hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
interjú [külföldi hangok]  2005. május 8. vasárnap   16:14
nincsen hozzászólás

szerző: Barnabás
Interjú Tony Normannel
2005. április 03. Wigwam

  A floridai death metal egyik legjobb zenekara, a Morbid Angel idén is tiszteletét tette Budapesten. A régi frontember, David Vincent visszatérése még különlegesebbé és lehengerlőbbé tette az idei fellépést. Az óriási koncert után Tony Norman-t, a banda turnégitárosát sikerült elcsípnem egy beszélgetésre.
  
  Egy nagyszerű bulit csináltatok ma este! Fantasztikusak voltatok!
  Kösz! Köszönöm szépen!
  
  Élvezitek a turnét?
  Minden estét imádok, amikor a Morbid Angel-lel játszok. Ez egy áldás számomra. Nem tudok betelni a bandával! A ma este csodálatos volt! A magyar rajongók nagyszerűek! Kedves emberek, akik támogatják a metált.
  
  Az amerikai turné után egyből Európába jöttetek koncertezni. Nem fárasztó minden nap játszani?
  Igen is és nem is. Egy héten egy szabadnapra azért szükségünk van. Nem biztos, hogy mindig megkapjuk, de szerintem jó dolog egy szabadnap hetente. De a szabadnapok által kiesel a megszokott napi menetrendedből. Amikor huzamosabb ideig minden nap este játszanod kell, akkor hozzászoksz a koncertezéshez. Ez olyan, mint amikor a szervezeted hozzászokik ahhoz, hogy egy meghatározott időpontban kelsz fel reggel, eszel napközben, fekszel le este. Szóval, amikor szabadnapjaink vannak, kizökkentenek a kerékvágásból. Mert nem kelünk fel időben, nem kell játszanunk este, és így számítógépes játékokkal játszunk, meg sört iszogatunk.
  
  Mi a véleményed a turnépartneretekről, a Hatesphere-ről? Tetszik a zenéjük?
  Nem a kedvenceim. Nem mondok semmi rosszat róluk, egy nagyon jó banda. Thrash metalt játszanak, míg én egy kicsit brutálisabb zenéket kedvelek. De jó fej srácok, jó zenészek. Csak nem az én műfajom, ennyi az egész.
  
  Tudsz-e valamit arról, hogy hogyan került vissza David Vincent a Morbid Angel-be?
  Nos, Steve Tucker otthagyta a bandát és volt még néhány koncert a dél-amerikai turnéból, amiket le kellett játszanunk. Pontosabban két koncert Mexikóban, egy Chilében és egy Kolumbia fővárosában, Bogotában. David azt mondta, hogy csak ezt a négy koncertet fogja megcsinálni velünk, többet nem. De miután összejöttünk és együtt játszottunk, rájött arra, hogy mennyire szereti a bandát. Úgy érezte, mintha újra lényének egy része lenne a Morbid Angel és annyira élvezte a zenélést velünk, hogy elfelejtette a negatív dolgokat, a régi konfliktusokat. Gyakorolt, és az első napon úgy jött vissza, mintha soha sem hagyta volna el a bandát. Mintha két hétre sem ment volna el!
  
  Ez fantasztikus! És most jól kijöttök egymással? Daviddel? Jó a légkör a bandában?
  Jobb, mint valaha is volt! Steve-vel is játszottam együtt annak idején. Most mindenki jól kijön egymással, David és Trey is. Olyan, mintha egy nagy család lennénk! Teljes egységben van a banda. Amikor még Steve itt volt, akkor a saját barátaival lógott és Treynek is megvolt a saját baráti köre, én meg kettőjük között ingáztam. De most mindenki itt van! Szóval nincs semmi probléma!
  
  Stabilnak néz ki a jelenlegi felállás?
  Igen. Steve-nek van felesége és gyerekei is vannak. David-nek is van felesége, de nincsenek gyerekei és a felesége is egy metálbandában zenél: a Genitotorturers-ben. Megérti, hogy milyen nehéz dolog végigjátszani egy hosszú turnét, ez számára nem jelent semmilyen problémát. David és Trey nagyon régóta ismerik egymást, és már elfelejtették a régi nehéz időket. Ez megnyilvánul a beszélgetéseikben is: például Trey vagy David ezt mondja: Emlékszel arra, amikor ez a fazon ezt csinálta?, és hangos nevetésben törnek ki. Azt gondolom, hogy ez jó a bandának.
  
  Tartották a kapcsolatot a hosszú éveken keresztül? Vagy csak egyszerűen Trey felhívta David-et?
  Nagyon kevés kapcsolat volt közöttük. Ritkán megkérdezték egymástól, hogy Hogy vagy? Hogy mennek a dolgok?, de ennyiben ki is merült a dolog.
  
  Trey dolgozik már új számokon egy új Morbid Angel albumhoz?
  Azt gondolom, hogy a turné után fog kezdődni a dalírás. Ez még egyáltalán nem biztos, nincs kőbe vésve, de ha gondolod, megírhatod. Remélem, hogy én is rajta leszek a lemezen! Persze, csak ha Trey megengedi. Teljes odaadással játszom a Morbid Angel-ben, ez a kedvenc bandám!
  
  És mi van a Monstrosity-vel? Az is egy nagyon király banda!
  Amikor hazaérek erről a turnéról, újra elkezdek velük gyakorolni, mert a Morbid Angel egy kis szünetet fog tartani. Írok pár dalt a Morbid Angel-nek, és remélem, hogy Trey-nek tetszeni fog. Ha nem, akkor megtartom magamnak, vagy talán a Monstrosity-nek adom. Amikor hazaérek, gyakorolni fogunk a Monstrosity-vel és talán csinálunk egy kis turnét is.

  Új albumra van kilátás?
  Nemrég jöttünk ki a Rise Of Power című lemezzel. Még nem turnéztattuk meg az anyagot, mert a Morbid Angel-lel voltam. Ez egy kicsit rossz a bandának, de remélem, hogy majd tudok elég energiát adni a Monstrosity-be is. Rossz érzéseket kelt bennem ez a dolog, de egyéb kötelezettségeim is vannak a Morbid Angel miatt.
  
  A Rise Of Power egy nagyon jól sikerült lemez!
  Köszönöm! Nagyon keményen dolgoztam azon az albumon.
  
  Mit gondolsz Dimebag Darrell tragikus haláláról?
  Szerettem azt a fickót! Ismertem Vinnie-t és Phil-t. Sajnos sohasem találkoztam Dime-mal, de néhányszor beszéltem vele telefonon és mint láthattad, egy Dime gitáron játszottam, nemrég szerződtem le a Dean Guitars-hoz. Rögtön a halála után aláírtam a szerződést. Ez egyfajta tiszteletnyilvánítás Dimebag előtt. Valakinek játszani kell a stílusában, az övéhez hasonló gitáron. Fenn kell tartani az emlékét, mert egy nagyszerű zenész. Nem death metal-t játszott, de egy óriási zenész volt és a legfontosabb, hogy a zenéje szívből jött. Nagyon jó személyisége volt, szeretett inni, beszélgetni a rajongóival. Én is ilyen vagyok. Egyáltalán nem zárkózom el az emberek elől!
  
  Szinte hihetetlen dolog, hogy egy ember egyszerűen felsétálhat a színpadra és lelőhet valakit!
  Rémisztő! Ez teljesen elgondolkoztatja az embert. Éppen otthon voltam, amikor a barátnőm jött és mondta, hogy ez történt Dimebag-gel. Először nem is hittem el neki, azt gondoltam, hogy csak viccelődik. Aztán felhívtam Hank Williams-t. Ő egy barátom, aki a Superjoint Ritual-ban zenél. Megerősített, hogy tényleg ez történt. Nagyon szomorú dolog ez számomra, egy igazi tragédia. És szívás, mert az emberek mostanában bármikor feljöhetnek a színpadra, nem úgy, mint korábban. Szeretem, amikor feljönnek a rajongók, stagediving-olnak, jól érzik magunkat, amíg nem szórakoznak a pedáljainkkal és nem zavarnak minket a zenélésben. De ez most már félelmetes! Mi van, ha a fickónak fegyvere van, és azt mondja, hogy Ez nem Erik Rutan. Le fogom lőni!. Milyen gondolkodásmód ez? Ezek szörnyű dolgok!
  
  Mi a véleményed arról, hogy mostanában egy csomó régi banda újjáalakult? Sok régi death metal banda visszatért, mint például a Suffocation, az Obituary, a Gorefest. Szerinted ez jó dolog?
  Szerintem jó. Remélem, hogy nem pénzszerzés céljából csinálták, vagy csak az újjáalakulás miatt. Mi nem emiatt tettük. David nem a banda újjáalakulása miatt jött vissza, hanem mert egyszerűen így érezte helyesnek. Szóval ez nem egy terv volt, hogy pénzt keressünk, vagy ilyesmi. Lehet, hogy más bandáknak ez az indítéka, az is lehet, hogy nem. Azt gondolom, hogy ezek a zenészek régen nagyon szép időket éltek meg együtt, feloszlottak és aztán egy idő után elkezdtek gondolkozni: Jól éreztük magunkat, jó dolgokat csináltunk együtt. Mi miatt oszlottunk fel? Próbáljuk meg újra!. Én ezt gondolom erről. Plusz a metálzene egyre erősödik, miért ne hozzuk össze a régi jó bandákat és mutassuk meg ezeknek a gyenge új zenekaroknak, hogy mi az igazi zene. Bár van néhány kivétel az új bandák között, mint például a Decapitated. Ők nagyon jók! Nagyon kevés jó új zenekar van. Egyszerűen lehetetlen meghallgatni a naponta megjelenő több tucat új bandát. Sokan kérdezik tőlem, hogy hallottam-e ezt és ezt a lemezt. Erre azt válaszolom: Nem, esélyem sem volt rá.
  
  Nagyon sok banda alkot manapság a death metal színtéren.
  Sok banda, és a legtöbbje sajnos egyéniség nélküli. Azt gondolják, hogy arról szól az egész, hogy minél gyorsabban játsszanak, és mély hörgéseket produkáljanak. Nem értik az egész stílus zenéjének a lényegét. Valójában van valami az egész mögött. Mi nem azért játszunk gyorsan, hogy ezzel hencegjünk.

  Nincs saját stílusuk, hangzásviláguk.
  Így igaz. Egyszerűen nincsenek ötleteik. Már nem akarom hallgatni őket. Már hallottam ezeket a témákat a régi bandáktól. Azt gondolom, hogy azért szükség van új bandákra is, csak meg kéne próbálniuk valami mást csinálni. Nem úgy értem, hogy csináljanak popzenét, hanem hogy menjenek a saját fejük után, mint Trey. Ő teljesen másként vélekedik mindenről, mint a többiek.
  
  Most beszéljünk egy kicsit rólad. Mit csinálsz a szabadidődben? Mik a hobbijaid?
  Nincs sok szabadidőm. A szabadidőm abból áll, hogy játszok a számítógépen, sört iszogatok vagy otthon pihenek. Mint már beszéltünk róla, nehéz egy turnén minden nap játszani. A fejrázás teljesen kikészíti a nyakamat. A minden napi koncertezés leapasztja az energiáimat.
  
  Én is szeretem a számítógépes játékokat.
  Igen. Szerintem is király dolog. Vagy amikor szívok egy kis füvet, iszok egy kis sört, elmegyünk valahova a barátnőmmel, vagy átjön egy pár haverom, mondjuk például a Cannibal Corpse-os srácok. Csak jól érezzük magunkat, lazítunk egyet. A zeneírás teljesen más dolog. Ez az az időszak, amikor kreatív vagyok. Amikor lazítok, akkor délután négy óra körül kelek fel, játszom a számítógépen, néha a lustaság miatt fel sem öltözöm. Mert a turnékon esténként nagyon keményen dolgozunk.
  
  Tudsz valamit arról, hogy Trey a Gathering-es Annekével akar lemezt készíteni?
  Ez csak szóbeszéd. Az biztos, hogy Trey nagyon akarja a közös munkát. Nem tudom, hogy Anneke igent mondott-e vagy nemet. Nem tudok hivatalos információval szolgálni. Trey egy közös Gathering, Morbid Angel turnét szeretne, de én nem hiszem, hogy ez jól sülne el.
  
  Igen. Különböző stílusok.
  A Gathering egy nagyon jó banda, de nagyon különbözik a Morbid Angeltől. Nem hiszem, hogy jól fogadná a közönség. Érdekes lenne, ha az egész másként öltözködő Gathering rajongók, akik a barátnőjükkel jönnek a koncertre, összetalálkoznának a hosszú hajú, egész nap csak iszogató Morbid Angel fanatikusokkal.
  
  Nagyon kevés ember van, aki egyszerre szereti a Gathering-et és a Morbid Angel-t.
  Ez probléma lehet. Talán nem. Remélhetőleg nagyon jól kijönnénk a Gathering-gel, de ez nem hiszem, hogy valaha meg fog történni.
  
  Utolsó kérdés: Akarsz valamit üzenni a magyar rajongóknak?
  Szeretlek titeket! Köszönöm, hogy eljöttetek és megnéztetek minket. Biztos vagyok benne, hogy a többi tag is így van ezzel. Csak támogassátok továbbra is a death metált! Ez az egyedüli út, össze kell tartanunk: ha nem egyesítjük erőinket, akkor gyengék leszünk! Túl sok más szemét van a zenepiacon, mint a hip-hop, a pop és a többi kacat. Mind óriási támogatottsággal rendelkeznek, míg mi kicsik vagyunk de nagyon erősek. Tartsatok össze és támogassátok a death metalt!
  
  Köszönöm az interjút!
  Én is köszönöm.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Concerto Music

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
 kiemelt 
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
  
Két évtizedes életművét foglalja össze, és egy friss jubileumi dalcsokrot is bemutat szeptember 24-én Budapesten az Il Divo

The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nyers    rosario dawson    mighty boosh    omega diatribe    teknocannibaal    irish    james hetfield    hollenthon    asphyx    sn1987a    cataract    kiskalász    talking heads    demoshow    unstoppable    steve´n´seagulls    holy grail    omega    katona tamás    casey affleck    agalloch    hrutka róbert    svart crown    the hated tomorrow    limb for a limb  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!