hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [program]  2005. szeptember 4. vasárnap   14:54
nincsen hozzászólás

szerző: Millenáris.Hu
II. Kelet-Nyugat Tangó Fesztivál
2005. szeptember 9-11. Millenáris Park, Fogadó, Budapest, II. ker. Fény u. 20-22.

  2005. szeptember 9-11. között a Pesti Tangó Klub Alapítvány immár második alkalommal rendezi meg a Kelet-Nyugat Tangó Fesztivált a Millenárison, Európa-szerte elismert eladóművészek közreműködésével. A rendezvénnyel reményeink szerint egy olyan hagyomány születik, amely Budapestet az európai tangó-fővárosok (Berlin, Párizs) és tangó-fesztiválvárosok (Barcelona-Sitges, Amsterdam) soraiba emeli. A fesztivál látogatói napközben külföldi és hazai tangómesterek kezdő és haladó szintű kurzusain vehetnek részt, az esti programban pedig koncertek, táncbemutatók és tangóbál szerepelnek.
  
  A fesztivál részeként megtekinthető lesz a 2004-es Sajtófotó Kiállítás díjazottja, Nagy Norbert kiállítása, a művész képein a tangó emberi oldalát, a táncosokat, az arcukon tükröződő élményt ragadja meg nagy hitelességgel és kifejezőerővel. A fotókiállítást szeptember 9-én 19 órakor Dr. Merényi Márta, a Magyar Mozgás és Táncterápiás Egyesület elnöke nyitja meg.
  
  Este 20 órától a drezdai Sexteto Andoriňha, Európa egyik legnevesebb klasszikus tangót játszó zenekara lép fel, műsorukat a kurzusokon oktató tangó mesterek és hazai és külföldi táncosok bemutatói színesítik. A Sexteto Andoriňha két bandoneonnal (a tangóharmonika egy, kifejezetten az argentin tangó darabokhoz használt tipikus változata), két hegedűvel, zongorával és bőgővel megfelel a hagyományos tangózenekar, az ún. orchesta tipica felállásának. Az együttest klasszikus zenei képzettségű muzsikusok alapították 1994-ben. A repertoár több mint 70 tangót, tangókeringőt és milongát, a tangó egy ritmikai változatát foglalja magába, amelynek nagy részét 1900 és 1950 között komponálták. Mindezt olyan szenvedéllyel, tűzzel és lendülettel adják elő, ami még a tangóhoz nem értőket is magával ragadja. A zenekar nem csak a klasszikus tangózenekarok hangszerelésében játszik, hanem kialakította saját stílusát és szerzeményeit is. Az autentikus élményt garantálja az argentin származású énekes, Sergio Gobi, akinek orgánuma a tangó hőskorát és leghíresebb énekes előadóit idézi.
  
  A koncertet követően a fesztivál berlini vendége, DJ Roland Sardison tangó szettjére, illetve az Andoriňha együttes élőzenéjére táncolhatnak a budapesti tangó rajongói.
  
  A hétvége folyamán zajló tánckurzusokon a Pesti Tangó Klub Alapítvány tanárai, Kovács Nóra, Bense Mónika és Megyeri László tartanak kezdő tanfolyamot. A haladó kurzusra Stockholmból érkezik hozzánk Czidor Katalin és Bogdán Tihamér, akik a tangó modern, kísérletező vonalát képviselik. Elmondásuk szerint a tangóban a legfontosabbnak a mindkét irányban működő kommunikációt tartják, de nagy jelentőséget tulajdonítunk annak is, hogy az improvizációra mindkét félnek maximális lehetősége legyen, és a nő is szabad teret kapjon a táncban. Nagy figyelmet szentelnek a zenének is, a benne rejlő lehetőségeket igyekeznek száz százalékig kihasználni. A kurzus részletes tematikája a fesztivál honlapján tekinthető meg.
  
  A szombat este megrendezésre kerülő milonga (argentin tangó táncház) folyamán egy fiatal hazai formáció, a Tangó Experimento mutatkozik be. A zenekar 2004 novemberében alakult, és amint a neve is sugallja, két jazz-zenész és három komolyzenész rendkívül izgalmas kísérlete művészi mondanivalójuk kifejezésére. Közös szerelmük és kommunikációjuk nyelve, a múlt század talán legérzékibb, legérzelmesebb zenéje: az argentin tangó és Astor Piazzola szerzeményei. A dalok hangszerelésében megtalálhatók a stílus jellegzetesen autentikus elemei, amelyeket a zenekar a mai kortárs zene és a jazz színeivel ötvöz.
  
  A koncertet követően a DJ Sardison és Stefan Osnovski által összeállított zenére táncolhatnak a kurzusok résztvevői és az érdeklődők.
  
  A fesztivál záróeseménye a Milonga Uránia évadnyitója az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
  
  A kurzusokra jelentkezni lehet:
  Kárász Eszter: 06 20 91 55 458
  Hanga Bea: 06 20 58 39 826
  
  Jegyár: elővételben 1000 Ft/a program napján: 1200 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Millenáris

Pesti Tangó

 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 waking the cadaver    sylosis    insision    after rain    volt 2012    Ákos    kip winger    bridge to solace    colin hanks    rocket queen    amerikai pite    oliva    wovenwar    verge    the all-american rejects    harloch    tranker kata    odett és a go girlz    alterdistrict    obscene extreme    the somersault boy    the puzzle    white stripes    my chemical romance    bloodlet  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!