hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. június 8. szerda   13:30
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Boy Sets Fire, Amen, The Idoru és Velvet Stab az A38-on
2005. június 13. 20 óra - A38

  Kevés modern hardcore banda ötvözte oly sikeresen a mélyen gyökerező politikai tudatosságot a szenvedéllyel teli zenéléssel mint a Delaware-i Boy Sets Fire. Több mint tíz éves pályafutásuk során végiglépcsőzték a különböző szinteket, egy kis független kiadótól kezdve, majd később a Victoryn át egészen a Wind-Up Records (Sony) nagykiadóig sikerült eljutniuk. A kitartó turnézás, és a tény hogy úgy játszanak élőben mint ha nem lenne holnap, meghozta gyümölcsét. A punk bandaként indult és hardcore gyökereire építkező csapat soha nem vesztette szem elől hogy az underground juttatta őket erre a szintre. Legutóbbi, 2003-ban megjelent Tomorrow Come Today c. lemezükkel viszont egy szélesebb kör felé próbáltak nyitni. „Az, hogy egy pincében 200 srác egyetértően bólogat mikor beszélek, olyan, mint mikor a pap a megtérteknek prédikál. Szeretnénk ha az egész világ hallaná a hangunkat.” - mondja Nathan Gray énekes. Nem félnek az igazi dallamoktól, vagy a szokatlan számszerkezetektől, Grayt pedig a post-hardcore szcéna egyik legkifejezőbb, azonnal felismerhető hangú frontembereként tartják számon. Zenéjük egyedi stílusában változatos punk és hardcore hatásokat kevernek, a két gitár játéka és a lendületes ritmusszekció teremti meg az alapot a dallamos, energikus ének számára. Koncertjeik intenzitása után garantált, hogy senki nem távozik csalódottan.
  
  A Los Angeles-i Amen a legendás Snot zenekar hamvain alakult. A dobos, basszusgitáros és gitáros együtt folytatta a zenélést miután énekesük meghalt, az új frontember Casey Chaos lett. Az amerikai sajtó gyakran le neo-metalozta őket az ezredforduló környékén, azonban az európai metal közönségnél jelentős sikereket értek el. Társadalmilag érzékeny szövegeik, és instant popos megoldásoktól mentes zenéjük egyértelműen különválasztja őket az előbbi brigádoktól, így nem csoda hogy 98-ban az egyik Roadrunneres „leányvállalathoz”, az I Am recordshoz szerződtek. 2002-ben, két lemezzel később, amikor minden jól állt a bandának, egy kedvezőtlen EMI-os átcsoportosítás eredményeként 200,000 fontos váltságdíj ellenében vásárolhatták vissza a még kiadatlan, Ross Robinson (Korn, At The Drive-In, Slipknot, Glassjaw) producerelte lemezt a Virgintől. 2003-ban sikerült újra talpra állniuk, mikor a System Of A Down gitáros Daron Malakian kiadójához, az eatURmusic-hoz szerződtek. „Casey a mi generációnk Iggy Popja” - mondja az extrovertált énekesről Malakian. Legfrissebb lemezük tavaly jelent meg Death Before Musick címmel.
  
  A júniusi estén két hazai csapat, a The Idoru és a Velvet Stab készíti elő a terepet a hajó megringatására. Az Idoru talán leginkább a Satanic Surfers és az Afi punkos vonalához közelíthető, némi hardcoreos energiával és metálos gitárokkal megfűszerezve. Egy Japán és egy Európa turnét és egy Brand New Way, Brand New Situation címre hallgató nagylemezt tudhatnak maguk mögött, amit a Japán Alliance Trax és az osztrák Burning Season kiadók adtak ki. A Velvet Stab dallamos post-hardcore és screamo elemeket vegyít a metal és punk gyökerekkel, olyan úttörőket felemlegetve mint a Deftones, a Glassjaw, a Snapcase vagy a Turmoil. A német Beniihana Recordsnál jött ki debütáló Where Parallels Meet ep-jük Áprilisban, melyet egy egyhetes német-cseh turnén mutattak be. Jelenleg egy nagyobb légvételű nyári Európa turnéra készülnek az angol Shaped By Fate-tel.
  
  Jegyek elővételben 3300 Ft (a hajón és a Speed üzletekben: Westend, Mammut, Duna Plaza), a koncert napján 3800 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A38

Boysetfire

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pozakowski    frogshow    blake lively    vágtázó halottkémek    street dogs    túl jó nő a csajom    bibliotheque pascal    ragadozók    public image ltd.    godot    jazzékiel    vallenfyre    john sykes    robert downey jr    cryptopsy    ragadozók    wanderlust    predators    atreyu    the chariot    profane omen    varg    predators    gathering    sonny and his wild cows  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!