hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2001. november 25. vasárnap   13:12
nincsen hozzászólás

szerző: U. N./ Hammer Music Production
Immortal: Sons Of Northern Darkness
Nuclear Blast

   Az utóbbi 10 évben a norvégiai Bergenbol indult Immortal a világ egyik legfontosabb black metal zenekarává nőtte ki magát. A jelen felállás egyetlen őstagja, Abbath (Doom Occulta) egyike a színtér legkarizmatikusabb frontembereinek, amint legendás élő fellépéseik is bizonyítják.
   Az Immortal története 1991-ben kezdődött. Abbath (aki korábban az Old Funeral tagja volt) és Demonaz (ex-Amputation) úgy döntött, egy új bandát indítanak, azzal a szándékkal, hogy jeges, kíméletlen black metalt játsszanak. Bőrök, szegek és corpsepaint (a jellegzetes black metalos arcfestés) már a kezdetekkor így néztek ki. Zeneileg a legnagyobb hatással talán a Bathory hatott rájuk, amint azt első demójuk és első albumuk, a Diabolic Fullmoon Mysticism (1992, Osmose Productions) is bizonyítja. Ez, valamint a Venom és a Slayer hatása nem volt titok a rajongók előtt sem.
   A korai időkben az Immortal-t főleg Abbath (ének, basszusgitár) és Demonaz (gitár) alkották. A dobos személye meglehetős gyakorisággal változott (Armagedda, Eric, Hellhammer a Mayhem-ből), sőt az is előfordult, hogy maga Abbath ült be a dobcucc mögé, ahogy tette azt pl. a Pure Holocoust (1993) és a Battles In the North (1995) lemezeken. A jeges, fagyos, gyors, mégis fogós zene, és a fantázia alapú szövegek, melyek egy Blashyrk nevu, jéghideg helyről szólnak, a stílus élvonalába juttatták a csapatot, és sok követőjük is volt. Ők voltak a legismertebb black metal banda.
   Első nagy európai turnéjukra 95-ben került sor, amikor a Morbid Angel vendégeiként játszottak (a Mayhem-es Hellhammer dobolt a koncerteken). Sikereik folyamatosan növekedtek, ám Demonaz-nak el kellett hagynia a zenekart, mivel problémái akadtak kezei idegeivel. Olyannyira, hogy többé már nem volt képes gitározni. Először az Aeturnus-os Ares segítette ki az Immortalt basszusgitáron - Abbath vette át a gitárt. Később aztán kialakult egy állandó felállás, mely mind a mai napig változatlan: Abbath gitározik és énekel, Horgh dobol, és Iscariah basszusgitározik. Demonaz azért továbbra is tagja az Immortalnak, még mindig o írja az összes szöveget, és ő az együttes menedzsere is.
   Ezen felállásban két újabb remekművet rögzítettek: At the Heart of Winter és Damned in Black. Mindkét albumot kitörő lelkesedés fogadta szerte a világon. Még azok a magazinok is elismerték ezen lemezek nagyszerűségét, akik azelőtt nem értékelték túl sokra az Immortalt. A Damned In Black-bol több, mint 100.000 talált gazdára, ami fantasztikus eredmény egy ennyire szélsőséges zenét játszó zenekartól, aki ráadásul mindvégig hű maradt önmagához. Az Immortal sosem használt billentyűs hangszereket vagy női éneket, hogy felkeltse a gothic színtér figyelmét is.
   A Damned In Black volt az utolsó Osmose Productions által gondozott albumuk, az új anyag már a Nuclear Blast kiadónál jelenik meg. 2001 szeptemberében vonult be a csapat a híres Abyss stúdióba, Peter Tägtgren producerrel (Hypocrisy, Pain), ahol az utolsó két lemezt is felvették. A munka végeredménye a Sons of Northern Darkness címet kapta: ez egy újabb lépéssel közelebb viszi az Immortalt az örökkévalósághoz.
   Tracklista: One By One, Sons of Northern Darkness, Tyrants, Demonium, Within The Dark Mind, In My Kingdom Cold, Antarctica, Beyond The North Waves
   Felállás: Abbath gitár, ének; Horgh dob; Iscariah basszusgitár
  
  Diszkográfia:
  1992 Diabolic Fullmoon Mysticism
  1993 Pure Holocaust
  1995 Battles In The North
  1997 Blizzard Beasts
  1999 At The Heart Of Winter
  2000 Damned In Black
  2002 Sons Of Northern Darkness



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Immortal

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 blind guardian    triptykon    neochrome    inferia    arch enemy    vagy     peter jackson    iphone    eta    hihetetlen utazás    crazy town    barney és a nők    fear factory    morningdeer    dj case    vended    pray for villains    blues revolver    vályi péter    cherokee    blues b.r. others    midriff    twilight of the gods - allstar bathory tribute    the all-american rejects    rising sound  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!