hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2005. március 7. hétfő   15:25
nincsen hozzászólás

szerző: bombthejazz
Doubleshot I. - Rob Swift
2005. március12. - Trafó Bár Tangó (IX. Budapest, Liliom u. 41.)

  A március a bőség jegyében zajlik, így a klub Doubleshot I.-II. címmel 12. és 19. szombatjaira egyaránt nívós programot kínál. 12-én az X-Ecutionersből is ismert legendás jazz/hiphop DJ, Rob Swift mutatkozik be Magyarországon, 19-én pedig az észak-ír punk funk fenomén David Holmes pörgeti kedvenceit.
  
  Rob Swift queensi kissrácként már 9 évesen sem jött zavarba a mi leszel, ha nagy leszel? kérdéstől: apja és bátyja után természetes volt, hogy ő is DJ lesz azt viszont valószínűleg nem is sejtette, hogy a lemezjátszók John Coltrane-jeként fogják emlegetni.
  A kolumbiai emigráns papa salsa diszkósként dolgozott, bátyja pedig korai hiphop beatekkel rongálta az otthoni lemezjátszót. Rob 12 évesen már saját pár Technics-én gyakorolhatott, de az iskolaidő sem ment veszendőbe: Les nevű pajtásával (ma Psycho Les-ként ismerjük a Beatnuts-ból) DJ csapatot alapítottak, 17 évesen pedig saját lemezük jelent meg.
  
  Rob 1991-ben az East Coast DMC-n harmadikként végzett, s muzsikus tehetségét kiszúrva Steve D őt hívta meg az X-Men-be, a világ elsőként számon tartott turntablism csapatába. 93-ban már együtt vitték el csapatban a DMC keleti parti trófeáját. Néhány tagcserét követően a csapat (Roc Raida, Rob Swift, Total Eclipse és az időközben kivált Mista Sinista) X-Ecutioners néven folytatta, majd vált etalonná a hiphop történelemben. Rob pszichológus diplomája megszerzése után 93-tól produceri munkáira is odafigyelt, aminek eredményeként együtt dolgozott Mos Deffel, Bill Laswellel és Ursula Ruckerrel is, 97-ben pedig javarészt az ő stúdiómunkájának köszönhetően készült el az X-Ecutioners első nagylemeze X-Pressions, a valaha készült első turntablism/DJ album. Ezt követték a Built From Scratch (2002) és a Revolutions (2004) lemezek.
  
  Míg a csapat inkább a mainstream közönséget célozta meg (tagadhatatlanul sikeresen, olyan közreműködőkkel lemezeiken, mint a Cypress Hill, Black Thought, M.O.P., Inspectah Deck, DJ Premier, Pharoahe Monch, Xzibit, The Beat Junkies, Everlast, Kool G Rap stb.), Rob szólókarrierjét sem hanyagolta el, ahol kifinomult stílusának adott teret. Jazz, funk, latin és soul hatásokban bővelkedő munkáinak előfutára első ismertebb mixtape-je, a Soulful Fruit (1997), amelyre Peanut Butter Wolf figyelt föl, és adta ki a Stones Throw egyik korai megjelenéseként. Saját munkáiban Dan The Automator, Supernatural, Large Professor, J-Live és Melo-D kollaborációkkal találkozhatunk, de legutóbbi lemezén Sound Event, 2002 a jazz-funk legenda Bob James is feltűnt Salsa Scratch. És ha már jazz legendák: Herbie Hancock Future 2 Future (2001) albumára Rob húzta a díszítést, sőt közös számot készítettek This Is Rob Swift, a közelmúltban pedig John Coltrane Cheers című felvételét remixelte, amelyben bámulatosan szkreccseli el a szaxofon és zongoratémákat. Jelenleg Bob James-szel a Verve kiadó számára közös albumon dolgoznak, közben már következő saját albumát készíti.
  
  Rob Swift személyében kétségkívül az eddig hazánkba látogató legnagyobb turntablistet köszönthetjük a Trafó Bárban, március 12-én.
  
  A látványáról ezúttal is a Kiégő Izzók csapata gondoskodik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

X-Ecutioners

Bomb the Jazz

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 warrant    aurahodor    redheart    jon lord    micah sloat    ana venus    hipno5e    aeon    v.iv fesztivál    noomi rapace    józsef attila    arctic monkeys    another dawn comes    tyson    honeyball    zombie11    betraying the martyrs    eleine    stereochrist    eyes    new found glory    tommy lee jones    sienna miller    uneath    rudolf péter  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!