hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2005. augusztus 24. szerda   14:18
nincsen hozzászólás

szerző: Tompi
Böiler: Nem Bírunk Már Magunkkal
Szerzői Kiadás

  Most nem taglalnám azt, hogy hogyan lett a kezdetek idején feldolgozásokkal próbálkozó, valószínűleg rekordmennyiségű tagcserét maga mögött tudó Böilerből igazi kultuszzenekar. Egyrészt azért mert nem érdemes, másrészt magam sem tudom az okát, csak azt látom, hogy az az együttes, amely korábban a magyar hc/punk színtér játszóházaként funkcionált, most ott van mindenhol. És ahol ott van a Böiler, ott egyre több Londsdale kabát, Fred Perry koszorú, Trojan sisak jelenik meg. Vagyis nagyrészt nekik köszönhetően honosodott meg nálunk is a külvárosi életérzésből táplálkozó, sörös-dobozt lóbáló, tradicionális (azaz anti-rasszista) skinhead szubkultúra.
  
  Erről tanúskodik a 2003-ban megjelent nagylemez, a még élvezhetően amatőr, ráspolyos és nyers Zugló. Azóta eltelt két év, és itt az újabb anyag, úgy látszik, a fiúk továbbra sem bírnak magukkal. Ez a kiadvány eredetileg egy 7 splitnek indult, csak a B oldal valamiért visszalépett az együttműködésből, így öt számosra hízott a korong, és MCD formában látott napvilágot, és számos új elemet tartalmaz. Az első ilyen elem a tiszta és erőteljes hangzás, amely a Parkplatz Stúdió érdeme. A másik újdonság a különböző billentyűk használata, ezek első hallásra furcsának is tűnhetnek, mondván: hova lesz így a Böiler művészetének hőbörgő éle? Aggodalomra semmi ok, lehet még erre a zenére ordibálni, meg öklöt lóbálni csak a Hammond orgonától és a klimpírozástól még jobban előtérbe került a rock n roll.
  
  Lehet is ropni a bugit a címadóra, ami egy street punk tisztelgés a Motörhead előtt, szövegéből pedig kiderül, hogy mit is ért a barkós, hózentróglis ifjúság szombat esti láz alatt. Úgy érzem a Formás Popsi, Szép Szemek című szerzeményhez nem kell sokat hozzáfűznöm, viszont kiemelném az ízes kolompozást, a táncoltató zongorabetétet, és a nagy kurjantással felvezetett szigorú riffet. A Bunkót azok fogják csípni, akik nem tudják megbocsátani Janiéknak azt a pár dallamot, ami színesíti a lemezt, ugyanis ez a két és fél perc nem más, mint egy gitártépésre szinkronizált pofán-verés. Fő mondanivalója pedig, az hogy Gyorsabban, keményebben! Régi, Zugló-i ismerősként köszönthetjük a Becsület és Tisztesség gyors verzióját, ennek is jót tett a csörgődob, a tapsgép, meg a duplázott tempó, ezeket leszámítva minden maradt a régiben. A záró Egyszer majd egy édes-búsra sikeredett, dallamos utcaszólam, kórussal, lángoló várossal, munkanélkülivel, érzelmekkel, és más hasonló, kötelező kellékekkel.
  Jó dolog, ha van egy zenekar, amelyik ilyen klassz lemezeket készít, ha nem bír magával. Úgyhogy kerülném a nagy szavakat, és csak annyit mondok: Gyorsabban, keményebben!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 megaagy    hawthorne heights    stratovarius    one reason to kiss    scorpions    elijah    dilis    biffy clyro     halle berry    tony blair    limb for a limb    elefánt    emarosa    tarja    battlecross    rotting christ    tara reid    pi élete    forgotten tales    airbourne    amerika kapitány    cameron diaz    rudolf péter    cool head klan    steven tyler  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!