hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2005. március 11. péntek   17:13
nincsen hozzászólás

szerző: Móni
Anima Sound System a VilágVeleje Fesztiválon
2005 január 29, Gödör Klub

  A VilágVeleje Fesztivál hatodik évéhez érkezett, így nem is csoda, ha mindenki nagy várakozással figyelte az idei programot. Idén sajnos csak a harmadik napon, szombaton jutottam el a Gödörbe. Az első fellépőt, a Beat Dis-t már jól ismerhetik a magazin hűséges olvasói, őket szinte minden Anima-koncerten megkapjuk „bónuszkén”. Mostanában a Genetik Gift című, néhány hónapja megjelent lemezüket reklámozzák. Alapvetően a dub és a trip hop műfajok elemeit tartalmazó zenéjük most is sok érdeklődőt vonzott a színpad elé. A szokásos kemény magon kívül a másik két fellépő zenekar rajongói is kíváncsiak voltak erre a nyugodt, mégis táncra csábító zenére, és a színesbőrű énekesnő különleges hangjára. A ColorStar meg még mindig az ország egyik legígéretesebb zenekara. Sikeresek, eredeti zenét játszanak, és változatlanul elmondható, hogy mégsem szálltak el maguktól. Most is, mint az összes koncerten, szerényen tették a fiúk a dolgukat. Azt hiszem, az ő legfőbb céljuk nem a népszerűség elérése minden áron, hanem a közönség (és persze önmaguk) szórakoztatása. Volt nagy tömeg, tánc, lökdösődés, füst, szóval minden, ami egy ilyen koncerthez hozzátartozik. Igazi tömegpszichózis.
  
  Az Anima Sound Systemre másokkal együtt nagyon kíváncsi voltam, és bevallom, egy kevés előítélettel vártam őket. Gondolom már senkinek nem kell elmondani, hogy Juci kilépett, és a zenekar talált egy új énekesnőt, Julit. A legtöbbünket (de főleg a fiúkat) lehangolta a hír. Megjelent viszont a zenekarban egy új hang, egy londoni mc, Jez Thompson személyében. Mivel nem voltam ott az új formáció első budapesti megmutatkozásán a PECSÁ-ban, nem igazán tudtam, mit várjak. A koncert vegyes érzelmeket keltett bennem. Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy lezárult egy időszak a zenekar életében. Immáron a második. S most itt a harmadik fejezet. Teljesen megváltozott az arculatuk, ami valakinek jó hír, másoknak meg nem. Bár nem voltam kifejezetten Juci-rajongó, nekem is hiányzik az a lelkesítő közvetlenség, fáradhatatlan játék, amit ő a színpadon művelt. A zenekar részben neki köszönheti mostani népszerűségét, meg persze a pörgős, eklektikus zenének. Ezzel szemben most teljesen háttérbe szorult a női énekhang, amolyan aláfestéssé. Juli fent volt ugyan a színpadon, de alig vett részt a koncerten. Helyette Jez kapott nagyobb szerepet, így a magyar nyelvű számok eleve kiestek a repertoárból. Az olyan dalok, mint a „Tekerd meg és táncolj” értelmét vesztették. Kicsit olyan volt a hangulat, mintha egy külföldi zenekar tisztelte volna meg a Gödör közönségét. Ezt erősítette Jez többszöri felkiáltása, amikor az összegyűlteket úgy üdvözölte: Hello Budapest!. Mindenesetre jó fej srác, és ha másképpen is mint Juci tette anno, de tud hangulatot csinálni. S idővel biztosan tökéletesen bele is nőnek majd az Anima szerepbe mindannyian, mikoris már zsigerből fog jönni minden. Néhányan a közönség soraiban azért lázadoztak, nem voltak hajlandóak erre az új Animára bulizni, de azért a többség úgy látszott jól érzi magát. Az első sorokban sokan szinte már extázisba esve tomboltak, megvolt tehát a kellő hangulat. Látszik, hogy nagyon felkészültek. Új korszak kezdődött a zenekar életében, egy olyan új, amely talán még messzebb vezethet, mint az előző. És reméljük így is lesz.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VilágVeleje Produkció

Anima Sound System

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 witchburner    draconian    ozirisz    jackson browne    death to all    trick or treat    kötelező közhelyek    ryan reynolds    soreii és poolek    jahoda réka    sunn o)))    szalóki Ági    palov & mishkin    brutally deceased    a pale horse named death    mitch tucker    julio iglesias    valerian swing    maurics andrás    pattinson    mechanical sound empire    another way    viharos csend    dagoba    simai kristóf  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!