hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2006. január 12. csütörtök   10:43
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Galloglass: Heavenseeker
Limb Music/Recordexpress

  Eddig még nem volt ismert előttem a német Galloglass neve, pedig már kiadtak egy albumot Legends From Now And Nevermore címen, a Heavenseeker ebből következően tehát a második nagylemezük. Ha azt mondom, hogy germán power metal, akkor tuti hogy mindenkinek a Brainstorm, Blind Guardian, és esetleg a Helloween ugrik be. A Galloglass esetében helyénvaló a felmenők ezen emlegetése (de nem az anyázás!), hiszen valóban ezekből a hatásokból táplálkozik a banda zenéje, vagyis annyira tipikus germán power, hogy annál tipikusabb már nem is lehetne.
  Persze ez még önmagában nem hiba, feltéve ha a zenekar a lehető legigényesebben és legmagasabb színvonalon műveli a stílust. De az album többszöri meghallgatása után, kissé jobban kiismerve a lemezt megnyugodva tudomásul vehetjük, hogy ez valóban teljesül, sőt néhány zenei megoldás kifejezetten figyelemfelkeltőnek minősíthető!
  Elsőként talán a borítónál időzzünk el. Én személy szerint nagyon röhögtem, amikor a központi alakban felismertem Zúzót a Tini Nindzsa Teknőcökből, csak ezúttal hatalmas angyalszárnyakkal megtámogatva. Az előtérben lévő két kutyaszerű képződmény viszont egész egyszerűen siralmas, szegény párák úgy néznek ki, mintha egy lelkes 15 éves első alkotásai lennének a 3D Studioval. De mindegy, térjünk rá a zenére, mert az már finomabb megoldásokat tartalmaz.
  Igazából azzal, hogy az elején tipikus germán power metal-ként aposztrofáltam, már majdnem mindent elmondtam a Galloglass zenéjéről. Elsőként szinte csak végigsöpör mellettünk az album, túl sok kapaszkodópontot nem lehet benne találni, maximum annyit hogy tényleg hihetetlenül intenzív, gyors lemez született. Semmi lazulás nincs, az egész korongon megállás nélkül dübörög a kétlábgép, szélvész riffek szántják végig a hallójáratainkat, folyamatos pörgés az egész. Mondjuk az 52 perc megfelelő időtartam arra az esetre, hogy teljesen azért ne szaladjon el mellettünk a zene, tölteléknóta nincs, tehát nem sumákolnak a srácok. Talán jó lett volna még egy lassú szám, ami kiemelkedik ebből a nagy gyorsulásból, emlékezetessé teszi a lemezt. Az utolsó Kings Who Die ilyesmi, csak aztán az is bekeményít. Viszont egy ilyen lassú dalnak igazán fogósnak kell lennie, a Galloglass talán nem akart bevállalni egy gyengébben sikerült nótát töltelékként, így végülis nincs okunk megrovásra, mert tényleg csupa erős szám került a lemezre.
  A sok egyen-zúzás közül ki lehet emelni a vonós betéteket néhány dalban, de akad még néhány érdekesség, például az After Forever-ben a hörgősebb vokál kissé Mercenary-ssé teszi a nótát, míg a Banished From Eternity-ben pont fordítva, ott lágy női dallamok emelik a hatást. A morcos riffel indító címadó Heavenseeker ultrasúlyos doom-os befejezése viszont valami kegyetlen! Szóval remek dalszerzői vénájuk van a srácoknak, nem lépnek túl a power műfaj korlátain, de azon belül kiváló érzékkel nyúlnak az élvezetesebbnél élvezetesebb témákhoz. Külön meg kell emlékezni a zseniális szólókról, amelyek sokszor a csúcspontjai az amúgyis remek daloknak. Ugyanide tartozik, hogy az Annihilator-os Jeff Waters és Curran Murphy is elkövetett némi kotnyeleskedést a lemezen, de arról sajnos nincs infó hogy pontosan melyeket (Jeff riffelési és szólózási technikáját ismerve talán a Beyond The Mirror a tippem, de tényleg csak tipp!)
  Nem igazán lehet különbontani a dalokat, ez az album így alkot egységes egészet. Vagy az egész lemez tetszik, vagy az egész nem. Nekem tetszik. Jó lenne látni a Galloglass-t egy közös turnén mondjuk a Brainstorm-mal, mert úgy gondolom, hogy a Heavenseeker lemezzel ők is a stílus elitjébe kerültek.
  
  
  Felállás:
  Carsten Frank: ének
  Kai Mühlenbruch: gitár
  Norbert Geiseler: gitár
  Dirk Kühner-Zelmer: basszusgitár
  Arnd Lorenz: dob
  
  Galloglass: Heavenseeker
  1. Burden Of Grief
  2. After Forever
  3. Perished In Flames
  4. Dawn Of A New Age
  5. Banished From Eternity
  6. At The Shadowcross
  7. To Kneel Is To Suffer
  8. Heavenseeker
  9. Signs
  10. Beyond The Mirror
  11. Kings Who Die



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Galloglass

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 anjou lafayette    iron man 2    intim torna illegál    chris evans    tom cruis    nils    boysetsfire    jeroen tel    charlie st. cloud    losing season    pszichoszingli    sziget 2011    uli jon roth    gustafsson    massive aggressive    nemes márton    apey acoustic    farrelly    desultory    smash mouth    fifa    nemesis    rite    amerikai pite    kovács attila  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!