hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2024. június 16. vasárnap   11:21
nincsen hozzászólás

szerző: Móni
Sting varázslatos estje Budapesten
2024. május 31. Papp László Budapest Sportaréna

   Sting 2024. május 31-én töltötte meg Budapesten a Papp László Budapest Sportarénát, ahova 3.0: elnevezésű, világ körüli turnéjának keretein belül érkezett. Legutóbbi látogatása óta mindössze 2 év telt el, ám akkor nem a fővárosban, hanem Debrecenben koncertezett.
  
   A 72 éves énekes kirobbanó fizikai formában van. Ujjatlan pólójában messziről látszott, hogy a karja kifejezetten izmos. Köztudott, hogy igyekszik tudatosan élni, ebben pedig abszolút hiteles. Életfilozófiája jól kidolgozott, és meghatározza az egész életét. Vonza a művészetek széles köre, ezért énekel, gitározik, dalokat szerez és nem utolsó sorban színészkedik is, ami eddig három Oscar jelölést hozott számára. (A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacsőben nyújtott alakítására sokan emlékezhetnek.) Ezek mellett a népszerűségét társadalmi szerepvállalásra is használja, és sok nemes ügy szónoka és anyagi támogatója is egyben.
  
   Kezdeti sikereit a Police zenekarral aratta, amit közel 50 éve, 1977-ben alapított Stewart Copeland és Andy Summers társaságában. Összesen 5 albumot jelentettek meg és 6 Grammy-díjat nyertek, 2003-ban pedig bekerültek a Rock And Roll Hírességek Csarnokába. Egy merész váltással Sting szólókarrierbe kezdett, és bár úgy tűnhet, 20-ra húzott lapot, jól döntött. Személye körül nincsenek botrányok, nincsenek hangos sztár allűrjei, mégis meghatározó zenei alak, majdnem fél évszázada. 2003-ban a királynő a Commander of the British Empire titulussal megköszönte neki a szigetország hírnevének öregbítését és társadalmi szerepvállalását (ez csak egy hajszállal a lovagi cím alatti kinevezés).
  
   A szó jó értelmében vett egyszerűsége a koncerten is megjelent. Felállása a Police-hoz hasonló maradt. Egy dob, és két gitár. Nem kellett füst, nem kellett ricsaj. A repertoár széles merítés volt. A kihagyhatatlan klasszikusok mellett, voltak kevésbé ismert blokkok is. A közönség jól rezonált Stingre. Nem volt óriási üdvrivalgás, de érződött, hogy élvezik, hogy az este letisztult, és nem az a fő cél, hogy erős ingerekkel figyelmet vásároljanak a színpadon.
  
   Nem tudom kihagyni a felsorolást, mert mindegyik ringatta a lelkeket. A Fields of Gold, az Every Breath You Take, vagy a Message in a Bottle és az Englishman In New York nem hangzottak úgy, mint amiket már halálra un a csapat, bár ez természetesen titokban előfordulhat. A koncertnek ezt a hangulatát talán az reprezentálja leginkább, hogy a ráadás utolsó dala a Roxanne volt. Nem volt cél, hogy az emberek felpörögve hagyják el az Arénát, vagy hogy érzelmi hullámvasútra ültesse őket. Egyszerűen csak szeretett volna énekelni és gitározni egyet, egy fekete nadrágban, és egy szürke pólóban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Papp László Budapest Sportaréna

 programajánló: 
2024. június 29.
3 nap · 29 zenekar · zéró szemét – jön az idei Alpárfeszt!
2024. július 2.
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
2024. július 3.
Először koncertezik Magyarországon a Take That!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Coldplay frenetikus triplázása a Puskás Arénában
Hatebreed, Crowbar
Body Count vs Budapest Park
Tool, Night Verses
The Dead South és Corb Lund fergeteges budapesti koncertje
Winger
Megadeth, Archaic
Charlotte Sands: Egy felejthetetlen koncert az Analog Hallban
Palaye Royale és Halflives a Barba Negrában
 kiemelt 
Thy Art Is Murder, Fit For A King, Knosis: nyári katlan-core a Barba Negrában
  
Súlyos deathcore / metalcore hármas fokozza majd a katlan hőséget a budapesti nyár közepén: július 4-én este a Thy Art Is Murder és a Fit For A King már jól ismert produkciója mellett most egy különleges japán projekt, a Knosis is bemutatkozik majd a Barba Negrában

Új dalokkal tér vissza Richie Kotzen a Dürer Kertbe
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Rockmaraton 2024
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 communic    harry potter    james lomenzo    czutor zoltán    tribute    slayer    gustafsson    edvard munch    jambalaya    dave grohl    atomic playboyz    matthew macfadyen    morningdeer    tolcsvay lászló    new seed 55    nailed to obscurity    charlie benante    linkin park    haw    whispered    george lucas    the horibillies    long play 33 1/3    devastating enemy    noctem  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!