hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
hírek   2024. augusztus 8. csütörtök   08:01
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Zakk Wylde szerint is a Pantera Dimebag, Vinnie, Phil és Rex


  A megmaradt alapítótagok mellett Zakk Wylde gitárossal és Charlie Benante dobossal új életre kelt Pantera kapcsán újra és újra felmerül a kérdés, vajon tényleg nevezhető-e Panterának ez a formáció. Az egyik érintett, Zakk Wylde maga is megválaszolta ezt a kérdést egy interjúban, azzal kapcsolatban, mint szólt volna, ha pár évvel ezelőtt mondja, hogy ő lesz egy nap a Pantera gitárosa:
  
  „Nos, ez ami most van, a Pantera ünneplése. Ez nem Pantera. A Pantera Dime, Vinnie, Phil és Rex. Szóval ők a Pantera. Ez pedig egy gyönyörű dolog, minden este tisztelegni a srácok előtt. Mindenki remekül érzi magát. Mindenki, aki eljön a koncertjeinkre — vagy a Pantera hűséges rajongói, akik nosztalgiáznak, vagy a fiatalabbak - ahogy Phil mindig nevezi, az új vér. És minden este csodálatos látni, hogy mennyien… Ez csak azt bizonyítja, mit hoztak létre a srácok. Mert rengeteg fiatal van, aki soha nem látta élőben a Panterát.
  
  Számomra, az én helyzetemben, soha nem volt lehetőségem látni a Led Zeppelint. Szóval, ha a Zeppelin újra összeállna, és most Jason Bonham dobolna,az egy hasonló helyzet lenne. Az összes fiatal, aki hallotta, hogy az idősebb testvérei vagy az apja hallgatták ezt a zenét, most eljönnének a koncertre, hogy élőben hallják. Számomra ez egy gyönyörű dolog, minden este tisztelegni a srácok előtt.”
  
  Arra a kérdésre, hogyan változott a véleménye Dimebag gitárosi képességeiről annak eredményeként, hogy meg kellett tanulnia a részeit, Zakk így nyilatkozott:
  „Már korábban is tudtam, hogy a barátom nagyszerű volt. De ahogy egyre jobban megtanultam ezeket a témákat, rájöttem, hogy még nagyszerűbb, mint valaha gondoltam. Amikor megtanulom az összes számot, nem csak Dime remek technikájáról és játékstílusáról van szó… Számomra az ő öröksége olyan, mint Tony Iommi-é, ahol amit Tony a Black Sabbath-tal létrehozott, az alapvetően egy teljesen új zenei műfaj volt.
  Szóval a Pantera az alapvetés ebben a zenei műfajban, legyen az ´power groove´ vagy bármi, ahogy Dime nevezte. A Lamb Of God srácai is elképesztőek, de ők is abból a stílusból merítettek, amit a Pantera kialakított, és az összes zenekar, ami utána jött. Szóval, amit a Pantera létrehozott a saját műfajában, az ugyanaz, mint amit a The Beatles, a The Rolling Stones, a Zeppelin és a Black Sabbath tett, mindazok a zenekarok, amiket szeretünk, ahol ők az adott zenei stílus mércéje. Szóval, igen, ezért mondom mindig mindenkinek, hogy nem annyira az a lényeg, hogy Dime milyen gyors volt és minden ilyen-olyan, hanem az, amit írt. És ez az ő öröksége, számomra.”
  
  Amikor megkérdezték, milyen érzés minden este eljátszani a klasszikus Pantera dal, a Walk kezdő riffjét, Wylde így válaszolt:
  „Ez igazán elképesztő. Phil minden este mondja. Amikor a Metallica-val játszunk, azt mondja, ´Szerintem sokan nem tudják, kik vagyunk, nem tudják, mi az a Pantera, de amint az a riff elkezdődik, azt mondják, ´Ó, igen, hallottam már ezt a dalt korábban.´ Ez egy ikonikus riff, az teljesen biztos.”
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Rajongók főszereplésével készült videóklippel megtámogatott vadonatúj dal a Nova Prospect-től
Rendhagyó koncert a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban a MERITA-projekt keretében
Megérkezett a Winona Fighter legújabb dala: Swear To God That I’m (FINE)!
Új pop-punk himnusz a State Champtól
Slow Crush újra kiadja a remaszterelt Aurora korongját
Karácsonyi ünnepi offenzíva- Mistletoe Madness
Budapesten kezdi új turnéját az Iron Maiden
Megjelent az idén 28 éves IGOR első nagylemeze
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mystery gang    omega diatribe    continoom    bridge & tunnel    kispál andrás    radare    vályi péter    puss in boots    sherlock holmes    martin lawrence    scary face    bono    shutter island    sorronia    black dahlia murder    org4org    shadowside    stereotone     ulver    the get up kids    harcsa veronika    jack    takács tamás band    red hot chilli peppers    u.d.o.  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!