hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2006. március 2. csütörtök   16:38
nincsen hozzászólás

szerző: Krsa
King Django (USA), Babar Luck (UK), PASO
2006. március 10. A38

  Reggae-dancehall, világzene és ska-klezmer egy new york-i énekestől és zenekarától, anarcho reggae egy pakisztáni származású angol muszlimtól, valamint magyar ska-reggae a budapesti ska hangulat megfestőitől - más szavakkal: King Django, Babar Luck és a Pannonia Allstars Ska Orchestra az A38 állóhajón, március 10-én!
  
  Mindazok nagy örömére, akik már megtapasztalták, hogy milyen fantasztikusan sokoldalú művész, a magyar felmenőkkel is rendelkező King Django - vagy esetleg épp lemaradtak róla -, idén ismét lehetőség nyílik arra, hogy élvezhessék, a tavaly is igen tartalmas és az extázisig fokozott show-t! E pozant, ukelét, szájharmonikát, melodikát és még ezernyi hangszert forgató zenei polihisztor, a ska-klezmer atyja, egyben egy raggamuffin mc, énekes is, ki performanszai során ska-t, reggae-t, rocksteady-t, világzenét és dancehall-t vegyít, méghozzá ámulatba ejtő természetességgel. Élete minden percét a zene tölti ki, stúdiót üzemeltet (Version City), producerkedik, a new york-i ska és reggae élet egyik mozgatórugója, a haszid reggae első követe (a mára már világszerte ismert Matis Yahu elődjének is tekinthető, sőt zenészeik közös albumot is készítettek), verziókat készít reggae riddimekre, vendégszerepel különböző albumokon - örökmozgó.
  
  A kulturális sokféleségbe való beágyazottság és a reggae zene iránt érzett kiolthatatlan szeretet köti össze magát King Django-t és az őt kísérő zenekar, szólóban is bemutatkozó basszusgitárosát. A pakisztáni származású, muszlim Babar Luck 8 évesen került Londonba, ahol később az őt körülvevő konfliktusok, iskolák közti kirobbanó bandaharcok elől a reggae zenében talált menedéket, saját bevallása szerint a reggae által közvetített szenvedés és hányattatás elleni közös összefogás általános üzenete adott neki erőt. Miután kipróbálta magát a legendás angol ska-core zenekar, a King Prawn basszusgitárosaként, szóló projektbe kezdett, mely érdekes folk, rock és egyéb hatásokat is felvonultató erős társadalomkritikus szövegekkel operáló spoken word estekre emlékeztető reggae-be oltott, mély tanítás, aminek során olyan figurák előtt tiszteleg, mint Joe Strummer. Előadása kötelező haladó gondolkodású, anarcho-protest punkoknak és mindazoknak, akik érdeklődnek az underground költészet iránt, de még nem láttak élőben ilyen eseményt. Babar Luck első, önálló hanganyagát, a Care in the Community c. albumát érkezik bemutatni Budapestre.
  
  A sokszínű koncertest házigazdája ismételten a hazai ska élet motorja, a Pannonia Allstars Ska Orchestra lesz. A nagy létszámú brigád, januárban jelentette meg első stúdióalbumát, az amerikai Megalith Records európai részlegénél, Budapest Ska Mood címmel. Érdekesség, hogy a PASO lemezének mindkét külföldi vendégszereplőjét meginvitálta a régióba, így, ahogy február végén Pozsonyban élőben is bemutatták Dr.Ring-Ding-gel rögzített közös dalukat, úgy e március 10-ei péntek különlegességét, remélhetően a PASO és King Django által közösen előadott Where can I go? c. szerzemény adhatja majd. Az említett szám, egyébként a new york-i énekes budapesti élményeiről szól, ahogy a város utcáit járva keresi azt a házat, ahol felmenői lakhattak és hallgatja azt a furcsa nyelvet, amit nagyanyjától hallott. Igazán megérintő élmény lesz tehát ezt a dalt élőben, a Dunán ringatózva hallgatni.
  
  Budapesti PASO rajongóknak egyébként is különösen ajánlott a koncerten való részvétel, ugyanis miután a zenekar befejezte február-márciusi regionális lemezbemutató turnéját, áprilisban Nyugat-Európa felé veszi az irányt, így fővárosunkban legközelebb csak május 19-én, a 3. születésnapi koncertjén lesz látható a csapat.
  
  A koncertek után a PASO Soundystem rakja majd a ska-reggae-dancehall bakeliteket és CD-ket.
  
  Kapunyitás 20.00
  
  Kezdési időpontok:
  Babar Luck: 20.30
  PASO: 21.30
   King Djang:o 23.00
   PASO Soundsystem: 0.30
  
   Belépő: 2300 Ft elővételben, 2800 Ft (a helyszínen).
  
  Netes jegy elővét: www.ticketportal.hu
  Fizikai jegy elővét: PASO clubbok (Blue River, Trafó), A38, Wave, NemArt



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

King Django

Babar Luck

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 vojnits    vizet az elefántnak    jack of heart    utazó rajziskola    thomas balmes    brendan fraser    agatha christie    and so i watch you from afar    textures    scarlet aura    gama bomb    jávorszky    arvas    felemelkedés    chimp spanner    S X    brasnyó antal    the bourne legacy    metalchamp    a közösségi háló    győri andrea éva    synchronring    pain of salvation    deviant    road  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!