hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. november 28. hétfő   10:31
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Stratovarius, Hammerfall, Shakra
2005. december 1., Petőfi Csarnok

  Egészen 2003-ig kell visszamennünk ahhoz, hogy felidézzük a Stratovarius legutóbbi fellépését a Petőfi Csarnokban, a Symphony X és a Thunderstone társaságában. Akik jelen voltak, azok emlékezhetnek rá, hogy egy nagyszabású, látványos, és jó hosszú koncertet adott a csapat, a legkiválóbb dalokkal, és közvetlen, barátságos zenészekkel. Nos, az azóta eltelt némi idő maradandó változást okozott a zenekarban, és noha hosszas huzavona után újra összeállt a klasszikus csapat, mindenki tudja hogy ez a Stratovarius nem ugyanaz a Stratovarius, akiket 2003-ban láthattunk. Ennek kézzelfogható eredménye is megmutatkozik a sokatmondóan Stratovarius-nak keresztelt új album hallgatásakor, a sok rajongónak némi nehézséget okozott befogadni ezt a klasszikus Strato-világtól kissé távolabb álló zenét. Azt persze ostobaság lenne állítani, hogy rossz ez a lemez, hiszen még mindig kiváló zenészek alkotják a bandát, de kétségkívül más lett.
  
  Már első lemezeiket (Fright Night, Twilight Time, Dreamspace) is nagy érdeklődéssel és elismeréssel fogadta a közönség, ekkor még Timo Tolkki énekelt. A Fourth Dimension lemezen már Timo Kotipelto énekelt, maga az album és a zenekar pedig sikert sikerre halmozott. A nagy menetelés csak folytatódott a további albumokkal (Episode, Visions, Destiny, Infinite), egyre letisztultabb, egyre jellegzetesebb lett a Stratovarius zenéje egészen addig, míg a finn power/progresszív metal egyik alapbandájává váltak. 2003-ban kijött az Elements két része (Elements pt. 1 és pt. 2), a folyamatos turnék pedig minden világrészbe eljuttatták a Stratovarius muzsikáját. Majd komoly ellentétek kezdtek körvonalazódni a csapaton belül, aminek az lett az eredménye, hogy az énekes Timo Kotipelto és a dobos Jörg Michael kilépett a zenekarból, Timo Tolkki pedig gyakorlatilag magára maradt. A folyamat nagyon megviselte mentálisan, egyre rémisztőbb és egyre kuszább hírek érkeztek a csapat háza tájáról, a rajongók pedig biztosra vették, hogy a Stratovarius-nak vége.
  
  A legsúlyosabb krízisek után azonban hirtelen újra felcsillant a remény, Tolkki rendbejött, a zenészek újra összeültek és a folytatás mellett döntöttek. Az elhatározást pedig a Stratovarius című album követte 2005 nyarán, amely a korábbiakhoz képest sokkal borúsabb, melankolikusabb lett, de hát ez illik is az elmúlt időszak történéseihez. A lemezbemutató turné viszont hozzánk is elér, így a rajongók december 1-jén megtapasztalhatják, hogy mire képes a színpadon ma 2005-ben a Stratovarius, és hogy 2003 óta miben változott a csapat és a zene.
  
  A Strato turnékísérőjét, a Hammerfall-t lehet szeretni és nem szeretni, de az mindenesetre több mint figyelemre méltó, hogy első albumuk, a Glory To The Brave csak 1997-ben jelent meg, de a zenekart rövid időn belül a true heavy metal legnagyobb alapbandái között tartották számon. Pedig semmi olyat nem csinálnak, amit előtte már ne csináltak volna mások, de nem lehet véletlen, hogy ennyien istenítik őket, és a lemezeladások mutatója is meggyőző. Valami titkot mégis tudnak ezek a svéd srácok, amit megfejthetnek december 1-én a Petőfi Csarnokba látogatók. Az első lemezt követő Legacy Of Kings, Renegade, és a Crimson Thunder utáni ötödik lemezzel, a Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken-nal turnézó banda ízelítőt nyújt a heavy metal igazi világából.
  
  A két nagyágyút a Shakra nevű hard rock zenekar kíséri. Róluk nem lehet sokat tudni, de a precíz svájci gépezet kétségtelenül mindent megtesz majd, hogy jó hangulatot biztosítson a magyar közönségnek. A háromféle műfaj rajongói tehát december 1-én egyesülhetnek a Petőfi Csarnokban, megmutathatják milyen is egy igazi heavy metal testvériség.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Stratovarius

Hammerfall

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dark tranquillity    secrets of the moon    kapcsolat    bővebb információk:    kill whit hate    jack black    swallow the sun    ensiferum    gifts from enola    five finger death punch    gutted    smashing pumpkins    seven kingdoms    aaron sorkin    rockpart    fish    sunday fury    balaton    v.iv fesztivál    selah vie    leander kills    stetl    batman    haelo    joseph gordon-levitt  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!