hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
lemezajánló [kislemez]  2006. március 8. szerda   14:57
nincsen hozzászólás

szerző: Rossika
The Idoru: Hopeless Illusions
Deadbutcher Records

  A Deadbutcher Records gondozásában jelent meg a napokban a The Idoru legújabb ajándéka a közönség számára. A hat számot tartalmazó Hopeless Illusions lemez az eddigi irányvonalat követi, de meglepő fordulatokat is beiktattak ezúttal a srácok a dalokba.
  
  Ami a zenekart illeti, a legnagyobb változás Máté távozása és az új basszer Mohácsi Mátyás érkezése, aki tavaly novemberben csatlakozott az együtteshez és a Shell Beach-ből ismerheti a nagyérdemű. Aki egyéb érdekességekre is kíváncsi a zenekar háza tájáról a mellékelt linken próbálkozhat.
  
  A borító ismét András műve. A grafikai kivitelezés és a fotók témái mind kreativitásban, mind művészi érelemben előremutatóak, a dalszövegek természetesen megtalálhatóak a bookletben, de én nagyon hiányolom a zenekarról készült képet, hiszen az új tagnak kijárt volna a bemutatás.
  
  A lemez maga egyfajta előfutárnak is tekinthető, hiszen remélhetőleg még idén kijön a második nagylemeze a The Idoru-nak. Ettől függetlenül nem egy újfajta stílus megszületésének lehetünk szemtanúi hanem az idoru-effektus folytatódásának. A zene továbbra sem az elsőre meghallgatom és üt típus. A dalok nagyon komolyan ki vannak találva és továbbra is állítom, hogy a vokál témák és a zene helyenként kaotikus kettőséből harmonikus és magával ragadó dallamok születnek.
  
  Magától értetődően a Lack Of Credibility lesz a rajongók nagy kedvence, hiszen dallamosságával és megkapó ritmusaival egyből megragad a hallgatóban. A zenekartól nem megszokott rövid felvezetéssel indul a szám, de András belépőjénél már a Brand New Way korszak hangulatvilága köszön vissza. Nem véletlen, hogy ebből a dalból készült a videó is amely megtalálható a CD multimédiás részén. Az első dal a lemezen, a Shut Your Eyes, To Love, To Live nekem azonban sokkal jobban tetszik. Rockosabb, keményebbek benne a témák és a The Idoru dallamok itt is ülnek rendesen. Már korábban is letölthetővé tette a zenekar honlapján, s már akkor megragadott változatossága és több, mint 5 perces hossza ellenére a figyelem fenntartása. A refrén ismét egy szenzációs ötlet Andrástól, a szám második felébe csempészett Laci-féle dobszóló frenetikus, majd András zongorakíséret melletti sorai is harmonikusan illeszkednek a dal atmoszférájába. Elgondolkoznék egy második videón is A Different Ways belassultabb tempójának és erőteljes dobtémáinak kontrasztja ismét egy kis újdonsággal gazdagítja a lemezt, majd a The Valley Of Disappointment hirtelen kezdése ad többedszerre erőteljes löketet, tanúbizonyságként, hogy a lemez melodikusságának ellenére is rock zene a javából. Az After The New Storm már régi barátként köszön vissza a lemez végén legalábbis azt hiszzük, hogy végén hiszen a hajdani kistestvér nyersességét és újdonsággal ható erejét félretéve egy mesteri és kicsit átdolgozott verzióban, most ismét rögzítésre került, talán a régi emlékek felelevenítése, vagy egy összeszokottságot és sok fejlődést hozó két hosszú év emléke végett. Nekem nagy örömöt okozott, hogy ismét előkerült ez a talán még egyesek számára ismeretlen téma, s a változások mellett egy kis múltat is bele tudott így sűríteni a The Idoru fél órás új anyagába. Zárásképpen pedig a már említett várakozások ellenére egy mind stílusában, mind mondanivalójában más dal következik. Laci legnagyobb örömére egy remix is került a korongra. A Shut Your Eyes enyhén gépiesített verziójával idén talán már a Party Arénás helyek egyikére is pályázhatna a The Idoru. Részemről tökéletesen megértem Laci vágyait, hiszen például a drumnbass-ben vagy a goa, trance megannyi válfajában éppúgy meg lehet találni azokat az érzéseket, állapotokat amire egy zenehallgató általában vágyik, másrészt próbálkozások nélkül nem létezne folyamatosan fejlődő zene sem.
  
  Mindezek után azt hiszem sokunk várja a soron következő nagylemezt a nagy része állítólag már megvan de addig is méltó folytatásának tartom a Hopeless Illusions EP-t, a The Idoru által megkezdett nehéz de eredményesnek tűnő siker felé vezető úton.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

The Idoru

Interjú Szalkai Tibivel

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
Sabaton: The Last Stand
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lo fi stereo    to the nines    martin scorsese    beneath    jean michel jarre    metal    radare    archetype    from afar    owen wilson    the tourist    white wizzard    chris hemswoth    beatrice    tintás barnes    pókember    all shall perish    witchburner    mob rules    utódomra ütök    super 8    the offspring    korpiklaani    synchronring    russell crowe  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!