit egyszerűnek tűnt. A nyersesség és a könnyű témák a Hatebreed-re emlékeztettek, de míg a Hatebreed-nél megvan az egyedi hangzás, megszólalás, addig itt ezt nem éreztem. A váltás is erőteljes volt a dallamos Hand To Hand és a metalcore-osabb SOT között, így a The Horror Of Realization lemezük dalaira, már én sem tudtam maximálisan koncentrálni. A két myspace-es dalt a lemez első két számát - biztosan leküldték, de annyira egybefolytak a nóták, hogy ezeken kívül nem sokat tudnék megemlíteni. Egy óriási alázásra viszont emlékszem, az énekes az egyik szünetben éppen valami történetet mesélt, amikor megkérdezte a tagoktól, hogy mi is volt annak a városnak a neve, ahol tegnap játszottunk?. Persze vágta rá a választ is egyből ja, Bécs!.
  
  A HTH-nek köszönhetően mindenképpen egy szenzációs koncertélménnyel gazdagodtam, és a változatos zenei irányzatokat képviselő együttesek összeboronálásából valami jó is kisülhetett volna, de sajnos az erőviszonyok nem voltak kiegyenlítettek.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Hand To Hand

Scars Of Tomorrow

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 morgan freeman    filmbox    devildriver    kaszás géza    melechesh    the world alive    puf    dr. living dead    black spiders    tracer    myrath    együtt az ég alatt    public image ltd.    black dahlia murder    deathcore    negativeart.hu    psychotic waltz    udo    pet needs    god forbid    the silver shine    orient fall    the last charge    morre    billie joe armstrong  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!