hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2024. június 24. hétfő   08:58
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
A Coldplay frenetikus triplázása a Puskás Arénában
2024. június 16. PUSKÁS ARÉNA

  A brit pop-rock legenda, a Coldplay 16 év után tért vissza Magyarországra, és három fantasztikus koncerten kápráztatta el a közönséget a Puskás Stadionban. A zenekar fergeteges triplája nemcsak a rajongóknak okozott örömöt, hanem a zeneiparban is kiemelkedő eseménynek számított.
  
  A Coldplay egy napos pihenőnap után folytatta a turnét, hogy a fennmaradó két budapesti koncertet még emlékezetesebbé tegye. A jegyek pillanatok alatt elfogytak, bizonyítva a zenekar óriási népszerűségét Magyarországon. A koncerteken elhangzottak a Coldplay legkedveltebb slágerei, lenyűgöző látványelemekkel kísérve.
  
  Az élő eseményeknél nincs két egyforma, kiszámítható előadás, mindig van benne valami csavar, és a végeredmény mindig frenetikus. Valószínűsítem, hogy a másik két fellépés (június 18-19.) is hasonló élményekkel teli volt, nemcsak a hazai rajongók, hanem az idelátogató külföldiek számára is. Ami még nagyobb meglepetés volt, hogy a koncertdátumok meghirdetése után alig néhány óra alatt elkapkodták a jegyeket, így egy harmadik fellépést is beiktattak, hogy azok is láthassák a koncertet, akik lemaradtak.
  
  Nem szeretnék elfogult lenni a Coldplay fellépése kapcsán, de annyira meggyőzőek és annyira hozták az elvárt szintet, hogy az tagadhatatlanul várakozáson felüli volt. A csapat évek óta a csúcson van, és sorra aratja a babérokat. Lejátszási listáik elérik az 1-2 milliárdos hallgatottságot, és ez a szám folyamatosan növekszik. A Coldplay először 2008. szeptemberében járt nálunk a Papp László Arénában, és 16 évet kellett várnunk, hogy újra Budapesten láthassuk őket, hazánk legnagyobb sportlétesítményében, ahol három koncertet adtak. A hír felröppenésének pillanatában, hogy Budapesten is fellép a csapat, néhány óra alatt elkapkodták a jegyeket a leleményes rajongók. A Live Nation csapata kiváló logisztikai érzékkel szervezte meg ezt a hármas fellépést. Az eseménynek szinte mindenki győztese volt: a zenekar, a közönség és a szervezők egyaránt. Tagadhatatlanul ez az esemény nem csupán megrendezett, hanem megkomponált volt. A hallott dalokat a legjobb szempontból válogatták össze, hiszen a programban a közönség kedvenc dalai sorjáztak egymás után.
  
  Ami még ütősebbé tette ezt a mostani turnét, az maga a látvány volt. Minden vendég a jegy mellé kapott egy ledes karperecet, amely a dalok ütemére váltogatta a színeit. A Charlie Brown akkordjai alatt vörösben, a Yellow-nál sárgában, és a Clocks-nál zöldben világítottak. Más daloknál szívet formáztak, vagy szabálytalan ritmusban villogtak, ezzel még jobban felerősítve a dalokat, és abszolút szerves részét képezve az estének. Harmonizáltak a színpadi fényekkel és a három nagy kivetítővel. A showt még hatásosabbá tette a több tonnányi konfetti esője, ami a takarítók nagy szomorúságára, a kifröccsenő italokkal keveredve, komoly kihívást jelentett. Aki rendezett valaha házibulit, az tudja igazán, hogy mekkora kihívás a ragacsos konfetti eltávolítása.
  
  Nem éreztem, hogy az előadáson túlzásba vitték volna a látványelemeket, inkább felerősítették a produkciót, és még élménydúsabbá tették. A karperecekre visszatérve az az érzésem támadt, mintha egy hatalmas szentjánosbogár felhőben sétálnék. Amikor kigyulladtak és elkezdtek világítani, tagadhatatlanul komplex élményt biztosítottak.
  
  A csapat másik nagy dobása az volt, hogy a pesti koncert idejére időzítették a tizedik lemezük, a Moon Music október 4-ei beharangozását, és itt debütált a feelslikeimfallinginlove„ daluk is. Nem tudom, ki hogy van vele, de a csapat felkerült a zenei bakancslistámra, ami nem azt jelenti, hogy ennyi volt. Bevallom, nekem jobban bejönnek az indie-s érzületű dalaik, mint a mai party kultúra jegyében megírt számok. Azok is hibátlanok, sőt nagyon kellemesek és remek dalszerzők, de az indie dalok voltak a Coldplay inkubátorai. Mint a nagy klasszikus Paradise felcsendülő akkordjai, és a mozgó karokon pulzáló színek varázslatos lila, vörös, kék, zöld vibrálása. Chris zseniális hangja mellett jó párszor hallhattuk a preparált zongoráján játszani, például a The Scientist csendes harmóniáival, amely Oasis-re hajazott. A Viva la Vida hatalmas felszabadító közönség vokáljával, de szinte minden népszerűbb dalnál üvöltve énekelte a közönség a lelátókról a dalokat. Tagadhatatlanul nagyon emberi és közönségbarát csapat, nemcsak a több tíz méter hosszú kifutók miatt, hanem azért is, mert amikor három grácia kuporodott a zongorához, közösen énekelték a Til Kingdom Come-ot, valamint az egyik legnagyobb meglepetés dalt, a Gallagher testvérek klasszikusát, a Don´t Look Back in Anger-t. A show folytatódott, és a hatalmas örömködés sem maradt el, sorra jöttek a fesztiválhimnuszok: a Charlie Brown, a már említett Yellow, a People of the Pride, a lüktető Clocks, a Something Just Like This, valamint az A Sky Full of Stars hatalmas közönség énekkel. Bevallom, bizonytalan voltam, hogy mennyire pozitív élménnyel hagyom majd magam mögött a Puskás Arénát, de ekkora meglepetés öröm koncertre tényleg nem számítottam.


Kulcsszavak:
  coldplay 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Visszaszámlálás elindult: két hét múlva érkezik a Coldplay úttörő, újrahasznosított lemeze, a Moon Music

A Coldplay az argentin énekesnő, TINI spanyol verzéjével gazdagítja legújabb slágerét

Zerb x Coldplay – feelslikeimfallinginlove

Coldplay bejelentette érkező, tizedik stúdióalbumát a világon egyedülálló fenntarthatósági, kiadási tervvel

Triplázik a Coldplay a Puskás Arénában

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
Felejthetetlen élmény Sir Rod Stewart MVM Dome koncertjén
Brujeria vs Analóg Music Hall
Bring Me the Horizon a Budapest Parkban!
Hatebreed, Crowbar
 kapcsolódó fotók: 

COLDPLAY - 2024. június 16. PUSKÁS ARÉNA - MUSIC OF THE SPHERES
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ingrowing    karabély    21 jump street     jex thoth    auróra    corrodal    tündértantra    piggy d    give em blood    kung fu panda    kollaps    teräsbetoni    h.power    shapat terror    megazetor    miloopa    szarka tamás    az erő krónikája    decaying incest    the get up kids    volbeat    vágtató csodaszarvas    bleeding through    heidenfest    grave  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!