hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2024. augusztus 5. hétfő   10:01
nincsen hozzászólás

szerző: Underground
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben
2024. október 2. Dürer kert



  Két nemzet, egy színpad - metalcore ünnep Budapesten! A Northlane, a Novelists és a Ten56. egyetlen estén, egyetlen helyszínen. Október 2-án a Dürer Kertben a progresszív metalcore rajongóknak nincs mentségük: ez az a koncert, amit nem szabad kihagyni.
  
  A Northlane, a Sydneyből származó progresszív metalcore zenekar, ismét Magyarországra látogat. Az ausztrál csapat korábban már többször fellépett Budapesten, többek között az Architects előzenekaraként is. Most újra visszatérnek, és október 2-án a Dürer Kertben adnak koncertet. Az esemény különlegessége, hogy vendégként ott lesz a progresszív metalcore egyik ígéretes képviselője, a párizsi Novelists, valamint a szintén párizsi metalcore csapat, a Ten56. is.
  
  
  
  A Northlane 2009-es megalakulása óta a progresszív metalcore egyik meghatározó zenekara lett. Az ARIA-díjas csapat tagjai Jon Deiley és Josh Smith gitárosok, Nic Pettersen dobos és Marcus Bridge énekes. A zenekar hangzása folyamatosan fejlődött az évek során. Kezdetben az erőteljes metalcore hangzás jellemezte őket, de idővel különböző zenei elemeket és stílusokat kezdtek beépíteni dalaikba. Az elektronikus elemek, komplex ritmusok és mély érzelmi töltetű szövegek kombinációja egyedi és izgalmas hangzást eredményezett.
  Az áttörést a zenekar számára a 2013-as Singularity album jelentette, amely az év egyik legfontosabb metalcore kiadványává vált. Az album hatalmas sikert aratott a hazai, mind nemzetközi szinten, és hozzájárult a Northlane nemzetközi elismertségéhez. Ezt követte a Node (2015) és a Mesmer (2017) albumok, amelyek tovább mélyítették a zenekar hírnevét.
  Az alapító énekes, Adrian Fitipaldes távozása után a Marcus Bridge folytatta, akivel új fejezet kezdődött. Az ő érkezésével a Northlane hangzása tovább gazdagodott, és az új irányvonalak lehetőséget adtak a zenekar számára, hogy tovább kísérletezzenek. Marcus Bridge-sel a zenekar négy új stúdióalbumot adott ki, beleértve a 2022-es Obsidian-t, amely sötét, atmoszférikus hangzásával és komplex riffjeivel újra megerősítette a Northlane helyét a metalcore színtér élén.
  A koncert során a Northlane nemcsak a legújabb dalokat, hanem klasszikus slágereiket is bemutatják, így a régi és új rajongók egyaránt élvezhetik az estét.
  
  
  
  A turné másik fellépője a francia Novelists. A Novelists, a francia progresszív metalcore színtér egyik legizgalmasabb zenekara, új albumával, a Déjà Vu-val tér vissza. Az új lemez a zenekar eddigi legérettebb és legsokoldalúbb alkotása, amelyben a metalcore erőteljes riffjeit a popzene dallamosságával ötvözik.
  A Novelists zenekart a Durand testvérek alapították, és hozzájuk csatlakozott Matteo Gelsomino, Nicolas Delestrade, valamint Charles-Henri Teule. 2014 áprilisában kiadtak egy hatdalos demót, majd 2015 júliusában aláírtak az Arising Empire kiadóhoz. Debütáló albumuk, a Souvenirs, 2015 novemberében jelent meg.
  A zenekar 2017-ben vált igazán ismertté a The Light, the Fire kislemez és a While She Sleeps és Northlane zenekarokkal közös turné révén. Ugyanebben az évben szerződtek a SharpTone Records-hoz és kiadták második albumukat, a Noir-t. Harmadik albumuk, a C´est La Vie, 2020. januárjában jelent meg, ez év áprilisában Matteo Gelsomino távozott, és őt Tobias Rische váltotta 2020. novemberében szerződést kötöttek az Out of Line Music-hoz, és kiadták a Lost Cause kislemezt, amit 2021-ben a Terrorist és a Do You Really Wanna Know? kislemez követett. Legutolsó albumuk, a Déjà Vu 2022-ben érkezett. A rákövetkező évben a Tobiast, Camille Contreras váltotta.
  
  
  
  
  Egyre növekvő népszerűségnek örvend az alig 4 éve alakult Aaron Matts új Zenei Projektje, a ten56. A csapatban Arnaud Verrier, Steeves Hostin, Luka Garotin és Quentin Godet, akik korábban a Novelists FR, Kadinja és Uneven Structure tagjai voltak.
  
  Az első kislemezük, a Diazepam, azonnal felkeltette a rajongók figyelmét. Debütáló korongjuk, a Downer Part.1, 2021. november 25-én jelent meg, melyen az arcba mászós Boy és Sick Dog című sikerdaluk is helyet kapott.
  Matts új zenekara a brutálisan nehéz és sötét zenét képvisel, amely erős kontrasztot mutat a korábbi munkáival, erről így nyilatkozott: „Ez egy új zenekar, ami mindent megtestesít, amit a kemény zenében szeretek, és amiért rendkívül szenvedélyesen rajongok.Valami igazán keményet és sötétet akartam csinálni. Mindig is volt egy ilyen vágyam, hogy valami brutálisan nehéz zenét hozzak létre.,”
  
  
  
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. szeptember 20.
Nem gondoltad volna, hogy ennyire jól áll a Carson Comának a mulatós - itt a Frida Kahlo remix EP
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
Vagyunk végig - az évad legerősebb hónapjára készül a Budapest Park
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
Őszköszöntő jazzkoncertek a Müpában
DES ROCS, az alternatív rock fenegyereke, Budapestre érkezik
INOTA Focus: ismét összekapaszkodik az Inotai Hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra
Szerdán indul a Tábor Fesztivál
 kiemelt 
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
  
A multi-platina lemezes amerikai énekes-dalszerző, Alec Benjamin, akire a TIME magazin csak úgy hivatkozik, mint a „következő generáció pop mesemondója”, 2025

Imagine Dragons - LOOM World Tour
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
Ghøstkid az Analog Music Hallban: A metalcore, a horror és az elektronika találkozása
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 Óriás    dropout kings    heathen    roar    august strindberg    levi fantasy    dreyelands    kovács attila    eros ramazotti    steve´n´seagulls    the picturebooks    ripper    alight    satelles    yonderboi    cain    für anikó    galla miklós    lowbau    leecher    touché amoré    bolondos dallamok    john lydon    korom attila    alex chilton  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!