hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2005. október 26. szerda   12:55
nincsen hozzászólás

szerző: Tompi
Raekwon
2005 október 10. Süss Fel Nap

  Úgy látszik, Jim Jarmusch kedvenc hip-hop zenekarának tagjai egyenként jönnek Magyarországra. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen rendre megtöltenek valami kisebb, vagy nagyobb klubbot. De azért mégiscsak az volna az igazán nagy durranás, ha az egész Wu Tang Clan tiszteletét tenné minálunk. (Gyorsan pontosítom magam: az egész klán sajnos már nem léphet fel sehol. Ol Dirty Bastard nélkül ugyanis nem lehet már egész ez a formáció.)
  
  Így is sokan voltak kíváncsiak arra, hogy a konyhafőnök Raekwon szerint mi újság a Nagy Alma háza tájékán. Szépen meg is telt a Süss Fel Nap egy igen érdekes társasággal. Nagyjából mindenki úgy nézett ki, mint a Pretty Flight For A White Guy videó-klipjének főhőse, bár azért ezt az uniformizált társaságot is fel lehetett osztani több csoportra: volt aki ténylegesen Raekwon miatt jött, és még azt is tudta, hogy a Wu Tang aznap estére kijelölt nagykövete a Keleti vagy a Nyugati oldalhoz tartozik. Aztán volt olyan is, aki tudta, hogy a rap kapcsán szokás Keleti meg Nyugati oldalról beszélni, de hogy ez jelen esetben pontosan mit és kit is jelent, azt már kevésbé. És voltak szőke cicával és terepjáróval érkező, minden bizonnyal bérből és fizetésből élők, akik azért voltak itt, mert aki itt van, az kemény, esetleg azért, mert aki kemény, az itt van. (A Keleti és a Nyugati pedig szótárukban a pályaudvar szócikk alatt keresendő.)
  
  Nem is kellett amúgy a Gyémánt-Fater bevonulásáig várni, míg a fent leírt kompánia megtöltötte a koncerttermet. Köszönhető volt ez a bakelitről küldött minőségi hip-hop adagnak, és persze a még minőségibb előfreestyle-nak, amit az Irie Maffia két igen lelkes és ami sokkal fontosabb, szakavatott MC-je vezetett elő, nem spórolva a szellemes rímekkel. Háttérzenéjük igen széles spektrumon mozgott, a nyugodt zongoraszó éppúgy megvolt benne, mint a kőkemény, bólogatásra ingerlő, szaggatott ütem. Ez több okból volt jó, először is jól jött ez a kis változatosság a későbbiek fényében. Aztán az ő műsoridejük se volt éppen kurta, így később kezdett el ásítozni, meg büfé felé haladni a nagyérdemű.
  
  Az a nagyérdemű, amelyet nevezhetnék kicsit tiszteletlenül heringseregnek is, hiszen már DJ Storm előhergelése alatt úgy megtöltötték a szóban forgó helyet. Itt is sűrűn repkedtek a levegőbe a kezek, meg a tenyerekkel formázott W betűk, de mikor feltűnt a szakács, meg az ő hatalmas darab kiskuktája, és a közölték, hogy Dollar Bill Yall, akkor aztán tényleg elszabadult a pokol, besűrűsödött a füstfelhő, a fejét rázta az egyik nem, csípőjét meg a másik. Mert hát pontosan az jött, aminek jönnie kellett, azok a szikár, zajos, sercegő, ropogó ütemek Storm keze alól, és a keménykedő és vagánykodó szöveg, ami ha jobban belegondolunk, ezektől az arcoktól valóban kemény, és valóban vagány.
  Még akkor is, ha az énekes részek bántóan hamisak, a számoknak, meg olyan kurtán-furcsán van végük. Látvány szempontjából is kitesz magáért a New York-i trió, törölközőjüket, és mikrofonjukat lóbálva járják be a színpadot, az Ice Cream alatt meg a közönség soraiból hívnak fel a színpadra alkalmi táncosokat, persze kizárólag hölgyeket.
  Nem érheti szó a ház elejét magával a zenével kapcsolatban sem, Wu Tang klasszikusok éppúgy elhangzottak, mint Raekwon a szóló lemez dalai, sőt a hamarosan megjelenő Cuban Linx pt. 2-ról is ránk zúdult pár tétel. Ez szó szerint értendő, ugyanis vélhetően ez lesz a séf
  legkicsontozottabb, ezáltal legizmosabb anyaga. Jó lenne, ha eljönne bemutatni a teljes lemezt, de azért az volna az igazi, ha eljönne végre Jim Jarmusch kedvenc hip-hop zenekara.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Raekwon

Wu-Tang Clan

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 puszi    sterbhaus    kamelot    the word alive (usa)    rock tv    mitsoura    bérczesi    mitch tucker    rózsakő    sőrés zsolt    michael caine    august burns red    riseoffate    karthago    ludditák    omen    vortex    kaltenecker    cabaret medrano    battleship    artus társulat    dark wave    placidi    adept    moonspell  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!