hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2006. február 9. csütörtök   11:26
nincsen hozzászólás

szerző: Rossika
Terror, Blacklisted, Donnybrook, Penalty Kick
2006. január 10. Süss Fel Nap

  Az idei év januárja kifejezetten erős hardcore fellépőkkel kecsegtetett a főváros különböző helyszínein, melyek közül az elsőt, a Terror Süss Fel Napos szereplését tartottam a legérdekesebbnek. Az amerikai horda olyan neveket hozott magával, mint a Blacklisted és a Donnybrook, arról nem beszélve, hogy a hazai Penalty Kick bemelegítése már önmagában élményszámba megy.
  
  A Penalty Kick fellépései mindig elgondolkoztatnak. Nem emlékszem, hogy valaha is lett volna két hasonló koncertjük. Néha a death metal-os vonal üt be nálam, néha a hardcore, de mindig képesek olyan produkcióra ami megfog és behúz a tömegbe. Játszottak néhány új számot egyet kifejezetten a Sátánnak címezve melyek az új demo-jukon megtalálhatók, ha minden igaz az egyiknek Stop The Falling volt a címe. A koncert mellesleg ismét nagyon korrektre sikerült, a Süss Fel Naphoz képest a hangzással sem voltak gondok a magyarok szereplése alatt.
  
  Másodikként a Donnybrook küldött ránk rövid de kegyetlen pusztítást. Dre Stewart-nak akadt némi hangszál problémája, így a kistesó vette át az énekes szerepét, ez persze azt is jelentette, hogy egy gityóssal kevesebb pengette a húrokat. Valószínűleg eme kis közjátéknak volt köszönhető az is, hogy mindössze négy számot küldtek le, de az a négy az mesteri volt. Nem túl bonyolult a zene amit az L.A.-i banda játszik, de remekül megvalósítják az in-your-face stílus minden apró jellemzőjét. Reméljük a jövőben nem lesznek alvilági akadályai az együttes külföldi fellépéseinek és hamarosan egészben is élvezhetjük a Donnybrook arcbamászását.

  A Blacklisted jelenleg a Deathwish Inc.-nél tengetik mindennapjaikat aztán megmutatta hogyan kell a hardcore-t szívből és kegyetlen dühvel játszani. Szövegviláguk és zenei stílusuk is kimagaslik napjaink bandái közül, talán az American Nightmare dallamvilágát idézik nótáik. Néha az agresszió máskor az agyadat megfertőző és beléd markoló mondanivaló ragad magával, hogy később a becsület és tisztesség tanításaival gazdagodhass. Kemény hangzás, erőteljes megjelenés és az érzés hogy amit a Blacklisted megénekel abban hisz is a zenekar az ami kiemeli a csapatot az átlagból és teszi felejthetetlenné koncertjeiket. Legújabb anyaguk a The Beat Goes On is ezt az üzenetet közvetíti, s erről a lemezről kaphattunk mi is kis ízelítőt a január elejei fellépés alkalmával.
  
  Zárásnak a Terror tartotta meg a tőlük megszokott intenzív és emlékezetes koncertjét. Immár harmadik alkalommal találkozhattunk velük hazai színpadon, s nemhogy nem okoztak csalódást, egyenesen remek fellépést produkáltak. Eltekintve a nagyszámú emberáradatot valóságos talány, hogy honnan került elő hirtelen ennyi Terror-rajongó a számok és a hangzás is korrekt volt. Tavaly megjelent One With The Underdogs című lemezükről is válogattak, elhangzott például a Keep Your Mouth Shut, vagy az Overcome, amelyek ugyan úgy tépték a fejeket, mint a régebbi, Lowest Of The Low-ról elővett darabok, például a CD első dala, a Better Off Without You, a Push It Away, a Life And Death, de a címadó Lowest Of The Low is terítékre került.
  
  Összességében színvonalasra sikerült az este, s eltekintve a hely szűkösségétől remek fellépőket, zeneileg napjaink legígéretesebb durva hardcore bandáit hallhattuk, s mint már említettem nem utolsó sorban egy hazai kiválóság újabb parádéját is megcsodálhattuk.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Donnybrook

Terror

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mobilmánia    vinny appice    segélykoncert    trident    kalan mikla    twisted sister    halálos iramban: Ötödik sebesség    magashegyi underground    fajkusz    solution    mantra    nils petter molvaer    scooter    kill with hate    septicflesh    matthew vaughn    predators    gathering    cherokee    zzz    aceldama    szerk alatt!!!!    sturle dagsland    liane carroll    zoli band  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!