hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2024. július 10. szerda   06:48
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Nemzetközi sztárok a hétvégén a Budapest Parkban


  Még az évad felénél sem járunk, de folyamatosan váltják egymást a Budapest Park színpadán a legnagyobb hazai és nemzetközi sztárok. Most hétvégén ráadásul két este is a külföldi fellépőké a főszerep: pénteken Ibiza királya, Carl Cox érkezik egy egyedülálló hibrid szettel, majd az éjszaka folyamán újabb és újabb nemzetközi sztár DJ-k váltják egymást a lemezjátszók mögött. Vasárnap pedig egy világkörüli utazásra invitál az eklektikus Thievery Corporation.
  
  Július 12-én 17 órától az elektronikus zene mekkájává változik a Budapest Park: az estét Budai nyitja, akit a techno világ egyik legikonikusabb kortárs DJ/producere, Nicole Moudaber követ majd, aki sötét és érzelmes techno szettjeivel már bejárta az egész világot Amerikától kezdve Ázsián át Amerikáig. Utána érkezik az elektronikus zene úttörője, az acid house veteránja, a techno bajnoka és Ibiza királya - egy igazi legenda, Carl Cox csavar egyet a potméteren, és egy különleges, hybrid set névre hallgató műsorral érkezik a magyar közönséghez, aminek különlegessége, hogy dobgépet, szintetizátorokat és egyéb eszközöket is használ, és ebbe olvasztja bele világhíres DJ szettjét. És itt még közel sincs vége az estének! 22 órától ugyanis négy helyszínen folytatódik a neves szervezőcsapatok nevével fémjelzett buli, ahol a hazai és a nemzetközi élvonalból váltják egymást a DJ-k. A nagytánctéren a Technokunstot hallhatjuk, Isu és Dork mellett Spanyolország legendás techno producere, ​​Cristian Varela is színpadra lép, akinek több mint 25 éves karrierjéről dokumentumfilm is készült.
  
  A Dzsungel színpad házigazdája a Pure Lust lesz: Daniel Ban és Daniel Santiago mellett az egyedi, eklektikus hangzásról ismert olasz Whitesquare érkezik, aki mesterien ötvözi a house-t és a technot, ezzel utánozhatatlan atmoszférát teremtve. Az elektronikus zenei berkekben zseniként emlegetett producer kiváló érzékkel nyúl a különböző műfajokhoz, és sokszínű szettjeivel hívja táncra a közönséget.
  
  Ezen az estén még a Retroban is az elektronikus zenéé a főszerep: a House Piknik Stage-n Antique, Tamas Szabo, T:Maniak és B&E mellett a modernkori house egyik legkiemelkedőbb DJ-je, Nick Curly is fellép. És ha mindez nem lenne elég, a Hoppá helyszínen a Crime csapata lesz a rezidens - Crime, Hexcode és Daniel Moritz játszik majd. Pénteken tehát igazán jót csemegézhetünk az elektronikus zene kiemelkedő producereinek szettjein, ahol a legmenőbb DJ-k sora váltja egymást. A 22 órától kezdődő bulikra a belépés Carl Cox koncertjeggyel ingyenes.
  
  És itt még nincs vége: július 14-én ugyanis szintén az elektronikáé a főszerep, még ha egy kicsit másképp is. A Thievery Corporation ugyanis harmadszorra tér vissza a Park színpadára színes zenei világával. Eric Hilton és Rob Garza még a ’90-es évek derekán kezdtek el együtt zenét írni, amikor a mára már kultikussá vált Eighteenth Street Lounge-ban megismerkedtek Washingtonban. A közös pont a klubélet szeretetén túl a dub, a bossa nova és a jazz iránti rajongásuk volt, amelynek köszönhetően elkezdtek kísérletezni a műfajok kombinálásával, és megalapították a klub nevét viselő kiadót is. Így születtek a Shaolin Satelite és a 2001: a Spliff Odyssey single-ök, majd a Sounds from the Thievery Hi-Fi című debütáló lemezük, amelyet hamar megszeretett a közönség az újszerű, műfaji sokszínűsége miatt és meghódították vele a downtempo szerelmeseit.
  A Thievery Corporation az elmúlt közel két évtizedben eddig megjelent 10 nagylemezén bátran kalandozott a világ zenéi között, bevállalva akár a pszichedelikus rockot is, vagy megidézve a brazil hagyományú bossa novát, miközben dalaik angol, spanyol, francia, olasz, perzsa, portugál, román és hindi nyelven szólaltak meg. Koncertjük tehát igazi kuriózum: vasárnap olyan lesz, mintha egy este alatt az egész világot körbeutaznánk.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. szeptember 9.
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
2024. szeptember 20.
Nem gondoltad volna, hogy ennyire jól áll a Carson Comának a mulatós - itt a Frida Kahlo remix EP
2024. szeptember 24.
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet (Papp László Budapest Sportaréna)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vagyunk végig - az évad legerősebb hónapjára készül a Budapest Park
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
Őszköszöntő jazzkoncertek a Müpában
DES ROCS, az alternatív rock fenegyereke, Budapestre érkezik
INOTA Focus: ismét összekapaszkodik az Inotai Hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra
Szerdán indul a Tábor Fesztivál
Ghøstkid az Analog Music Hallban: A metalcore, a horror és az elektronika találkozása
Punk rock új hulláma: Frank Carter & The Rattlesnakes és Kid Kapichi a Dürerben
 kiemelt 
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
  
November 3-án a brit folk-punk színtér egyik legnagyobb alakja, Frank Turner, és zenekara, a Sleeping Souls lép fel a budapesti Dürer Kertben

Ghøstkid az Analog Music Hallban: A metalcore, a horror és az elektronika találkozása
Punk rock új hulláma: Frank Carter & The Rattlesnakes és Kid Kapichi a Dürerben
Sonata Arctica, Firewind, Serious Black: hármas lemezbemutató októberben
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 meltdown    night demon    dragon hunters    harry potter    forsaken world    aaron sorkin    carnifex    czébely csaba    apey & the pea    blitzkrieg    sonar    stonedirt    mr2    spelll    napokon    kung fu panda 2    lóci    életképek    tátrai band    csókolom    the iron maidens    shape of despair    rdø    jörg uken    wormrot  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!