hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2006. február 10. péntek   13:27
nincsen hozzászólás

szerző: NegativeArt.Hu
MetalMania 2006: Az Anathema Szegeden és a Charon Sopronban


  Az idei MetalMania fesztiválhoz két vidéki koncert is kapcsolódik: a rendezvény warm-up partyja a tavalyihoz hasonlóan Szegeden, a JATE Klubban kerül megrendezésre, február 28-án. Idén az Anathema lesz a bemelegítő buli főfellépője, és a liverpooliak koncertje mellett a De Facto és az Aebsence is fellép majd. Egy nappal a fesztivál után, azaz március 3-án pedig a Charon ad egy ráadásbulit soproni Hangárban, a The Dethroners, az Endless River és az Amadea társaságában.
  
  Szelíden örvénylő hullámok lelkünk taván a legérzékletesebben talán így lehet lefesteni az Anathema legutóbbi albumainak hangulatát. Az együttest liverpooli fiatalok - köztük három fivér: Vincent, Danny és Jamie Cavanagh - alakították a 1990-ben. A zenekar történetét számos korszak- és stílusváltás kísérte, és a világ egykori „legalábecsültebb” csapatából mára Liverpool második legjobb zenekara lett - rögtön a Beatles után. 2003-as A Natural Disaster című albumukat sokak szerint csak a Radiohead vagy a Portishead legjobb pillanataihoz lehet hasonlítani; az Anathema aktuális albumai ennek megfelelően nem csak a metalzenén szocializálódott hallgatóság érdeklődésére tarthatnak számot. A Cavanagh fivérek jelenleg nagyüzemben írják az új lemez dalait, illetve napirenden van náluk egy új kiadó felkutatása is.
  
  Az együttest vezető Danny Cavanagh jól ismeri hazánkat, és rendszeresen visszatér a fővárosba, illetve a Negative Art szegedi főhadiszállására, ahol akusztikus estek keretében találkozhatunk vele. Ezúttal azonban hozza a teljes kompániát, így február 28-án egy JATE-Klubos Anathema koncertnek örülhet a Tisza-parti település, melyre a belépő 2800 Ft lesz (SZTE hallgatóknak 2500 Ft). Aki a Pecsába is jön, az a két jegyet összevonva, ezer forintos megtakarítással is beszerezheti a Negative Art weboldalán keresztül, 8000 Ft-ért. Az est hazai szereplői a De Facto és az Aebsence zenekarok lesznek.
  
  A MetalMania finn vendége, a Charon a pesti koncert után nem siet hazafelé, így másnap, március 3-án leruccannak Sopronba, ahol a Hangár Music Gardenben adnak majd egy ráadáskoncertet a fanatikusoknak. A csapat 1992-ben alakult, ma Antti Karihtala (dob), Teemu Hautamäki (basszusgitár), Pasi Sipilä (gitár), J-P Leppäluoto (ének) és a frissen csatlakozott Lauri Tuohimaa (gitár) alkotja a csapatot. Az első szárnypróbálgatások idején még extrémebb hangzású metallal próbálkoztak, de a második albumon már a mai, rockosabb stílusú zenével álltak elő.
  
  A Charon most megjelent, Songs for the Sinners című lemeze egy hosszú fejlődésen keresztülment zenekar érett produkciója: a Charon éveken át kitartóan küzdött azért, hogy kitörjön a tizenkettő egy tucat love metal zenekarok tömegéből. A soproni est magyar fellépői az Amadea, az Endless River és a The Dethroners lesznek.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Anathema

Charon

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 angra    anneke van giersbergen    tank    nvyllund    make do and mend    ruszty lászló    oliva    sebők    david ellefson    instant    g.m.t.    vida rock band    hinayana    dereng    michael bublé    within temptation    black breath    el pollo loco    cadik    archer    affliction    Új látásmód fúzió    joe lynn turner     natalie portman    oranssi pazuzu  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!