hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2006. január 4. szerda   10:48
nincsen hozzászólás

szerző: NegativeArt.Hu
Rémálom a Nyár utcában – évkezdő programok
2006. január 6.- január 27., Budapest - Marco Polo Club (Bp. VII., Nyár u. 6.)

  2006-ban is rémálmodunk, továbbra is minden pénteken a Nyár utcai Marco Polo Clubban, változatlan belépőárak mellett. Az év első hónapjában a rendezvénysorozat olyan kipróbált, visszatérő magyar csapatai kapnak majd fellépési lehetőséget, mint a Nulladik Változat, a Gire, a Stereochrist, a Black Leaves vagy a Late. A négy januári pénteken összesen tíz zenekar lép majd fel, a koncertek után pedig nem maradnak el a hajnalig tartó zenés-táncos mulatságok sem.
  
  Az Újév első Rémálmán egy régről ismert együttes, a Nulladik Változat szerepel. Az 1989. óta működő brigád korai alkotásaiban a nyolcvanas évek magyar újhullám (ez főként a szövegekre érvényes) és az angolszász dark-gitárzene hagyományai ötvöződtek, melyben az effektezett gitárokat a kötött, „szigorú” ritmusképletek ellensúlyozták. A borongós, „felhős” dalokra főként a darkos közönség volt nyitott, és a Nulladik Változat neve a szubkultúra mai képviselői számára is ismerősen cseng. A 6-ai est másik fellépője a mosonmagyaróvári Late, akik szülővárosuk és Győr után immár a fővárosban is visszatérő vendégnek számítanak.
  
  Egy héttel később, péntek 13-án kerül sor a Stereochrist fellépésére. A Mood utódjának tekinthető formáció igen eredményes évet tudhat maga mögött: több hazai és egy európai turnén is részt vett, és már javában írják - a Dead River Blues című debütalbumot követő - második lemezük dalait. Az új album előreláthatóan idén tavasszal jelenik meg, így ez a koncert minden bizonnyal egyike az utolsóknak a stoner doom csapat próbaterembe és stúdióba vonulása előtt. Az este folyamán két fiatal csapat, a Thirteenth és a Johnny Hotrod is fellépési lehetőséget kap
  
  Január 20-án egy másik rendszeres Rémálom-szereplő, az avantgarde zenét előadó Gire tér vissza a Marco Polo Club színpadára. A zenekar magával ragadó, felkavaró hangulatú dalairól nehéz bármit is szavakkal elmondani, legyen elég annyi, hogy Kátai Tamás és társainak produkciója számos koncertközönséget állva hagyott már, ill. hogy a dalok egy az egyben letölthetőek hivatalos weboldalukról, a www.gire.hu -ról. Az est másik neves magyar szereplője az Isten Háta Mögött, akik A szokásos hátborzongató kora reggeli ordítás címre hallgató új nagylemezükkel ma már az utóbbi évek egyik nagy felfedezettjének számítanak. A 20-ai Rémálom harmadik zenekara a Manikin Faint, akik először lépnek fel a rendezvénysorozaton.
  
  27-én pedig ismét a Black Leaves fellépésének örülhetünk. A bő hét éve működő, magyar népzenei elemekkel is operáló gothic metal zenekar legutóbb a finn Korpiklaani lelkes és hálás közönségének adott nagy sikerű koncertet a Blue Hellben, a Marco Poloban pedig ők is visszatérő vendégnek számítanak, hiszen többek között itt volt debütáló albumuk, az Ivy & Moonlight bemutató koncertje is. Előttük a Gyöngyvér nevű frissen alakult zenekar kap bemutatkozási lehetőséget.
  
  A Rémálmok két házigazdája továbbra is Zero és Jesper: így minden alkalommal, 23.00 óra után ők válogatják majd a talpalávalót, hiszen a 300 forintos sör és 80 forintos folyóbor-árakkal megtámogatott buli egészen hajnali négyig tart, a party-k zenei felhozatala pedig a szokásos dark, gothic, vawe, metal és alteros zenékből áll össze, elsősorban a vendégek kívánságai szerint.
  
  Rémálom a Nyár utcában - januári programok:
  A rendezvények helyszíne továbbra is a Marco Polo Club (Bp. VII., Nyár u. 6.)
  
  2006. január 6., péntek 19.00 óra
  Nulladik Változat, Late koncertek
  Afterparty: Jesper & Zero
  Belépő: 600 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Negative art

Gire

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tv manci    immortal    flowers of whores    die hard    genitorturers    blackgates    kosztolányi dezső    nova rock    sacred reich    herbaliser    hollywoodoo    the iron maidens    bleeding through    loreena  mckennitt    the dictator    idea implant    wasting light    immolation    pankkk    szexhead    jon oliva    jeff bridges    tűzvihar    crusted    manowar  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!