hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. március 3. csütörtök   12:37
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Marcel Gamblers´ Delight albumbemutató koncert
2005. március 12., szombat, 22 óra A38 Hajó

  Igazi ütem ünnep lesz Marcel régóta várt új albumának bemutató partija: a hazai elektronikus fenegyerek először - a megjelenéssel egy időben - játssza frissen verbuvált élő együttesével a nagylemez anyagát, s a koncert után Nostalgia 77 - az angol Tru Thoughts kiadó funk ördöge -, valamint Keyser & Shuriken állnak majd a lemezjátszók mögé, hogy funk és hip hop bombákkal rázzák a hangládákat.
  
  A Gamblers Delight Marcel harmadik albuma, de az első, amelyet az LTJ Bukem-féle Cookin Records ad ki. Sena vendégszereplését már megszokhattuk Marcel fellépésein, ám az A38 színpadán egész együttes dolgozik majd a downtempótól a hiphop témákon keresztül a deep house-ig és a detroiti technoig húzódó sokszínű anyag megszólaltatásán. A Street Sonic Squad elnevezésű formációban amellyel a jövőben főleg a nagyobb nemzetközi, illetve hazai fesztiválokon találkozhatunk majd, míg a klub fellépéseken Marcel továbbra is live acttel szerepel a népszerű ghánai énekesnő / MC Sena mellett a New York-i Cee-Rock The Fury rappel, a Gimmeshot bulikról ismert DJ Ozon a lemezjátszó, Redő Dániel, a Tropical Transform Quintet perkása pedig ütőhangszereken kíséri a gépeit élőben vezérlő Marcelt.
  
  Marcel a magyar elektronikus zenei élet egyik meghatározó alakja, egyike azon producereknek, akik a nemzetközi színtéren is jelentős sikereket értek el. Két nagylemez, több mint 50 nemzetközi válogatás, illetve többek közt Becknek, LTJ Bukemnek, illetve Quanticnak készített remixek fémjelzik eddigi karrierjét. Marcel első két nagylemezét a németországi UCMG kiadó jelentette meg (Viginti etduo 1999, Cirrus maximus 2000), amelyek nyomán több külföldi turnén is részt vett, különböző felvételei pedig csaknem 50 nemzetközi válogatás-lemezre kerültek fel.
  
  2002 tavaszán Marcel az egyik legnevesebb londoni független kiadóhoz, az LTJ Bukem vezette Good Looking Recordshoz szerződött. Első felvételei itt a kiadó nagyhírű Earth válogatásán jelentek meg. Az elmúlt év stúdiómunkái után pedig 2005 márciusában a boltokba kerül Marcel régen várt harmadik nagylemeze Gamblers Delight címmel. Az albumon MC Conrad, a New York-i Cee-Rock The Fury, Sena, Czerovszky Henriett és Korom Attila vendégszerepel. Az albumot beharangozó maxira olyan nemzetközi hírű angol producerek készítettek remixeket, mint a Groove Armada, az Atjazz és a Total Science.
  
  Marcel sokoldalú produceri tevékenységét jelzi, hogy 2002 tavasza óta a Carmel álnév mögé bújva jelenteti meg jazzesebb, elborultabb felvételeit. A Fluid Ounce kiadónál megjelent maxiról a Nujazzkiller, illetve az opera hangmintákat hiphopba oltó Harakiri Blues felvétele is hatalmas siker volt, utóbbi szám hosszú ideig állandó szereplője volt a BBC Radio1 legendás dj-je, Gilles Petterson szettjeinek.
  
  Marcel mindeközben egyedülálló live act-jeivel járja Európát, az elmúlt időszakban fellépett Párizsban, Mannheimben, Amszterdamban, a rennes-i Transmusicales fesztiválon, illetve gyakori vendége a Good Looking londoni estjeinek a The End és a Bridge & Tunnel klubbokban.

  Információ a közreműködőkről:
  
  Sena (Gimmeshot Records)
  Marcel és Sena összeszokott, számtalan élő bevetésen edződött páros: a tavalyi VOLT-Fesztiválon MC Conraddal kiegészülve pedig elképesztő, mindenki számára emlékezetes bulit csaptak. A Budapesten tanuló ghánai lány egyaránt otthonosan mozog a rap, a jamaikai stílusú DJ-chatting, az angolszász spoken word és a jazz éneklés világában, s e sokirányú tehetségét a magyar underground zenei világ olyan formációiban csiszolja, mint a húzós fúziós jazz-funkot játszó Kamu, vagy a zenei kísérletezésben kifogyhatatlan Skeg. Első albumának zenei alapjait is jellemzi ez a sokszínűség, a 2003-ban megjelent First One zenei alapjaival a hazai zenei underground színe java csillogtatta meg foga fehérjét. Szólóegyüttesével két éve adnak sikeres koncerteket. Sena emellett turnézott Európában a dZihan & Kamien Banddel, és készített felvételeket a brit absztrakt hip hop mester DJ Vadimmal, és a Colorblind formációból ismert lyoni DJ Spiderrel is.
  
  Cee-Rock The Fury (Handzup! Records / New York)
  Cee-Rock The Fury Queens Jamaica nevű negyedében nőtt fel, és mióta demókazijára a nyolcvanas évek vége felé Rakim azt mondta, hogy korrekt, szórja a rímeket, ahol teheti. Hol a Public Enemy Flavor Flav-jével, hol skandináv és angol projektekben. Valahogy így keveredett a Good Looking Records háza tájára, s így adódott, hogy vendégszövegeljen a Gamblers Delight album egyik számán, a Memories-on. Marcel és Cee-Rock találkozása olyan jól sikerült, hogy a New York-i MC felkérte Marcelt, készítsenek egy közös albumot, amelyen máris gőzerővel dolgoznak. Cee-Rock debütáló, Bringin´ Da´ Yowzah! című szólóalbuma egyébként a napokban jelenik meg a svéd !Handzup Records!, illetve az angol Wolfstown Recordings gondozásában, a lemezt beharangozó maxiról valamennyi angol hiphop szaklap áradozva írt.
  
  DJ Ozon (Gimmeshot Records)
  Ozon a Gimmeshot család tagja. Először drum and bass DJ-ként tűnt fel, mára azonban a hazai független/absztrakt hip hop vonal egyik elismert lemezlovasa, aki mostantól Marcel Street Sonic Squad nevű kísérőzenekarában is nyűvi a lemezjátszót.
  
  Redő Dániel (Tropical Transform Quintet)
  Kisebb-nagyobb megszakításokkal tizenkét éves kora óta foglalkozik ütőhangszerekkel. 1995-ben alapító tagja az Egyesült Államokbeli The Melting Po etno-jazz zenekarnak. 1997-ben csatlakozik az alter-etno-punk-funk zenét játszó Meszkalin együtteshez, de emellett egy ideig tagja a Hey Band szefárd zenekarnak, illetve a Fuego del Flamenco tradicionális flamenco zenét játszó együttesnek. 1998-tól tagja a Tropical Transform zenekarnak, amely az egyik legegyénibb, leginvenciózusabb zenét játszó jazz-zenekar Magyarországon. Progresszív zenei világuk egyaránt betekintést enged a fusion jazz, a népzenei hagyományok, és a klasszikus romanticizmus világába. Redő Dániel játékára a legnagyobb hatással Giovanni Hidalgo, Horváth Kornél, Munyungo Jackson, Don Alias, Sammy Figueroa és Gálfi Attila vannak.
  
  A koncert után fellép:
  
  Nostalgia 77 (Tru Thoughts / Brighton, UK)
  A Brightoni Tru Thoughts - a kortárs és hangmintaalapú funk jelentős bástyája, többek között Quantic kiadója - egyik meghatározó DJ-je, producere. Húzós, filmzenehatásokkal feszített kislemezei és a Songs For My Funeral című, tavaly megjelent albuma a hazai funk DJ-k sokat koptatott kedvencei. Márciusban várható Alice Russel és brit jazz zenészek közreműködésével készített, The Garden című új nagylemeze. A srác már járt DJ-ként Magyarországon, akkor is felforrt a tánctér, és a balatonalmádi strandon még a pult mellett könyökölő nyugdíjasok is bólogattak. Budapesten most játszik először, és már előre borítékolható, hogy az év egyik legjobb eklektikus dj-szettjét hallhatjuk majd tőle.
  
  Keyser & Shuriken (Crate Soul Brothers / Tilos Rádió)Keyser & Shuriken a hazai eklektikus DJ-zés alapjait lefektető mozgalmárok egyikeként ismertek. A kilencvenes évek vége óta együtt játszanak bulikon és a Tilos Rádióban, a Barázdán is csomót! című műsorban. Az Amorf Ördögökből és szólóban Erik Sumoként zenélő Tövisházi Ambrussal alapított Crate Soul Brothers formáció tagjaiként számos remixet készített a nemzetközi eklektikus szcéna kiadói számára. Keyser & Shuriken a változó aktivitással futó Crate Soul Pressure és S.O.U.L. bulisorozatok szervező motorja, elkötelezett lemezbúvár és sokoldalú az afrojazztől az absztrakt funk alapú r&b-ig terjedő eklektikus spektrumot könnyedén átfogó lemezlovasok.
  
  Belépő: 1500 forint
  jegyinformáció: 06(1)464-3940
  
  További információ:
  Mozsik Tibor: 06 209329279,
  keyser@freemail.hu



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A38

Marcel

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 due date    gus g    kinkiez    primordial    bullet for my valentine    don gatto     csata: los angeles    sirenia    milla jovovich    winter    war is the answer    utcazene fesztivál    timur bekmambetov    frontside    january jones    horda    rózsakő    m. night shyamalan    fatal error    thomas gundermann    trouble     daniel craig    joey jordison    ashton kutcher    skip the use  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!