hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2005. október 17. hétfő   14:22
nincsen hozzászólás

szerző: Sylvio
Zirci buli
2005. október 1. Zirc

  Immár tizenötödik éve, hogy Zircen, az A Buli 91 közhasznú alapítvány megrendezi kétnapos regionális buliját, a család és barátság napját.
  Mindezt hagyományosan június első hétvégéjén. Az idei nyár szokatlanul vizes volta azonban elmosta a rendezvény háromnyegyedét, így azt, miután a pénteki nap délutánján a Mistery Gang vállalta a zuhogó esőben való játékot, és a látogatók is vállalták a sártengeres táncolást, végül le kellett fújni. Időjárás buli 1-0. Azonban a szervezők nem hagyták annyiban a dolgot, és visszavágót rendeztek, mégpedig október elsejére, szombatra.
  
  Zenei szempontból délután háromkor indult a meccs, ekkor lépett ugyanis színpadra az MCS Blues Band, akik megalapozták a hagyományosan bluesra épülő, a környék zenekarainak is fellépési lehetőséget biztosító fesztivál hangulatát. Nem vérprofik, de kezdésnek tökéletes néha-néha hegedűvel megtámogatott, feldolgozásokat és saját számokat egyaránt magában foglaló programjuk.
  Utánuk a fesztivál régi vendége, az Új Nap következett, akik félig betegen érkeztek a tett színhelyére. A hobbi-hard rockerek többnyire mily csoda klasszikus hard rockkal szórakoztatták az ekkor még csekély közönséget. Sajnos olyan keveset mozogtak a színpadon, mint amennyire energikus zenét játszanak elméletileg, és nagyrészt a hangszerükkel voltak elfoglalva nem voltak elég fölszabadultak, de hát ez nyilván nem csupán rajtuk múlik; talán egyszer csak eljön az ő napjuk is.
  A harmadik banda az úgyszintén környékbeli, profi és feltörekvő, fúvósokkal oldalba rúgott Bluestrain volt, akiknek énekese, úgy tűnik, Elvis-mániás. Gondolom, ebből kitalálta mindenki, hogy nem csupán bluest nyomtak, hanem boogie-woogiet, és minden mást, mi kéz-lábnak ingere.
  
  Koncertjük tökéletes fölvezetője volt az est fénypontjának, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, azaz a PASO happeningjének, akik a kezdetben kicsi, aztán egyre nagyobb és annál lelkesebb közönség előtt mutatták meg, mi is az a ska, és mi is az a skankingelés. Ahogy tőlük megszokhattuk, folyamatosan mozogtak a színpadon, cookie-mookie táncversenyt rendeztek, és a reaggisebb kezdés után igazi, tempós ska-t játszottak a talpak alá. Otthon be is írhatták a világfelfedező naplójukba, hogy zirci misszió teljesítve, ugyanis mindenkiből, aki megnézte őket, nagy ska-rajongót faragtak hirtelenjében. Kivéve azt a szabályt erősítő néhány arcot, akik láthatóan nem tudták mire vélni a zenészek színpadi aktivitását, és alighanem debil magatartásnak könyvelték el a tenyérváltót.
  A PASO koncertzáró Gagarinjába aztán pár másodperc erejéig beszállt Bodnár Tibor, a Ladánybene 27 gitárosa is, akik az átszerelést követő másfél órában a reggae-nek áldozták fel közönségüket. Az aznapi balii események miatt kicsit tiltakozásos és békekiáltáványos jelleget adtak a dolognak végső soron igazuk volt. Az első háromnegyed órában, tíztől úgy háromnegyed tizenegyig ők produkálták az aznapi nézőszám-rekordot, ezután kezdtek eltünedezni az emberek, a kései időponton kívül talán azért is, mert a PASO úgy felpörgette a népet, hogy azután a jó öreg LB27 reggae-elszállása minden nagyszerűségével együtt már inkább levezetésnek hatott, s így a lábkapkodástól fáradt látogatók inkább magukban lötyögtek a szaggatott ritmusokra. Jól sikerült ez a nap, egyre profibb a zirci buli szervezése is, pár éven belül talán országos hírű kétnapos regionális fesztiválra utaznak majd az arra vágyók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 így neveld a sárkányodat    red dragon cartel    vodku    Ü    eyes    tracer    ihsahn    monstrosity    archer    helgrind     ripoff raskolnikov    méhes marietta    mötley crüe    rockmaraton    edvard munch    ordog    skywalker    pop ivan    be’lakor    jan rechberger    krist novoselic    lgt    shape of despair    queens of the stone age    maurics andrás  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!