hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. május 14. szombat   13:30
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Yngwie Malmsteen újra Budapesten - Unleash The Fury World Tour 2005
2005 június 20, Petőfi csarnok

  Yngwie Malmsteen, a svéd gitárvirtuóz fenegyerek 2003 után ismét hazánkba látogat, és 2005. június 20-án legújabb, Unleash The Fury címet viselő lemezét mutatja be.
  
  Yngwie Jimmy Hendrix hatására kezdett gitározni, de a klasszikusok, mint Bach, Vivaldi, Mozart, valamint a Deep Purple-ből ismert Ritchie Blacmore zenei világából is sokat merített. Ezek alapján állt össze, és forrott ki a legendás Yngwie Malmsteen stílus.
  
  Az ifjú Malmsteen-nek rá kellett jönnie, hogy Svédországon túl kell keresnie az érvényesülését, így az amerikai Shrapnel kiadóhoz, valamint az általuk menedzselt Steeler nevű bandához csatlakozott. Yngwie 19 éves volt ekkor. A Ron Keel vezette Steeler debütáló albumán működött közre Malmsteen, ez az anyag mára már kultikussá vált a rajongók körében. Ezután az Alcatrazz zenekar következett, de Yngwie hamarosan rájött, hogy szólóban tudja igazán kifejezni önmagát. 1984-ben jelent meg az Yngwie Malmsteens Rising Force című lemeze, ezzel kezdődött meg a nagy menetelés. Ekkor kezdett megmutatkozni a rockzenét a klasszikus zenével egyedi módon ötvöző stílusa. A Rising Force azóta is a neoklasszikus rockzene egyik alapműve, amely egészen a Billboard lista 60. helyéig jutott, és az év albuma is lett.
  
  Következett 1985-ben a Marching Out, 86-ban pedig a Trilogy, amelyet Malmsteen mind a mai napig egyik kedvenceként tart számon. 1987-ben Yngwie súlyos balesetet szenvedett, jobb keze lebénult, félő volt hogy ezzel véget is ér a több mint ígéretes induló karrier. Ráadásul ugyanekkor még édesanyját is elvesztette. A már-már kézzelfogható összeomlás helyett feltámadás lett az eredmény, ugyanis Malmsteen nem adta fel, visszatért, és 1988-ban kiadta az Odyssey című lemezét. Ez az album szintén nagy sikert hozott, elsősorban az eddigiekhez képest érzelemdúsabb, közérthetőbb, slágeresebb mivolta által. Yngwie turnéja során még a Szovjetunióba is eljutott, szentpétervári (akkor leningrádi) koncertjét videó formátumban is kiadta. 1990-ben megjelent az Eclipse albuma, 1992-ben pedig a Fire And Ice című lemez, amelyen végre megvalósult Yngwie nagy álma: a No Mercy és a Cry No More dalokban nagyzenekarral dolgozhatott együtt, valamint előbbibe egy rövid Bach-motívumot is beleszőttek. A lemez óriási siker lett, azonban újabb balszerencsék és balesetek miatt megint veszélybe került a folytatás. Mint már volt szó róla, Yngwie nem olyan típus, aki feladja, ezúttal sem volt ez másként, The Seventh Sign néven kiadott újabb albuma 1994-ben visszakanyarodott a régebbi vonalhoz, és ismét csak sikert sikerre arat. Ázsiában is, de különösen Japánban szembetűnő a Malmsteen zenéje iránti óriási rajongás, olyannyira, hogy a Takada nevű japán wrestling bajnoknak ő írta a zenéjét, ez a Power And Glory EP-n jelent meg.

  Yngwie nem tudta kivárni a következő sorlemez elkészültét, még hamarabb megjelentette az I Cant Wait című EP-t, amely két korábbi kiadatlan dalt, és a legendás Budokan-ban adott fellépésének két dalát tartalmazza. 1995-ben megszületett a Magnum Opus, 1996-ban pedig az Inspiration című lemez. Utóbbi szerzeményével Malmsteen azok előtt tiszteleg, akik inspirálták őt a munkájában, lévén ez egy feldolgozásokat tartalmazó album.
  
  A következő évek is termékenyek voltak Yngwie számára: elkészült első komolyzenei albuma, a Concerto Suite For Electric Guitar And Orchestra, amelyet a prágai filharmonikus zenekarral készített el, valamint kiadta a következő rockzenei korongot, Facing The Animal címen. Újabb koncertezés, amelynek egy Live album az eredménye.
  
  Az 1999-es év az Alchemy című albumé volt, a 2000-es pedig a Best of lemezeké (Anthology 1994-1999, illetve Best of Yngwie Malmsteen: 1990-1999). Ugyancsak 2000-ben érkezett a következő soralbum, a War To End All Wars. Ez a lemez a Spitfire Records gondozásában jött ki, és igen jó eladási statisztikákat produkált az USA-ban.
  
  2002-ben született meg az Attack!! lemez, e a turné keretén belül lépett fel Yngwie Malmsteen nálunk a Petőfi Csarnokban 2003-ban. Most pedig a legújabb, Unleash The Fury albumot ismerheti meg frissiben a magyar közönség, Yngwie Malmsteen turnécsapata élén ugyanis újra ellátogat hozzánk, így június 20-án ismét a Petőfi Csarnokban tekinthetjük meg a virtuóz Mestert.
  
  Jegyek 7900 forintos egységáron válthatók a Ticket Express jegyirodáiban:
  VI. Andrássy út 18. hétfő-péntek 9.30-18.30 óra
  II. Mammut Budai Moziközpont hétfő-péntek 11-19 óra, szombat 10-13 óra
  VI. Jókai utca 40. (MCD Zeneáruház) hétfő-szombat 10-19 óra
  VIII. József körút 50. (MCD Zeneáruház): hétfő-péntek 9.30-18.30 óra
  V. Ferenciek tere 10. (IBUSZ) hétfő-péntek 9-17 óra
  V. Deák Ferenc utca 19. (MCD Könyv- és Zeneáruház) hétfő-péntek 10-19 óra
  
  Internetes Jegyirodák:
  http://www.eventim.hu
  http://www.tex.hu
  http://www.ticketexpress.hu
  http://www.musicmix.hu
  
  Call Center: 06-30-30-30-999
  
  A Call Center szolgáltatás munkaidőben hívható. Azoknak, akik nem férnek hozzá az Internethez, de mégis szeretnének otthonról, kényelmesen jegyet vásárolni, valamint azoknak is, akik a rendezvény közelsége miatt már nem tudják Interneten keresztül megrendeli jegyüket.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Eventim

Ticket Express

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
 kiemelt 
Rockmaraton 2024
  
Véglegesedett a Rockmaraton programja

Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dilis    waszlavik    alain johannes    butch vig    jinjer    szerencsecsillag    black therapy    vasko krapkata    what we all come to need    a dilemma    marduk    panopticon    gusto mastivo    wrong side of the wall    the wailers    képzelt város    taking back sunday    andrew garfield    survivors zero    after rain    leander    rutkai bori    gutted    kmfdm    ankh  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!