hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2024. július 24. szerda   06:11
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Furcsa zajok, komplex zenék a Mátra erdejében
Augusztus 15-19-ig jubileumi programmal vár a Fekete Zaj a Sástó partján!

  Pár hét múlva már a Mátra idilli környezetében, a Sástó partján barangolva élvezhetjük az underground zenék rejtelmeit, ahol a legfurcsábbtól a legkülönlegesebbig, valamint a legsötétebbtől a legvidámabb zenékig bármi fellelhető, műfaji határokat összemosva, kötöttségek nélkül. Az idén 15 éves fesztivál a jubileumra való tekintettel meghosszabbított, 5 napos programmal várja a zajongani vágyókat. De mindezek előtt még egy utolsó nagy bemelegítésre is invitálnak mindenkit, július 25-én a Warmupon a Dürer Kertben.
  
  A Fekete Zajtól megszokott módon műfajilag széles palettáról érkeznek a zenekarok a Mátrába augusztus 15-19. között, akik között ugyanúgy megtalálhatjuk nagy hazai visszatérők koncertjeit, ahogy nagy nemzetközi neveket és a Zajon először fellépő újoncokat is. 40 éves fennállása alatt legelső alkalommal játszik Magyarországon a legendás The Jesus and Mary Chain, akiket a brit zenetörténet kiemelkedő alternatív rock / shoegaze alakjaként generációjuk egyik legmeghatározóbb zenekaraként tartjuk számon. A post-black metal mozgalom egyik úttörője, a Harakiri for the Sky melankolikus, ám erőteljes, szerteágazó dühöt sugárzó dallamaival és komplex szövegeivel teremt tátongó űrt, amelyben nem nehéz elveszni. Hollandiából érkezik a darkwave mozgalom úttörője, a több mint 40 éve alkotó Clan of Xymox, a heavy metal és a goth rock revival hullám legünnepeltebb zenekara, az Unto Others és a post-punk Whispering Sons is. A Zaj metalosabb vonalát erősíti az 1991 óta aktív, norvég black-metal gyökerekkel rendelkező Enslaved is. Zajos klubbulikon már többször is találkozhattatok az Author & Punisherrel is, ami Tristan Shone egyszemélyes projektje - egyedi tervezésű hangszereivel és egyedi drone / doom metal hangzásával képes a pokol összes bugyrát kinyitni előttünk. A fesztiválon debütál az EBM / coldwave egyik kiemelkedő alakja, az ULTRA SUNN is.
  Gyorsan közönségkedvenccé vált a legutóbbi budapesti koncertje után az Empathy Test, a Zajra pedig teljes zenekarral érkeznek! A shoegaze / poszt-rock vonalat erősíti a Klimt 1918, az ausztrál poszt-indusztriális vonalat képviselő Kollaps és az extázis megtestesítője, a varázslatos koncertélményt nyújtó Rube Oberkampf.
  A zenei program mellett idén is installációkkal, kóstolókkal, kiállítással, workshopokkal és további nappali programokkal vár a Zaj, na meg a festői Mátra is kitűnő terepet ad a természetjárásra.
  
  Program
  
  Warmup
  
  A fesztivál előtt egyszer még biztosan találkozhatsz a Zaj közösséggel, július 25-én lesz ugyanis az ingyenes Zaj Warmup, ahol a zenei program mellett önkéntes találkozóval és egy kötetlen, közös főzéssel is készül nektek a fesztivál stábja. Súlyos, intenzív, de mindeközben elbűvölő és szenvedélyes psych-rockját viszi a Dürer Kertbe az oroszországi gyökerekkel rendelkező Lucidvox, hazai oldalról pedig a melankolikus dallamokat és súlyos riffeket kitűnően kombináló Waydown támogatja az estét. Sőt, a legizgalmasabbat még nem is mondtuk: a warmupon élőben, együtt is kipróbálhatjátok a Mátra hangja hangkészletet, keressétek a kitelepülést a Dürer teraszán! Indulás előtt ne felejtsétek el bedobni a táskátokba a már nem használt zenekaros pólóitokat se, ismét kitelepül ugyanis a ChariTIXA pólóbörze, ahol elcserélhetitek a régi mercheiteket, vagy elvihettek egy új darabot adományért, amellyel a Budapest Bike Maffiát támogatja a Zaj stábja. A Warmupon debütál a Zaj merch legújabb, balszerencsét hozó darabja is, - igen, jól olvastátok - a limitált kiadású, egyedi balszerencse idézetekkel ellátott Fekete Zaj Balszerencsesüti, keressétek a mech pultban!
  
  Warmup event
  
  Vajon milyen lehet a valóságban a Fekete Zaj hang? A fesztivál stábja a Mediator csapatával összefogva a svéd Kilohearts cég moduláris szoftver-szintetizátorával zenei hullámokat alkotott a Mátra domborzati formáiból, így a Black Noise hangkészlettel bárki megszólaltathatja a Mátra hangját akár egy billentyűzet segítségével. Az ötlet 3 kategóriában is díjat nyert a marketing és reklámszakma egyik legrangosabb díjátadóján, az Arany Pengén. A The Sound of Matra 3 kategóriában is nyert a díjátadó eseményen: arany pengét Craft kategóriában, ezüst pengét Audio megoldások kategóriában, valamint egy bronz pengét Digitális megoldások kategóriában. A hangkészletet felhaszáló zenekari kollab alkotásokat a Zaj YouTube csatornáján hallgathatjátok meg.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. szeptember 9.
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
2024. szeptember 20.
Nem gondoltad volna, hogy ennyire jól áll a Carson Comának a mulatós - itt a Frida Kahlo remix EP
2024. szeptember 24.
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet (Papp László Budapest Sportaréna)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vagyunk végig - az évad legerősebb hónapjára készül a Budapest Park
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
Őszköszöntő jazzkoncertek a Müpában
DES ROCS, az alternatív rock fenegyereke, Budapestre érkezik
INOTA Focus: ismét összekapaszkodik az Inotai Hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra
Szerdán indul a Tábor Fesztivál
Ghøstkid az Analog Music Hallban: A metalcore, a horror és az elektronika találkozása
Punk rock új hulláma: Frank Carter & The Rattlesnakes és Kid Kapichi a Dürerben
 kiemelt 
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
  
November 3-án a brit folk-punk színtér egyik legnagyobb alakja, Frank Turner, és zenekara, a Sleeping Souls lép fel a budapesti Dürer Kertben

Ghøstkid az Analog Music Hallban: A metalcore, a horror és az elektronika találkozása
Punk rock új hulláma: Frank Carter & The Rattlesnakes és Kid Kapichi a Dürerben
Sonata Arctica, Firewind, Serious Black: hármas lemezbemutató októberben
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gyémánt bálint    ruszty lászló    anneke van giersbergen    hexis    lost society    shia labeouf    the panic broadcast    mason    alba hyseni    dean white    nasum    forsaken world    a38    stereochrist    mayhem    whocares    julian sas    jonny greenwood    sepultura        herman frank    dreamworks    marathon zenekar    odin    mózes réka  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!