hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. február 28. hétfő   11:39
nincsen hozzászólás

szerző: Krsa
Victor Rice(USA), King Django (USA), PASO, Open Season (CH)
2005 március 3. Gödör Klub

  Ennél nagyobb szabású koncerttel nem is indulhatna a ska tavasz, hiszen március 3-án, a Gödörben, az év első jelentős, külföldi sztárvendégeket felvonultató ska koncertjét nem kisebb nevek fémjelzik, mint a producer zseni, ex-New York Ska-Jazz Ensemble és ex-Toasters basszusgitáros Victor Rice, a new york-i ska/reggae legenda, énekes, raggamuffin mc King Django, valamint az őket kísérő - a Hepcat, a Skatalites és az Eastern Standard vonalán mozgó-, svájci Open Season. S, hogy tovább fokozzuk, a monstre turné műsorát a PASO lemezbemutatója vezeti fel!
  
  A New York-ból Brazíliába (Sao Paulo-ba) áttelepült Victor Rice hallhatóan még tovább tökéletesítette a 2003-ban megjelentetett In America című albumán a rá oly jellemző, egyszerre modern, mégis végtelenül autentikus, azonnal felismerhető, egyéni és rendkívül karakteres hangzását. Hogy produceri munkáinak színvonala elképesztően magas, abban biztosak lehetünk, hiszen olyan zenekarok albumain dolgozott már, mint a: the Skatalites, the Stubborn All-Stars, the New York Ska-Jazz Ensemble, the Slackers, the Scofflaws és a Dr. Ring-Ding and the Senior Allstars, de a Dub Side of the Moon című albumon nyújtott basszusjátékával reggae körökben is megszerezte a nemzetközi elismerést. Nagyon ajánlott az autentikus reggae és a világzene kedvelőinek, ska és dub rajongóknak pedig egyszerűen megkerülhetetlen, kötelező!
  
  Az énekes, melodikán, harmonikán, ukelén és pozanon is játszó mc King Django hasonlóan sokoldalú egyéniség. Azontúl, hogy felépített egy stúdiót New Jersey-ben (Version City Studio) - azóta a keleti parti ska zenekarok nagy része itt készíti lemezeit-, ahol produceri, hangmérnöki teendőket is ellát, remixeket, dubplate-ket készít (olyan jamaikai előadók fordultak meg a stúdióban, mint Sugar Minott, Sister Nancy, Ranking Joe és Cedric Brooks), kiadófőnök is (Stubborn Records). Hangszeresként és énekesként aktívan turnézik a saját zenekaraival, illetve más zenekarokban vendégzenészként járja a világot (az elmúlt években olyan együtteseket vezetett, mint a Boilers, a Skinnerbox, a Stubborn All-Stars, vagy a King Djangos Roots and Culture Band, illetve olyan formációkkal működött közre, mint a Rancid, a Toasters, a Slackers, a Murphys Law). King Django amellett, hogy otthonosan mozog a roots reggae, a rocksteady, a tradicionális ska és a dancehall területén, a klezmer-ska és a jiddis-reggae úttörője. Miután Frank London (a Klezmatics trombitása - a Sziget Fesztivál Világzenei Nagyszínpadának visszatérő vendégei) meghallotta 1998-ban készített zsidó zenei hatásokkal tűzdelt reggae albumát a Roots and Culture-t, meggyőzte Django-t, hogy élőben is prezentálnia kell ezeket a dalokat, így esett, hogy a King Djangos Roots and Culture Band a Klezmatics előtt debütált New Yorkban, 2002 februárjában. Az énekes, mc, zeneszerző és pozanművész bizonyára minden oldaláról bemutatkozik a budapesti koncerten, ez a „best of” program pedig garantáltan felejthetetlen zenei élményt nyújt majd.

  Annak érdekében, hogy ez tényleg így legyen, napjaink egyik legígéretesebb európai ska-reggae zenekara kíséri majd mindkét legendát, az összesen mintegy 3 órát felölelő programban. A szemtelenül fiatal és attraktív tagsággal rendelkező svájci Open Season már előző Európa-turnéjára is elkísérte Rice mestert, s már akkor is fergeteges sikert aratott a koncertsorozat, pedig az igazi energia bomba King Django csak idén csatlakozik hozzájuk. A svájciak felkészültségét nem csak azon együttesek listája erősíti meg, akikkel eddig megosztották a színpadot, illetve egy fesztiválon léptek fel (the Skatalites, Dr. Ring-Ding and the Senior Allstars, Laurel Aitken, Eastern Standard Time, Ibrahim Ferrer, Toots and the Maytals), hanem az is, hogy a Svájci Nemzeti Rádió (DRS3) 2003 áprilisában a hónap legjobb svájci zenekarának választotta őket, valamint, hogy két dalukat is beválogatta a BMG az Achtung, fertig, Charlie című film zenéjéhez.
  
  Az estét a Pannonia Allstars Ska Orchestra legénysége nyitja majd, akik hosszú idő után jelentkeznek új hanganyaggal, hiszen ez alkalommal mutatják be a tavaly novemberben felvett, március 3-án megjelenő koncertalbumukat. Az élő lemez hűen visszaadja fellépéseik hangulatát, s remélhetőleg csillapítja azok éhségét, akik már nem bírják kivárni a nyáron, az amerikai Megalith Records kötelékében megjelenő stúdióalbumot. A live három számot tartalmaz a demóról, három új szám szerepel rajta a stúdióalbum előzeteseként és két olyan dal is helyet kapott a korongon, melyek más anyagon nem jelennek majd meg. Ezen kívül a cd multimédiás részlegére rákerül a klip és a honlapon szereplő PASO feat. Jack Ruby Jr. (the Toasters) videó is. Ha minden a terv szerint megy és eddig úgy néz ki , akkor a cd nem csak a boltokba kerül ki március 3-án, de kapható lesz a koncerten is.
  
  Akinek még ez sem lenne elég ahhoz, hogy egészen biztosan érezze, hogy kihagyhatatlan ez az esemény, annak még eláruljuk azt is, hogy az, hogy végül sikerült beiktatni hazánkat a koncertsorozat állomásai közé, Victor Rice Bartók fanatizmusának (Wayne Shorter és Don Drummond mellett őt tartja legmeghatározóbb inspirálójának) és King Django ereiben nyolcad részt csörgedező magyar vérnek köszönhető. Minden zenész roppant lelkes, így aztán viszonylag könnyen sikerült őket rávenni, hogy a nagyszabású 3 órás műsort felvonultató ska turné az eredeti tervet felrúgva, Bécs után, Budapest érintésével haladjon tovább Bologna felé. Mindezek következtében pedig biztos, hogy jól jár a közönség, hiszen garantált, hogy derekasan kitesznek majd magukért a zenészek!
  
  A kapuk 20h-kor nyílnak ki, a jegyek elővételben 2000, a helyszínen 2500 Ft-ba kerülnek (elővétel a Gödör Kávézóban). Senki ne hagyja ki!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

PASO

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 crippled fox    tankard    kontroll    robert downey jr    vulcano    salma hayek    dance or die    black-out kowa    the tourist    k3    tarja turunen    rowan atkinson    paul greengrass    scar symmetry    madrass    twin temple    colin hanks    psycroptic    death to all    simon roman - ének    kassandra    maci laci    high on fire    the picturebooks    saint deamon  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!