hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2005. október 4. kedd   15:36
nincsen hozzászólás

szerző: A38
Louie Austen (A), Karuan feat. Twintowas (A) és The Uptown Felaz az A38-on
2005. október 7., péntek 21h – A38

  Louie Austen a kortárs elektronikus tánczene súlyos egyénisége. Sokáig úgy tűnt, hogy a pályáját a hatvanas években kezdő vendéglátós bárénekes örökre a bécsi Hilton halljában ragad, ám a nyolcvanas évek végén fordult a kocka. Austen találkozott két kísérletező kedvű osztrák potmétervarázslóval, Mario Neugebauerrel és Patrick Pulsigerrel, akik Sinatrát megszégyenítő hangját és behízelgő slágereit hipermodern elektronikával ötvözték. Az eredmény: korszerű, sőt, egyenesen progresszív tánczene: Frank Sinatra diadalmas bevonulása a futurodiszkóba. Louie Austen tavasszal az UH Fesztiválon lépett fel Budapesten, mostani koncertjének különös aktualitást ad, hogy Heaven´s Floor című új lemeze szeptember 30-án jelenik meg.
  
  Az 1946-ban született úriember nyughatatlan természete mér ifjúkorában kiütközött. Némi bécsi zenei és színházi tanulmányok után nyakába vette a világot, és rövid dél-afrikai, ileltve ausztráliai kitérő után hamarosan a showbiz fellegvárában, Las Vegasban találta magát. A város zenei életét a „nagy hármas”, azaz Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. és Dean Martin uralta. Austen tanult és gyakorolt, majd New Yorkban összeállt a Harlem Blues & Jazz Banddel. Ám ez az időszak még nem Schwarzenegger kora volt, egy osztrák nem vihette túl sokra a szórakoztatóiparban. Louie hazatért hát és ötcsillagos szállodák bárközönségét szórakoztatta nem mindennapi képességeivel két évtizeden keresztül. Neugebauer azonban akivel egy bokszklubban akadt össze fenekestül felforgatta az életét. A fiatal DJ-producert azonnal elbűvölte a Sinatráéra kísértetiesen emlékeztet ő hang, a vendéglátós profizmus és nem utolsósorban az a tény, hogy Austenben megvolt az, ami oly sok énekesből hiányzik: a lefegyverző elegancia és stílus. A projektbe még beszállt a bécsi stúdiómágus Pulsiger is. A találkozás következménye a Consequences című lemez lett, mely valósággal megrázta az európai elektronikus színteret.
  
  Pulsiger és Neugebauer kompromisszumokat nem ismerő, helyenként kifejezetten avantgárd zenei megoldásai, néhol elektroclashbe hajó pumpálások, breakbeates tört ütemek, elektronikus recsegések vegyülnek szégyentelen diszkózenével, kifordított latinokkal. Mindezek fölött azonban igéz ő magabiztossággal uralkodik Louie Austen fejedelmi orgánuma, szivarfüstös-flitteres, elbájolóan önironikus showbiz-világa. És ha e keverékhez még hozzávesszük a Serge Gainsbourg-t megszégyenítően szexuális és szellemes szövegeket, könnyen megérthetjük, hogy miben rejlik Louie Austen varázsa.
  
  Az Austen-csapatba nemrégiben Barkóczy Tibor, a Bécsben élő kiváló dzsessz-zongorista is beszállt. Neki is óriási szerepe van abban, hogy Louie Austen bármily hihetetlennek tűnik a kortárs elektronikus színtér egyik leginkább progresszív egyéniségévé vált.
  
  Diszkográfia
  Heaven´s Floor, 2005
  Easy Love, 2003
  Only Tonight,
  Consequences, 1999
  
  A 29 éves Karuan a bécsi elektronikai negyed jellegzetes egyénisége. A kurd származású fiatalemberre nagy hatást gyakorolt mind hazájának népzenéje, mind pedig a császárváros mára védjeggyé vált downtempo-klánja. A Kruder és Dorfmeister G-Stone kiadójának jóvoltából elhíresült dubos-hiphopos vonalra hegeszti rá keleti hangszerekkel megtámogatott orientális melódiáit. Első mindmáig egyetlen nagylemeze Dohuki Ballet címmel jelent meg 2002-ben a Sunshine Recordsnál. Karuan az utóbbi időben a bécsi szcéna kedvelt ritmusszekciójával, az állandó Waxolutionists-partner Twintowasszal lép fel élőben. A precíz, jól összeszokott dob-basszusgitár páros, a rafinált elektronikus fortélyok, a keleties hangulat leginkább (az A38-on egyébként novemberben fellépő ) Badmarsh & Shriéhez teszik hasonlatossá Karuan produkcióját: finom és emelkedett táncrandevú kelet és nyugat között.
  
  Az est harmadik fellépője, az Uptown Felaz régóta népszerű formációja a budapesti klubkultúrának, ám a hírnevet Dyga Zsombor két filmje, a Tesó és a mostanában bemutatott Kész cirkusz hozta el. Ez utóbbihoz írt zenéjük elnyerte a Magyar Filmszemle legjobb filmzenért járó díját. Bár az Uptown Felaz eredeti szándékai szerint zenekar, a csoport tagjai első sorban lemezlovasként tevékenykednek: Negro és Future funkos-hiphopos szettje kiváló alkalmat kínál a táncra.
  
  Belépő elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2500 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A38

Louie Austen

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lajkó félix    szerk alatt    live evil    moby    over help    george benson    dalai láma    warbringer    backard babies    cruel hand    charlie benante    tokody ilona    jason rouse    maeotis    morgoth    magyar rádió gyermekkórus    miserium    city of echoes    bleubird    as you drown    legion    maradandó károsodás    after the burial    dragon hunters    black sabbath  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!