hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2024. szeptember 24. kedd   06:20
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Szakcsi Jazz Egyesület: A magyar jazz generációi
2024. október 26. szombat, 19.00 óra - BMC Budapest Music Center

  A Szakcsi Jazz Egyesület A magyar jazz generációi című eseménye október 26-án nem csak egy koncert, hanem igazi közösségi élmény, generációk találkozása, párbeszéde, ahol a tapasztalt és a fiatal zenészek együtt lépnek színpadra, hogy bemutassák a jazz műfajának sokszínűségét és gazdagságát. Általuk betekintést nyerhetünk a hazai jazz hagyományaiba és egyúttal a magyar jazz jövőjébe is. Igazi kuriózum, hogy a Szakcsi Jazz Egyesület által kiválasztott 14 fiatal tehetség ezen az estén az egyesület 24 alapító tagja közül 9 ismert jazzművész társaságában ad koncertet. Így történhet meg, hogy a 16 éves szaxofonos, Balogh Máté a legendás jazzdobossal, az idén 80 esztendős Kőszegi Imrével muzsikál majd a BMC nagytermében.
  
  „A jazz egy olyan műfaj, amit minél több együttjáték során lehet leginkább elsajátítani. A fiatal jazzművészek számára a koncertezés a fejlődéshez elengedhetetlen. Édesapám, Szakcsi Lakatos Béla még életében meg szerette volna alapítani az egyesületet, de erre sajnos már nem kerülhetett sor. Halála után úgy éreztem, szeretném felvállalni ezt az általa is oly fontosnak tartott feladatot, így az egyesület számos tevékenysége mellett a fiatalok támogatását is. Számomra is sokat jelentett fiatalon Lakatos Ablakos Dezső és Babos Gyula szerető-odafigyelő támogatása, a legnagyobb iskola az volt, ha velük játszhattam. Úgy gondolom, nekünk, középgenerációnak, akik még ismertük a magyar jazz – lényegében – alapítóit, tanulhattunk tőlük, köteleségünk továbbadni a tudást, a szemléletet és segíteni a fiatalokat. Az októberi koncert programját úgy állítottuk össze, hogy minden résztvevőnek lehetősége legyen megmutatni tudását, és a közönség is betekintést nyerhessen a jövő jazzéletébe.” (Ifj. Szakcsi Lakatos Béla (Szakcsi Jr.) jazzművész, a Szakcsi Jazz Egyesület elnöke)
  
  A Szakcsi Jazz Egyesület számára a fiatal muzsikusok támogatása és bemutatása kiemelt fontosságú. A magyar jazz generációi c. koncert célja, hogy teret biztosítson az új generáció számára, ahol a tehetséges zenészek lehetőséget kapnak a kibontakozásra és a szakmai fejlődésre. Az egyesület nemcsak a magyar jazz hagyományainak megőrzését, hanem annak folyamatos megújítását is fontosnak tartja, ezért a programban szereplő fiatalok különleges zenei produkciókkal készülnek.
  
  A Szakcsi Jazz Egyesület vezetőségi tagjai olyan ismert művészek, akik a világ minden részére viszik a magyar jazz hírét, így Szőke Nikoletta, Balázs Elemér, Zsoldos Béla, Oláh Kálmán, László Attila. Az egyesület elnöke: Ifj Szakcsi Lakatos Béla (Szakcsi Jr.). Az ő ajánlásukkal lép most színpadra 14 fiatal, akik olyan ismert művészekkel játszanak együtt majd, mint Oláh Kálmán, Torma Rudolf, Balázs Elemér, Szakcsi Lakatos Róbert, Fekete Kovács Kornél, Bacsó Kristóf, Pecek Lakatos Krisztián, Szakcsi Jr. vagy Kőszegi Imre.
  
  A fellépők tehetségük alapján lettek kiválasztva, és bár mindenkit nem tudtak bevonni ebbe a programba, a későbbiekben újabb lehetőséget kapnak majd a fiatalok a bemutatkozásra. A műsorterv változatos és izgalmas programot kínál, ahol a modern és a klasszikus jazz egyaránt helyet kap. A fiatal muzsikusok többsége már jelentős sikereket ért el nemzetközi versenyeken, és remélhetőleg a nemzetközi zenei életben is aktívan részt tudnak majd venni.
  
  A koncerten elhangzó művek között helyet kapnak olyan klasszikus jazz standardek is, mint Benny Golson egyik kompozíciója, amelyet Balogh Máté, Jónás Géza és Kőszegi Imre közreműködésével hallhat a közönség, de saját kompozíciókat is hallhatunk majd a színpadon.
  
  A koncertprogramot Szőke Nikoletta és Szakcsi Jr. állította össze. A közreműködő fiatalok: Varga Balázs, Fehér Fábió, Éles Máté, Rigó Gábor, Fazekas Tamás, Jónás Rezső, Farkas Attila, Farkas Zsolt, Tüzkő Salamon, Balogh Máté, Bangó Adrienne, Nagy Noémi, Castagnó Claudia, Suke Sándor
  
  További információ és jegyvásárlás
  
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. szeptember 27.
Malterosfiú, eskető pap, borász, teknősmedence-takarító, piackutató – szinte nincs olyan szakma, amit nem próbáltak ki a Quimby tagjai
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Malterosfiú, eskető pap, borász, teknősmedence-takarító, piackutató – szinte nincs olyan szakma, amit nem próbáltak ki a Quimby tagjai
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
Tycho új lemezével tér vissza Budapestre
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nibutra    the hangover 2    counterparts    ahab    scott ian    shia labeouf    nightquest    green zone    zöld darázs 3d    kamelot    tankard    iron maidens    ill nino    virrasztók    wolf shaped clouds    jay chou    ease of disgust    blahó borbála    guillermo del toro    the new black    takács tamás band    ben barnes    october file    kiskalász    állás  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!