hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. február 25. péntek   10:27
nincsen hozzászólás

szerző: A38
The Puzzle, Zagar, DJ Pedro
2005. március 5., szombat, 22 óra - A38

  Március 5-én olyan eseményre kerül sor, amilyenre Magyarországon rég volt példa: egyetlen koncert erejéig Budapestre látogat a Londonban dolgozó The Puzzle zenekar. A koncertet Zságer Balázs zenekara, a Zagar fellépése követi, a levezetésről pedig DJ Pedro gondoskodik.
  
  A Puzzle eredete Kaposvárig nyúlik vissza, ahol 1992-ben alakult meg a kizárólag feldolgozásokat játszó rock and roll-zenekar, a The End. Ebből az együttesből alakult ki 1997-98 tájékán a jelenlegi Puzzle magja. Az alaptagokhoz (Ligeti György és Riegler Attila) többszöri tagcserét követően csatlakozott Faragó Tamás és Horvai Zsuzsanna. Az együttes 2000-ben megnyerte a Pepsi Sztárcsináló versenyt, melynek eredményeképp lemezszerződéshez jutott a Universalnál. Hosszas procedúra után 2003 októberében jelent meg a Csak Játék című nagylemez, melyet országos turnén mutattak be a Kispál és a Borz előzenekaraként. A nagy döntés 2004 elején született meg: a Puzzle az itthon felívelni látszó karriert odahagyva Londonba költözött, ahol gyakran lép fel klubokban, miközben megpróbál befutni a földrész legmozgékonyabb, újdonságokra leginkább fogékony zenei színterén. Erre annál is több esélye van a zenekarnak, minthogy az ezredforduló elektronikuszenei őrülete után a közönségérdeklődés ismét a gitárzene felé fordult ezt jelzi például a Franz Ferdinand elsöprő sikere. A Puzzle, a tagok saját meghatározása szerint indie-popot játszik: elsősorban elektromos gitárokra épülő, néhol feszesebb, groove-osabb, helyenként lassabb, balladisztikus zenét, egyszóval igazi, klasszikus britpopot. Mindehhez társul Ligeti kiváló énekhangja, amelyet nem egy magyar kritikus Liam Gallagheréhez hasonlított.
  
  A Puzzle tagjai:
  Ligeti György: ének, gitár
  Faragó Tamás: gitár
  Horvai Zsuzsanna: basszusgitár
  Riegler Attila: dob
  
  A kaposvári The Endben nem csupán a Puzzle zenészei játszottak, hanem a tagok közt szerepelt egy bizonyos Zságer Balázs is. A zenekar feloszlása után Zságer a Garderobe nevű együttesben próbálkozott, ennek egyik koncertjén ismerkedett meg Yonderboi-jal is, akinek alaplemezén, a Shallow and Profoundon később billentyűsként, hangszerelőként oroszlánrészt vállalt. A Zagar zenekar (a név eredetileg Zságer szólóprojektjét fedte) tagjai tulajdonképpen e lemez készítése közben verbuválódtak, kiegészülve Lázár Tibor dobossal. A népszerűséget nem is koncertjeik, hanem az első osztályú nagylemez, a Local Broadcast hozta meg számukra. Ezen a lemezen énekesként közreműködött a Yonderboi-albumról ismerős Kuczora Edina, és a Puzzle-tag Ligeti György is.
  
  A Zagar zenekar zenei agya, Zságer Balázs Magyarország egyik legsokoldalúbb muzsikusa, zeneszerzője és producere. Yonderboi-jal közös mellékprojektje, A Trevira Modern egyéni hangú elektronikus downtempo-duó. 2004 második felében jelent meg Török Ferenc filmjéhez, a Szezonhoz írt kísérőzenéje, ezen kívül DJ Mangóval, Márkos Alberttel és MC Senával aktív szerepet vállal a Skeg nevű dzsessz-hiphop produkcióban, illetve dolgozott együtt a Budbudas projekttel is. A Zagar zenéjét szokták Yonderboi muzsikájhoz hasonlítani, de fontos különbség, hogy itt a dobalapok nem programozottak, a számok kevésbé lágyak és simulékonyak. Erőteljes groove-ok, a gitár hangsúlyos szerepe, a klasszikus bluestól a bossa nováig terjedő ritmikai változatosság jellemzi a Zagar számait, amelyekben az éteri szintetizátorhangokat hatásosan ellenpontozzák Magyarország egyik legjobb kezű lemezlovasa, DJ Bootsie szkreccsei.
  
  A Zagar tagjai:
  Zságer Balázs (Zagar): Fender rhodes, billentyűsök, programozás
  Kovács Andor: gitár, basszusgitár
  DJ Bootsie: scratch
  Lázár Tibor: dob
  Ligeti György: ének
  Az est levezető elnöke DJ Pedro lesz, akit Magyarország leginkább sokoldalú lemezlovasai között tartanak számon. A garage-től a hiphopon és a houseon át a funkig minden területen egyaránt biztosan mozog és mozgatja meg közönségét.
  
  Belépő elővételben: 1500 Ft, a koncert napján: 2000 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

The Puzzle

®agar

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tőzsdecápák    elhunyt    ana venus    győri andrea éva    violator    rompeprop    carlos santana    ready the prince    love and other drugs    cannes    scarred by beauty    sidetracked!    hawthorne heights    casey affleck    metal    blaze bayley    russell crowe    hail of bullets    viharsziget    mtv hungary    depresszió    manticora    royal flush    ingested    tökéletlen trükk  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!