hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2005. november 21. hétfő   12:49
nincsen hozzászólás

szerző: Tilos.Hu
A British Council és a Mini bemutatja: TY Full Live Band (Big Dada / Ninja Tune, UK)
2005. November 24., csütörtök este 9h-05h A38

  A Tilos Rádió 1991-ben kalóz adóként indult, s léte fontos szerepet játszott abban, hogy a lomha állam végül 1993-ban megszülte a frekvenciához-jutás törvényes keretrendszerét. A Tilos Rádió mindig szót emelt a kulturális, etnikai és szexuális kisebbségek jogaiért, a szólásszabadságért, toleranciáért és egyéb demokratikus értékekért. A Tilos Rádió műsorvezetői nem média-profik, hanem átlagemberek, akik mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül, társadalmi munkában működtetik az adót. A Tilos Rádió független, szabad médium: műsoraiban főleg olyan emberek, közösségek, témák, zenei stílusok szólalnak meg, melyek más médiumokban nem kapnak elég teret. Az adásba betelefonálva a Tilos hallgatói a műsorvezetőkkel egyenrangú félként, minden előzetes szűrés nélkül mondhatják el véleményüket. A Tilos sosem közvetített reklámokat, működési költségeit pályázati pénzekből és hallgatói támogatásokból fedezi.A Tilos Rádió úttörő szerepet játszott a javarészt brit gyökerű underground elektronikus tánczenei műfajok hazai megismertetésében és népszerűsítésében, s ebben mindvégig támogatója és partnere volt a British Council. Az idei Egyesült Zenei Királyság fesztivál nyitóeseménye a november 24-i, csütörtök esti Tilos Rádió Party.
  
  TY Full Live Band (Ninja Tune / Biga Dada, UK)
  
  Benedict Chijioke-t, azaz TY-t a hiphop műfaj egyik mai megújítójaként ünneplik. Kétségtelen, hogy TY sem zenei világát, sem pedig attitűdjét tekintve nem sorolható be brit, vagy amerikai stílustársai közé. A nigériai származású, Brixtonban felnőtt rapper szembemegy a hiphopot egyre szilárdabban körülvevő kulturális sztereotípiákkal: nem káromkodik, nem él drogokkal, nem játszik sem gengsztert, sem tanítót, nem mondja meg a gettók kölykeinek mi a helyes és mi helytelen. Utánozhatatlan orgánumával mindössze hétköznapi történeteket mesél, amelyeken akár el is gondolkodhatunk, de az is bőven elég ha csak mosolyogva bólogatunk a magával ragadó flow és a grúvi ütemek összhangjára. Rendhagyó módon TY nagyrészt maga faragja ütemeit, produceri minőségében is fittyet hányva a kövesedő hiphop hagyományokra: munkáiban példásan megfér egymás mellett lágy soul és töredezett brokenbeat csak úgy, mint a klasszikus afrobeat-hatások és futurisztikus hiphop beatek. Hitvallása szerint a hiphopra nem mint életstílusra, vagy sajátos szabályrendszerű szubkultúrára kell tekinteni, hanem mint zenére, amely folyamatos kölcsönhatásban van egyéb műfajokkal. Ennek jegyében alkot és választ partnereket munkáihoz: olyan előadók tűnnek fel oldalán, mint Tony Allen, Fela Kuti legendás dobosa, a Gorillaz-os Damon Albarn, vagy kiadótársa, Roots Manuva. TY afrikai származása mellett büszkén vállalja európai gyökereit, legfőbb inspirációi között emlegeti például a Queen-t, a The Police-t, vagy a Depche Mode-ot, a mai fősodorból pedig a szintén különc és sokoldalú Outkast-et kedveli.
  
  Az Egyszemélyes Hadsereg ahogyan TY-t nevezik mára befutott: Upwards című második nagylemeze megnyerte a 2004-es Mercury díjat az urban music kategóriában, a DJ Magazine az év albumává választotta, s a zenei szupermegmondó Gilles Peterson szokásos év végi szavazásán is a dobogó tetején végzett. A hírnév új lehetőségeket hozott számára: végre megalapíthatta zenekarát, amellyel körbeturnézta a világot, megjárva az összes nagy fesztivált (Glastonbury, Dedbeat, Homelands, North Sea Jazz, Montreux), csakúgy mint a világ legelhagyatottabb szegleteit. Az élő fellást nemcsak anglia legjobb hiphop act-jeként emlegették, hanem a legjobb koncertzenekar címet is számos helyen kiérdemelte.
  További fellépők: Cadik & MC Zeek, Suhaid & Ágoston Béla + Kemon, Busa, Vono Box DJs aka Nafta & Suefo, Waxman, Sanyi
  
  Látvány: KIÉGŐ IZZÓK & LEE UNFLYABLE
  
  Belépő: Elővételben 2000 Ft, helyszínen 2500 Ft.
  Elővételi helyek: A38 (464 3940), Deep Lemezbolt (301 05 91), Trancewave (302 2927), Kultiplex Iroda (219 0706)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

TY Full Live Band

Ninja Tune

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 watch my dying    riverside    maci laci    world war z    the kolin    simpsons    thyrfing    polod    nervecell    bleubird    beatkoho    magashegyi underground    evolution    stúdió galéria    silverstein    infinity    tom waits    kretens    imák    type o negative    kinkiez    krinolin    cate blanchett    Üvegtigris    diablo swing orchestra  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!