hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2005. november 15. kedd   11:54
nincsen hozzászólás

szerző: Rossika
Madball, Sworn Enemy, Since The Flood, Social Free Face
2005. november 4. - A38

  Végre eljött a november, az a november amely során többek között a Madball, a Bane, a Pro Pain és persze a Trialről és az Endstandről még csak szót sem ejtettünk. (Remélem most nem marad el, mint legutóbb) Szóval eljött a napja a harmadik budapesti Madball koncertnek is, s mindjárt jött velük két másik amerikai horda is, a szombathelyi legendáról a Social Free Face-ről nem is beszélve. Vártam már nagyon ezt a péntek estét, mert a tavalyi buli nagyon el lett találva, s bíztam benne, hogy az előzenekarok is valami újjal, esetleg jól bevált régivel fognak megörvendeztetni.
  
  Mint általában, most is a magyaroké volt a kezdő banda nem éppen irigylésre méltó szerepe. Sajnos hihetetlen pontos és feszes volt a szervezés, így a szavaria-core képviselőinek fellépéséről majdnem teljesen lemaradtam. Mikor beléptem a hajó gyomrába, azonnal mellbevágott a cáfolj rá, és bíztam benne, hogy a szokásos záró nóta most is záró nóta lesz. Nem kellett sokat várnom, a nyugat-magyarországiak nem híresek balladai hosszúságokba nyúló dalaikról, így a koncert méltó befejezésére szakosodott Így jó-nak még volt ideje szétszaggatni a fejemet. Gondolom az időben érkezők végigtombolhatták a régi és új kedvenceket egyaránt, nekem sajnos csak ennyi jutott.
  
  Nem tudtam sok sört meginni s a meglepetés banda máris a színpadon volt. A beavatatlanok nem is sejtették, hogy másodikként nem a SE hanem a STF fog fellépni. A Since The Flood-ról szinte semmit nem tudtam, csak internetes kalandozásaimnak köszönhető, hogy vágom, hogy az Ironclad Recordings jóvoltából már meg is jelent első teljes lemezük. Mivel a kiadó annak a Trevor Phipps-nek az álmait hivatott megvalósítani akit az Unearth-ből ismerhetünk, gondoltam rögtön, hogy nem lesz gyenge a Massachusetts-iek bemutatkozása. Hihetetlen lendületes és agresszív dalokkal árasztották el percek alatt a jelenlévő több száz rajongót, s talán a leghihetőbbek ők voltak az est folyamán. Látszott rajtuk, hogy még csak pár éve vannak a szakmában ennek ellenére ízig-vérig hardcore volt amit játszottak és nem a kötelezőt tolták az arcunkba. Volt a dalokban büszkeség In My Eyes , a világ halott a számomra This World Is Dead To Me s persze összetartás is, de a lényeg ebben a gondolatban volt azt hiszem: There´s one thing that holds true; you for me, and I for you.. Akit érdekel a banda teljes anyaga az Valor And Vengeance címmel keresse a boltokban -vagy inkább a neten-.
  
  Harmadikként aztán jöhetett a Sworn Enemy. 1997-ben alakult a New York-i hardcore alakulat, s 2001-es bemutatkozásukat Negative Outlook EP Jamie Jasta-nak köszönhetik, aki kiadta az addig az ismeretlenség homályába vesző banda lemezét. Innen már szinte egyenes út vezetett az ismertség felé, s jelenleg az Abacus Recordings gondozásában dobták piacra második nagylemezüket, The Beginning Of The End címmel. Zenéjük nem tiszta HC, sokkal inkább egyfajta keveréke a trashnek, a metalnak és természetesen a NY-i hardcorenak. Megmondom őszintén a fiatal amerikaiak után nem ütött akkorát a SE, ennek ellenére rendkívül pozitív élményekkel gazdagodtam. A hangulat adott volt, egyre többen feledkeztek bele apróbb durvulásokba a kűzdőtéren s a hajó is időnként a jó zene jelzőjeként ütemesen ringatózott. Sal hangja végigviharzott a termen, a falakat csak úgy karcolták a témák s a politika ellenes, az összetartást és tiszta barátságot megéneklő dalok komplett egészként jöttek le a színpadról. Az olyan gyilkos dalok, mint például a Here Today pedig önmagukban megérték lemenni az A38-ra.
  
  Az utolsó produkció azé a Madball-é volt, akik tavaly emlékezetes és mondhatni hibátlan koncerttel gazdagították élményeinket. Aki nem ismerné őket, annak hajrá, ott a net, aki meg tudja, hogy hová tegye az amerikaiakat annak hatalmas öröm volt, hogy az Adapt And Overcome-mal rögtön a közepébe vágtak a tagok. Összességében a zenével semmi probléma nem volt. Hibátlan hardcore ez a legjobb fajtából, de meglepően pénzszagúra sikerültek néha Freddy átvezetései. Arról már nem is beszélek, hogy amit a közönség művel a színpadon az nevetséges és kiábrándító. Az tény, hogy a stagedive hozzá tartozik egy hardcore koncerthez, annak idején én is sűrűn éltem a lehetőséggel, de azt nem tudom mit éreznek azok a fiatalok, akik felmásznak a porondra és a zenészek között ugrálással és bohóckodással próbálnak örömteli perceket szerezni önmaguknak. Gondolhatnának néha azokra is akik azért jöttek le a hajóra, hogy egy koncertet lássanak és ne majmokat virgonckodni. Az új lemez, a Legacy bemutatása volt az elsődleges szempont a koncert során. A már említett dal mellett a videóklipes Heaven Hell, az ingyen hozzáférhető For My Enemies vagy éppen a Behind These Walls is hallható volt, de megjelentek a nagy slágerek is, mint a Nuestra Familia, a 2000-es Hold It Down-ról a Say What?, vagy az őskövületnek nevezhető Its My Life természetesen az AF-nek címezve és a Down By Law. Volt Hardcore pride, hardcore pride, hardcore pride, hardcore lives in me is és rengeteg fogcsikorgató, ökölbeszorító, büszkeséggel teli és összetartásra buzdító pillanat még, de a tavalyi rohamokat nem sikerült feleleveníteni.
  
  Ennek ellenére mindig élmény egy Madball buli, s ha évente jönnek majd hozzánk akkor is minden ott a helyem(helyünk), hiszen a hardcore világ egyik meghatározó együtteséről van szó, akik nem csak hirdetik az igét de annak megfelelően élnek is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Bprnr

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sziget 2009    ryan tedder    factorial-x    stentor    aerosmith    a pénz nem alszik    blues    balázs elemér    james lomenzo    black blitz    vagy     fading circles    nick mccarthy    hogyan lopjunk felhőkarcolót    tesseract    all that remains    nervecell    petőfi csarnok    nyers    the wall street    emmure    the kooks    sear bliss    obscene extreme    adam darski  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!