hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2024. október 4. péntek   06:30
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Rekord számú vendég érkezik a 13. Szemrevaló Filmfesztiválra


  Október 10-én kezdődik és 20-áig tart a budapesti Művész moziban a SZEMREVALÓ/ SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL. A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös rendezvényén 11 filmet mutatnak be, amelyhez 7 közönségtalálkozó kapcsolódik. A nyitófilm Hans Steinbichler Egy egész élet című alkotása lesz, melyet Stefan Gorski főszereplő is elkísér
  
  
  
  A magyar közönség beszélgethet majd a Jakob lova magyar származású rendezőjével, Katalin Gödrössel és a Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt? rendezőjével, Sonja Heiss-szel. Hazánkba látogat továbbá a Rickerl női főszereplője, Agnes Hausmann és A változás valutája szereplője, a Babilon Berlinből és a Good bye, Leninből is ismert neves színész, Peter Kurth. A Helló Svájc! kapcsán Svájc magyarországi nagykövetével, Jean-Francois Paroz-val lesz beszélgetés, Pabst 1929-ben készült remekművét, a Pandora szelencéjét pedig Teller Katalin irodalomtörténész elemzi. Elindult a jegyelővétel.
  Október 10-én 19 órakor a budapesti Művész moziban Hans Steinbichler Egy egész élet című alkotása nyitja a 13. Szemrevaló Filmfesztivált. Robert Seethaler azonos című, nagyszerű és érzékeny regénye nyomán a film egy árva fiú, Andreas Egger történetét meséli el, aki öregemberként megbékélve tekint vissza küzdelmekkel teli életére az osztrák Alpokban és a szovjet hadifogságban. A vetítés után a közönség találkozhat Stefan Gorski főszereplővel, aki alakításáért elnyerte a Bavarian Film Awardson a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat.
  
  Október 11-én 19 órakor vetítik Joachim Meyerhoff végtelenül vicces önéletrajzi regényének adaptációját, a Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt? című filmet, melyből kiderül, hogy egy pszichiátriai klinika területén felnőni valahogy „más”. A vetítés után beszélgetés lesz a film rendezőjével, Sonja Heissszel.
  
  Október 12-én 20 órakor a 19. századi svájci Alpokban játszódó modern társkapcsolati és emancipációs történet, a Jakob lova lesz műsoron a csodálatos Luna Wedlerrel a főszerepben. A vetítést követően a közönség találkozhat a film rendezőjével, a magyar származású Katalin Gödrössel, aki 1969-ben született Zürichben, Svájcban. A forgatókönyvíró és rendező 1996-ban fejezte be tanulmányait a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Mutants (2002) című filmjét a Berlinalén mutatták be, Songs Of Love And Hate (2010) című filmjét a locarnói nemzetközi versenyen vetítették. Legutóbbi munkái közé tartoznak a Svájci Televízió / Netflix számára készült tévésorozatai, mint például a Der Bestatter (2015-2017).
  
  Október 13-án 20 órakor az 1990-ben Németországban játszódó, valós eseményeken alapuló A változás valutája című vígjáték lesz látható az Oscar-díjra jelölt Sandra Hüllerrel a főszerepben. A pénzügyi unió idején majdnem 400 tonnányi keletnémet bankjegyet rejtettek el a föld alatt Halberstadt közelében. Biztos, hogy a pénz egy részének lába kelt, de a mai napig nem tudni, mekkora összegről van szó. A vetítés után beszélgetés lesz a film egyik fontos szereplőjével, a Babilon Berlinből és a Good bye, Leninből is ismert neves színésszel, Peter Kurth-tal.
  
  Okt. 15-én 20 órakor a Helló Svájc! című fergeteges komédiában egy őrült népszavazás vészhelyzetbe sodorja Svájcot. A filmben felvázolt abszurd helyzetről Svájc magyarországi nagykövetével, Jean-Francois Paroz-val beszélgethet a közönség.
  
  Október 17-én 19 órakor Adrian Goiginger legújabb alkotását, a Rickerl – a zene legfeljebb hobbi című melankolikus és érzelmes filmet vetítik. A zenével, szenvedéllyel és kiadós kocsmai ugratásokkal teli, szívet melengető alkotást elkíséri a film női főszereplője, Agnes Hausmann.
  Végül október 19-én 18 órakor a fesztivál egyik csemegéje, Pabst 1929-ben készült remekműve, a Pandora szelencéje lesz látható. A vetítés után Teller Katalin, irodalomtörténész ad történelmi hátteret a filmhez.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. október 18.
Within Temptation: meghirdette 2024-es turnéját a zenekar, Budapestre is ellátogatnak
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
2024. október 19.
Újabb nevek az Isolation Budapest lineup-jában!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Barbarella Réz András filmklubjában
Teljes a Szemrevaló Filmfesztivál programja
Hajdu Szabolcs trilógia maraton - Ernelláék, Kálmánék és az Indián
Szlovénia Oscar-nevezettjével jön egy hónap múlva a Szlovén Filmnapok
Adóztass, ha tudsz - Tax Me If You Can
Leforgatták az Oscar-díjas Nemes Jeles László Árva című új filmjét
A Lepattanó premierhetére hazánkba látogat a Dallas Bobbyja
A CineFesten debütál Hajdu Szabolcs új filmje, az Egy százalék indián
 kiemelt 
Parkway Drive, Thy Art Is Murder, The Amity Afliction az MVM Dome-ban
  
2025-ben turnéra indul az ausztrál metalos Parkway Drive, hogy fennállásuk huszadik évfordulóját megünnepeljék

Parkway Drive koncert 2025-ben Budapesten!
Soen: progresszív metal este a Dürer Kertben
Future Palace: friss lemezét is bemutatja Budapesten a berlini post-hardcore csapat
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 billie joe armstrong    merlin    360° at the rose bowl    stetl    kultúra    all that remains    pray for villains    volt 2011    tony blair    anna&thebarbies    antropofagus    salma hayek    cocorosie    shia labeouf    szin    zaphod    borgia    rock története    hammerfall    carach angren    negativeart.hu    jack black    manu chao    whitesnake tribute band    wagner  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!