hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2024. október 1. kedd   06:11
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Megérkezett a Budapest Park Winterfest line-upja!
2024. december 20-21. MVM Dome

  A Budapest Park a tizenharmadik évadban is sok újdonsággal rukkolt elő. A nyári szezon zárásával is folytatja innovációit. Nemrég jelentették be, hogy december 20-án és 21-én első alkalommal rendeznek fesztivált Budapest Park Winterfest néven, az MVM Dome-ban. A jövő évi nyitás dátuma: április 24. Ettől az időponttól várják újból a látogatókat a szokott helyen, a Fábián Juli tér 1. szám alatt. Addig is dübörög tovább az augusztusban indított online rádió, a Park FM, amely most már saját applikációban is hallgatható.
  
  Vasárnap este a Budapest Park szervezői bejelentették a kétnapos téli fesztivál, a Winterfest első fellépőit - mindkét napon négy-négy nagykoncert lesz, olyan előadókkal, akiknek önálló Parkos koncetjeire is tömegek váltanak jegyet.
  
  December 20-án a sort a Blahalouisiana kezdi, amely a Park nyitóhétvégéjén mutatta be idén megjelent új, Sötét villám című nagylemezét. Őket követi a kísérleti zenéjéről és brutálisan őszinte szövegeiről ismert Vad Fruttik, majd a Punnany Massifé lesz a főszerep, amely – amellett, hogy a Park évadzáró napján is megrengette a házat –, a tavaly megjelent, Fel Nem című lemezén hozza a tőle megszokott, “punnanys” kavalkádot, legyen szó stílusról vagy érzelmekről. A nagyszínpad programját a szintén újlemezes Elefánt zárja. SEMMI című albumukat ők is a Parkban mutatták be. Hazánk egyik legnépszerűbb alternatív zenei kollektívájának legutóbbi anyagáról nem csak a közönség, de a szakma is elismerően nyilatkozott. December 21-én az Aranyrántotthús-díjas ethno-beat nyolcas, az aurevoir. veszi be a színpadot. Fellép a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Margaret Island, amely szintén új lemezzel jelentkezett az idén (Minden levegővétellel újra megszületünk). Az élőzenei produkciók sorát a ByeAlex és a Slepp zárja, amely már szintén 10 éve ad teltházas koncerteket.
  
  A programnak ezzel még nincs vége: a koncerteket mindkét napon a Parkban megszokott buli követi éjszakába nyúlóan, de további nevekkel és meglepetésekkel is készülnek. A Winterfest fellépőivel mostantól gyakrabban találkozhatunk a Budapest Park augusztusban indult online rádiójában, a Park FM-en is. A sikeres startot követően nemrégiben saját applikációt is fejlesztettek, hogy a hallgatók a legfrissebb zenéket és újdonságokat még egyszerűbben és kényelmesebben érhessék el. Az ősz folyamán újabb műsorötletek megvalósításán dolgoznak, és hamarosan vadiúj tartalmakkal is jelentkeznek.
  
  Mindemellett már javában zajlik a Budapest Park tizennegyedik évadának előkészítése. Máris bejelentették a jövő évi nyitóhétvégét, 2025. április 24. és 26. között várják a vendégeket, sőt, az első péntek este programja is nyilvános: a Hiperkarma zenekar nagyszabású, 25. jubileumi koncertjén az együttes minden korszakából válogat majd dalokat. Szintén születésnapos a Lovasi András vezette Kiscsillag, amely egyedi ünnepi koncertműsorral és új nagylemezzel készül. Május 29-én újból műsorra tűzik a Katona József Színházzal közösen alkotott Csinibaba Táncdalfesztivál című előadást, amely 2025-ben a ´70-es évek temperamentumos, pezsgő táncdalait és a latin fiestákat idézi meg. Májusban újra elcsíphetünk egy legendás német világsztárt is: a Scooter különleges műsorral tér vissza hozzánk.
  
  Télen tehát a fő fókusz a Budapest Park Winterfest megvalósításán és a jövő évi koncertek megszervezésén lesz, így idén a korcsolyapálya szünetet tart. Ennek logisztikai okai is vannak, amelyről Pálffy András, a Budapest Park alapítója és vezérigazgatója a következőket mondja:
  
  “Biztosan sok vendégünk érzékelte már, hogy elindult mellettünk a Déli Körvasút építkezése. Az érintett hatóságokkal és szervekkel folyamatosan egyeztetünk, hiszen közös érdekünk, hogy mind a vasúti, mind a Parkon belüli munkálatok zavartalanul haladhassanak. A vasútfejlesztés a Budapest Parkot egyébként minimálisan érinti, befogadóképessége a következő években sem változik. Csupán olyan apró, logisztikai szempontból fontos átalakításokra lesz szükség, amit a látogatók valószínűleg észre sem vesznek majd. Emellett, mint minden évben, jövőre is szeretnénk fejleszteni szolgáltatásainkat, mert fontosnak tartom, hogy a Budapest Park mindig friss és naprakész legyen, és mindig tudjon újat mutatni a nézőknek.”
  
  A Budapest Park stábja tehát a tizenharmadik, sikeres évad végeztével sem pihen. 2024-ben 85 programnapon 187 produkció koncertjét nézhette meg a közönség, és idén nagy hangsúlyt fektettek a 22 órakor kezdődő éjszakai bulikra is, ahol látványos fényszínházzal, különféle káprázatos, sőt, néhol szürreális showelemekkel és minden eddiginél több nemzetközi DJ-vel is találkozhattak a vendégek. Idén több mint 625.000 néző látogatott el a helyszínre, október első hétvégéjén pedig további vendégeket várnak a koreai kultúrát bemutató Mokkoji fesztiválra. A vendégszám alakulását Pálffy András a következőképp értékeli:
  
  “Nem titok, hogy ahogy sok más területen, a világgazdasági folyamatok eredményeként a szórakoztatóiparban is visszaesés tapasztalható. Azt gondolom, nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen az idei nézőszám a tavalyi rekord látógatószámhoz viszonyítva kevesebb, mint 9%-os csökkenést mutat. Ez is remekül tükrözi a Budapest Park erős, stabil pozícióját mint koncerthelyszín, mint szórakozóhely, mint kulturális komplexum és mint márka.”
  
  Idén is számos különleges, sok esetben kifejezetten a helyszínre tervezett, egyedi koncertműsorral, illetve látványos újításokkal felturbózott bulikkal találkozhattunk a Parkban. De ezen kívül is bőven akadtak programok: ismét helyet biztosítottak társművészeti intézményeknek, és második alkalommal is megrendezték a JusTeenTime elnevezésű eseményt, amely kifejezetten hiánypótló, hiszen a 12-15 éves korosztályra koncentrál, és a szabad ég alatt kínál szórakoztató és edukatív közösségi programokat.
  
  Két alkalommal rendezték meg a Pöttömkert elnevezésű családi rendezvényt - ebből az egyik egy nagyszabású, születésnapi Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert volt, rengeteg vendégénekessel. A koncertjegyekből befolyt összeg 10%-át az Örökbe Fogadok egy Ovit Egyesület számára ajánlották fel. Mivel a Budapest Park kiemelten fontosnak tartja a szervezet küldetését, ezért a felajánlást kiegészítette, így több mint egymillió forinttal támogatták az egyesület munkáját.
  
  A Budapest Park továbbra is aktívan részt vesz karitatív kezdeményezésekben: három előadó (Dzsúdló, Follow The Flow, Manuel) koncertjére értékesítettek meet & greet jegyeket, amelyek teljes bevételét, 1.300.000 forintot a produkciókkal közösen kiválasztott civil szervezeteknek (Igazgyöngy Alapítvány, InDaHouse Alapítvány, Világszép Alapítvány) ajánlották fel. Idei újításként az itallapokat vakok és gyengénlátók számára Braille-írással, illetve megnövelt betűmérettel is elkészítették, emellett a látássérültek számára háromszor valósítottak meg akadálymentes koncertet a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete koordinálásával. Ugyancsak három alkalommal a vendégek ingyenesen vehették igénybe az EgészségPark szolgáltatásait – HPV és HCV szűrés, addiktológiai és táplálkozástudományi tanácsadás – az Egyesület a Gyermekek Egészséges LelkiVilágáért szervezettel való együttműködésben.
  
  Augusztus és december között az UNICEF Magyarország fiatalok mentális egészségéért programjára is felhívják a figyelmet, illetve a vendégeknek lehetősége van 499 Ft-os támogatást is adni a szervezetnek a Park weboldalán. A Budapest Park különösen fontosnak tartja, hogy felelősen álljon a társadalomhoz, az emberekhez, kiemelten a gyerekekhez és a fiatal generációhoz. A következő időszakban ezért - civil szervezetek és szakértők bevonásával - még inkább a fiatal korosztály lelki egészségére helyezik a hangsúlyt, és videósorozattal is készülnek a témában.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
2024. október 6.
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja (Papp László Budapest Sportaréna)
2024. október 9.
Sonata Arctica, Firewind, Serious Black: hármas lemezbemutató októberben
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
Kísérletezős elektro-rock hyperpop-metallal keverve: Budapesten játszik a Blackout Problems és a Lake Malice
Dark Funeral: 8 év után headliner eu turnéval tér vissza a svéd black metal csapat
Septicflesh, Equilibrium: októberben közös koncert az Analogban
Dream Theater: vinylen adja ki újra életművét az ősszel Budapesten játszó progmetal zenekar
Malterosfiú, eskető pap, borász, teknősmedence-takarító, piackutató – szinte nincs olyan szakma, amit nem próbáltak ki a Quimby tagjai
Szakcsi Jazz Egyesület: A magyar jazz generációi
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
 kiemelt 
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
  
A svéd Imminence az alternatív metalcore műfajának egyik legmeghatározóbb szereplőjévé nőtte ki magát

Kísérletezős elektro-rock hyperpop-metallal keverve: Budapesten játszik a Blackout Problems és a Lake Malice
Septicflesh, Equilibrium: októberben közös koncert az Analogban
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 eros ramazotti    szerk alatt!!!!    soulburners    red partizan    long road    mitch lucker    punnany massif    orden ogan    maci laci    novarock    musica moralia    aja    septicmen     fading circles    lars ulrich    pat metheny    persefone    twilight force    moneyball    sacra arcana    short sharp stock    the descendants    favreau    biorobot    dörner györgy  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!