hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2005. december 24. szombat   14:28
nincsen hozzászólás

szerző: Tompi
Megalith Records Night – International Ska Circus: The Toasters, Westbound Train, Pannonia All Stars Ska Orchestra, Ska Hecc
2005. december 9., Kultiplex

  Látatlanban egy tökéletes péntek esti bulinak indult a Megalith Records Night: hétvége, négy jó zenekar, stb. Ami miatt mégis rossz szájízzel mehettünk haza, az a záró PASO koncertet félbeszakító verekedés volt. Szerintem inkább istállóba valók ennek a csetepaténak a kezdeményezői, mint koncertre, még akkor is, ha nem láttam, hogy pontosan kik is voltak ők. (Vagyis ezt is látatlanban állítom.)
  
  Ami a zenét illeti, azzal természetesen semmi gond nem volt. Már a meglehetősen hálátlan feladatot teljesítő Ska Hecc is kitett magáért: precízen összerakott dalokkal melegítették be a közönséget, amolyan brites csordavokálokkal megerősítve játszották muzsikájukat. A nevükből persze saccolni lehet a stílusra, de megtévesztésként volt még egy Kisstílű gengszter néven futó, szordínós trombitával előadott szving, egy laza reagge Szép az élet címmel, és a latinos hangulatú Caracas. A csúcs azonban a Delta ska verziója volt, zenéjében felidézve mindannyiunk kedvenc tudományos műsorát. Szerzeményeiket úgy válogatták össze, hogy egyre jobb darabok követték egymást, így műsoruk finise nem fordult óranézegetésbe, sörvásárlásba, és semmi egyéb, elő-zenekarokat gyakran és joggal súlytó pótcselekvésbe.
  
  A Ska Hecc tehát letudta a bemelegítést, így a Westbound Traintől talán már joggal vártuk el, hogy egyenesen izzasztássá fejlessze e tevékenységet. Így is tettek, méghozzá ők sem csak és kizárólag ska muzsikával. A massachusettes-i csapat ugyanis hallhatóan ugyanannyira szereti táncoltatni az ő mélyen tisztelt közönségét soul és funk ritmusokra, mint skankigolásra bírni a mindenkori nagyérdeműt. Ennek megfelelően volt néhány daluk, ami inkább idézte James Brownt, mint a Skatelitest, vagy jobban hasonlított Otis Reddingre, mint a Specialsre mondjuk. Előfordult persze, hogy nagyon jól megfértek egymással az említett irányzatok egy számon belül is, teszem azt egy igazi 2tone témára érkezett egy telt, vérbő gitárszóló, és akkor a reagge-ről, mint az este fellépőinek kötelezővé tett házi feladatról nem is beszéltem. Ehhez társultak még a frontember olvadós, mégsem szirupos dallamai, és Sugar Ray Leonardot idéző mozgása, és persze a publikum határtalan lelkesedése. A bokszoló csalogánynak úgy látszik mégsem volt elég az ováció, és már annyira kérte azt a fuckin noise-t, hogy az az érzésem támadt, hogy ő maga nem érzi jól magát a színpadon. Nem tudom így volt-e, de a lentiek mindenesetre remekül szórakoztak. Ez is volna lényeg.
  
  Röviden: nehéz dolga volt a Toastersnek a sötét lóként befutó Westbound Train után. Különösen úgy, hogy ezúttal nem tartott velük a híres-hírhedt ragga-professzor, Jack Ruby Jr. De az éneklő és gitározó főnök, Robert Buckett vezetésével és viszonylag nagyobb mennyiségű sör, meg gintonic legurításával azért csak megküzdtek a főzenekari státuszból adódó feladattal. Méghozzá úgy, hogy a basszusgitárját könnyedén és laza virtuozitással kezelő Jason Nwagbaraocha átvette szövegelést, és nem hiszem, hogy hagyott volna hiányérzetet bárkiben is. A Chris Rhodes pozanos és Jeff Richey szaxofonos alkotta fúvósszekció is kitett magáért, mind a szólók, mind a jó értelemben vett vásári mutatványba illő attrakciók alkalmával. És különben is, a közönség már a nyitó Shocker!-nél a Toasters tudomására adta, hogy nagyon várta már az amerikai ska alapcsapatának koncertjét. Erről győzködték folyamatosan Bucketékat a Pool Shark, a Weekend In L.A., a rudeboy, rudegirl himnusznak is beillő 2tone Army, és a Don´t Let The Bastards Grind You Down alatt is. Magától értetődő, hogy a táncnál csak az izzadság folyt jobban, hasonlóan természetes módon realizálódtak az ideális ska koncert elemei: a recsegtek a rezesek, alattuk jellegzetes és kövér Hammond hangzás terpeszkedett el, zakatolt a gitár, pulzált a basszus, és így tovább. A Matt Davist pedig a teljes Westbound Train legénységével együtt kiáltották ki különleges ügynöknek, egy igen maratoni jammelés alkalmával. Ez alkalommal azért már megizzadtak ők is rendesen, pedig alapvetően a kisujjukból rázták ki és szabták remekbe ezt a bulit, de nekem az az érzésem, hogy tudnak ők ennél jobbat is.
  
  Igen késői időpontban, szabadkozva lépett színpadra, a Pannonia All Stars Ska Orchestra, de sajnos pár szám (Jungle Lion, Police In Helicopter, Joseph Was Betrayed) után a bevezetőben említett incidens, vagyis a bevezetőben szintén említett, istállóba való fiatalok viselkedése miatt távozni kényszerültek mindenki mással együtt, akik amúgy a zene miatt jöttek koncertre, és mellesleg abszolút nem érdekli ez az igen gyermeteg szellemű bunyócska.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Toasters

PASO

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 admiral’s arms    the cult    chalaban    within the ruins    how to train your dragon    carnifex    pet the preacher    gaudi    gyalázat    taylor swift    serj tankian    amon amarth    marlboro man    spirit blue    orden ogan    scott glenn    the big bunny hall swinger club    zodiac mindwarp    stam1na    martonosi györgy    geir westby    ulver    oranssi pazuzu    open air    attila  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!