hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2005. szeptember 28. szerda   12:42
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
A Jazz Turbulence bemutatja: Lemezjátszóház - Kid Koala, Danny Breaks
2005. Október 1., (szombat) 21-04h, Trafó (színházterem) + Trafó Bár Tangó

  Kid Koala:
  Kabarédzsessz, alien-mjuzikel, képregényfőcímzene, legódixieland és bendzsófűrészelés de hogyan lesz ezekből világhíres hiphop? Eric San megoldja.
  A kanadai zsenigyerek már tizenévesen a lemezjátszás határait feszegette, de a ma Kid Koalaként ismert fickóról a harmincon túl sem jelenthetjük ki biztonsággal, hogy felnőtt. Játszik minden hanggal, ami a keze ügyébe kerül. Jó tíz évig szinte csak hálószobája plüssállatai voltak beavatva (élték át, vagy haltak bele) lemezjátszós kísérleteibe, végül a kilencvenes évek derekán, egyetemi bulikon debütált a humanoidok előtt. Ezek egyikén figyelt föl rá a tapasztalt tehetségvadász Jonathan Moore (Coldcut), aki rövid úton leszerződtette a Ninja Tune-hoz. Nem sokkal később már Money Mark oldalán a Beastie Boys Hello Nasty világkörüli turnéján melegítette a hiphopperek rekeszizmait, majd 2000-ben kiadta első albumát, a saját maga által rajzolt képregény könyvvel és videojátékkal felszerelt Carpal Tunnel Syndrome-ot. Kid Koala több elborult együttesnek tagja (Deltron3030, Bullfrog, Lovage), amelyekben olyanokkal muzsikál együtt, mint Del Tha Funky Homosapien, Damon Albarn (Gorillaz, ex-Blur), Mike Patton, vagy BluRum13, de nemrég a Radiohead vendégeként is megkerülte a földet. Második önálló albumát, a 2003 végén megjelent Some of My Best Friends are DJs lemez-képregényt azóta sem csillapodó ováció fogadta. Nem túlzás kijelenteni: Kid Koala a csúcson van. A Ninja-arzenál legrafináltabb fegyvere debütál tehát Budapesten pártedliket fölcsatolni, szájakat kitátani!
  
  Danny Breaks:
  A tört-guru 1991-ben kezdte az ipart: Sonz of a Loop Da Loop Era néven a harcore-ból a jungle felé közeledő úttörők első nagyobb nyilvánosságot kapott sikereit jegyezte a Suburban Base kiadónál. Flowers In My Garden című lemezét a műfaj első LP-i közé sorolják. 1993-ben beindította saját címkéjét, a Droppin Science-t. Kiadványainak közös jellemzői a bonyolult ritmusképletek, mesterien kidolgozott dob- és percussion témák és a futurisztikusra csupaszított, mindig megújuló tartalom mintha csak egy laboratórium újabb és újabb kutatási eredményeit hallhatnánk. Danny inspirációit az amerikai funk zenéből, a progesszív rockból és a hippiség egyéb zenei attribútumaiból, és természetesen a jazzből meríti.
  
  A hiphop-hoz való erős kötődése már korai munkáin is hallható, s 2000-ben elszánta magát egy új, immár teljesen az instrumentális hiphop-ra koncentráló vállalkozás, az Alphabet Zoo megalapítására. Mindeddig négy EP látott napvilágot a címkén, de mindegyik telitalálatnak bizonyult ám ezt Dannytől már megszokhattuk. A felvételeket pedig nem csak a hiphop éra, de a jazzvilág lemezforgatóinak színe java is listázta. A hip-hop közegében való ténykedése régebbi eredetű kiadójánál: olyan kiválóságokkal dolgozott már vagy remixelte munkáikat, mint DJ Krush, Phife Dawg, Madlib és a Lootpack, vagy Amon Tobin, de adott ki az amerikai OM Records-nál, és a Mo Wax-on is. Kiemelkedő scratch- és turntablism-tudományának köszönhetően DJ-ként is a legjobbak között tartják számon.
  
  Az Alphabet Zoo-n Danny saját zenéi mellett más, hasonló zenei univerzumban lebegő producereknek is lehetőséget biztosít. Saját, négyrészes Dimension sorozata mellett Mark Pritchard talán legjobb alteregója, Harmonic 33 is itt lett ismert, míg nemrégiben át nem igazolt a Warp-hoz, a közeljövőben pedig Dem Boogie és Adlib (Noisy Stylus) újdonságok várhatók.
  
  Fellépők:
  

Kid Koala (Ninja Tune)
  Danny Breaks (Alphabet Zoo)
  Irie Maffia live (Dermot - sampler, Jumurjack billentyűk, Barabás Lőrinc trombita, Future lemezjátszó, Havas Miki basszus, Kürthy Miklós gitár, Busa beatbox / vokál, Kemon vokál, MC Columbo vokál, Mango - konga)
  Dj Future
  Shuriken
  Suhaid
  Johnson
  Bodoo

  
  Látvány: Kiégő Izzók, Rio Rokoko (Cinetrip VJ Torna Champion)
  
  Belépő: Elővételben 3000 Ft, helyszínen 3500 Ft.
  Elővételi helyek: Trafó (215 16 00), Deep Lemezbolt (301 05 91), Trancewave (302 29 27)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Jazz Turbulence

Kid Koala

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 isis    invader    the devil wears prada    péterfy bori és a love band    the last stand    the secret    sylosis    Új látásmód fúzió    smici    ralph fiennes    haw    electric bastards    alcohol    elhunyt    disztraktor    the faceless    defeated sanity    iced earth    leecher    kerekes band    jena malone    just go with it    violator    heidrik    rudolf péter  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!