hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2005. november 10. csütörtök   17:15
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
A British Council és a Mini bemutatja: Jazz Turbulence @ Egyesült Zenei Királyság
2005. November 25., péntek 21h-05h, A38

  London Elektricity

  A British Council által tavaly útjára indított fesztivál második állomásához érkezett, - a Jazz Turbulence pedig idén is a Zenei Királyság szövetségese. A szervezőktől ezúttal nagyrészt olyan brit zenekarok és DJk kaptak meghívást, akik már zajos sikerrel szerepeltek itthon - ám most új felállásban, vagy programmal térnek vissza. Ebbe a koncepcióba illeszkedik a Jazzturb este is a London Elektricity Live koncertjével, szabályt erősítő kivételként megfejelve a The Nextmennel és Mystroval, akik itt mutatkoznak be a magyar közönségnek.
  
  London Elektricity (Hospital Records, UK) - Ha áram van, minden van
  
  A London Elektricity eredetileg két drum and bass villanyszerelő munkaközössége volt. A jazz zenész Tony Colman és a lemezboltos Chris Goss a drum and bass muzikális vállfajában találta meg a közös nevezőt és jelképüknek a londoni áramszolgáltatásért felelős trafóházat választva 1996-ban életre keltették a Hospital kiadót. Abban a korszakban, amikor a drum and bass a feneketlen sötétségről és a durvulásról szólt, ők a jazz-funk-dnb fúziójára épülő Ultrasound EP és a ´Song in the Key of Knife´ kislemezükkel zsebeltek be pozitív kritikákat.
  Tony és Chriss a stúdióban nem csak az elektromosságra épít, számaikban Tim Land (Landslide), énekesek, dobosok vendégeskednek, a vonósok és fúvósok mellett.
  A sikeren felbuzdulva 1999-ben kiadták a Pull The Plug című, debütáló London Elektricity nagylemezt, amelynek bakelitváltozata a jazz-funk inspirálta zenék táncosított verzióit tartalmazta.
  
  Míg Chris Goss egyre inkább a kiadó ügyeivel foglalkozó háttéremberré húzódott vissza Tony Colman kislemezek sora, az Outpatiens és Plastic Surgery válogatások összerakása és High Contrast felfedezése után belevágott a második album összerakásába. A Billion Dollar Gravy már sokkal dobbasszus orientáltabb volt, mint a bemutatkozó LP, a jazz és a funk inkább csak inspiráló hatásként van jelen.
  A nagylemez megszületése után kereste meg Tony-t a két dnb keresztapa, a Radio 1 műsorvezető Fabio és Grooverider, hogy lenne-e kedve a csatorna Maida Vale stúdiójában összehozni zenésztársaival egy élő LE koncertet. A fellépésre állt össze az a csapat, amely gyakorlatilag ma is a London Elektricity zenekart alkotja: sampleren és billentyűsökön Tony Colman és Landslide, a doboknál a fáradhatatlan Jungle Drummer, nagybőgőn Andy Waterworth, valamint az énekesek, Liane Carroll és MC Wrec (ők a turnék állandó résztvevői), a brazilok oldalán híressé vált Stamina MC, a house-hang Robert Owens - utóbbi kettő azóta már nem tagja a bandának. A fellépés annyira felvillanyozta a csapatot, hogy az egyszeri alkalom turnévá nőtte ki magát. Így az egykor volt bristoli Reprazent után most a London Elektricity lett a hangszerekkel színpadon előadott drum and bass elsőszámú zenekara. A turné keretében tavaly Budapestre is eljutottak, az áprilisi Egyesült Zenei Királyság első napját tették emlékezetessé olyannyira, hogy idén közkívánatra jön az ismétlés.
  Időközben Tony ismét stúdióba vonult, zenekarának tagjai immár teljes rangú alkotótársként vettek részt az alkotói folyamatban. A Power Ballads-nak hazai vonatkozása is van, a bakelitváltozatra felkerült a magyar SKC által az előző lemezen szereplő Main Ingredient című számából készített remixe. A nagylemezzel a csapat ismét turnéra indult, a tavaly megismert felállást egy új tag is erősíti.

  The Nextmen és Mystro

  The Nextmen (Scenario Records, UK) - Freestyle házibuli
  
  Aki keres, az talál - Dom Search első lemezjátszójára 13 évesen lelt rá egy lomtalanítás alkalmával.
  Ennél egyértelműbb jelet nem lehet kapni ahhoz, hogy valaki DJ legyen hátralévő életében.
   A Nextmen másik fele sem szokványosan kezdte karrierjét, Brad Baloo hétvégenként The Police feldolgozásokat játszott zongorán egy cambridge-i pub-ban.
  
  A két fiatalember, habár gyakorlatilag ugyanazokat a hip hop esteket látogatta végig Cambridge-ben - a Stetsasonic, EPMD, KRS 1, De La Soul ütemeire ropva -, mégis később ismerkedtek össze. Nevezetesen akkor, amikor Brad lehetőséget kapott, hogy a Rodney P és Bionic alkotta London Posse ´Style´ című számát átgyurmázhassa. Bár a remixet a két neves rádiós DJ, John Peel és Tim Westwood is szénné játszotta, ha ma megkérdezik a Nextment, ők csak röhögnek és a világ harmadik legrosszabb átdolgozásának titulálják a végeredményt.
  
  Így indult a Nextmen története, amelyet saját szerzemények (két nagylemez Get Over Ir és Amongst The Madness címmel), válogatások, mixlemezek, maxik sora jellemez, olyan mikrofonisták közreműködésével, mint J-Live, a Low Life kiadó MC-krémje (Rodney P, Mystro), a jamaikai legenda Cutty Ranks, az EZK előző napján fellépő TY, Grap Luva, a London Elektricty MC Wrec-je, vagy éppen a drum and bass fenegyerek MC Dynamite. Ám remixeik miatt nevezhetjük őket csak igazán a jazzhop szigetországi fejedelmeinek: Blackalicious, Public Enemy, Morcheeba, Tim Hutton, Spacek, Fat Freddy´s Drop, Groove Armada, Rae & Christian - hogy csak a fontosabbakat említsük a megrendelők hosszú sorából.
  
  A Nextmen a legjobb értelemben vett eklektikus party hip hopot nyomja. Szettjeikbe gyakorlatilag minden belefér a rocktól a jungle-n vagy a dancehall-on át a funkig vagy akár a jófajta popslágerekig, a lényeg azon van, ahogyan a két Nextmen ezeket jó adag hip hop-pal vegyítve összeilleszti. Madlib és Shortkut után DJ Yoda is jó okkal bízta rájuk Blunted... reggae-mixsorozatának következő epizódját, amely a napokban jelent meg az Antidote kiadónál.
  
  Mystro (Low Life Records, UK)
  
  A The Nextmen-nel érkező MC Mystro dolgozott már a párossal a stúdióban is, ahol egyébként is otthonosan mozog. A Low Life kiadónál berendezkedett, jelenleg szólólemezén dolgozó Mystro 12 évesen kezdett hip hop-ot és raggát hallgatni, majd belekóstolt az akkoriban formálódó jungle világba is.
  Verbális adottságait a Real Deal labelnél kamatoztathatta elsőként egy SkinnyMan-nel közös felvételen, majd lehetősége nyílt olyan partikon, mint az Apricot Jam és rádiókban is szövegelni. Mystro ha mikrofont ragad igazán változatos, a mély gondolatoktól az őrült hype-olásig minden megy neki.
  
  További Fellépők:
  
  The Uptown Felaz DJz
  
  Don Leon & Kő (Sambafriqua Club, Szeged)
  
  Keyser & Shuriken
  
  Látvány: Yeast Visuals (UK), Kiégő Izzók, Rio Rokoko (Cinetrip VJ Torna Champion)
  
  A Yeast Visuals Britannia egyik legvagányabb látványbrigádja, olyan munkákkal a hátuk mögött, mint Beastie Boys és Courtney Pine turnék, vagy Nitin Shawney koncertjei.
  
  
  Belépő: Elővételben 3000 Ft, helyszínen 3500 Ft.
  
  Elővételi helyek: Trafó (215 16 00), Deep Lemezbolt (301 05 91), Trancewave (302 29 27)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Jazz Turbulence

British Council

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 Ébredj velünk    van még remény    leander kills    musica moralia    cocorosie    ticketexpress    holy grail    heriot    secrets of the moon    leander kills    burst    headbanger´s ball    mission: impossible 4    metalmania    silenus    mais rues des avenue    resistance    john lydon    good knives    reason    brendan tobin    apey&the pea    rock the nation    tool    metalcamp  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!