hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
hírek   2024. június 3. hétfő   06:34
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Légtérkép címmel mutatja be új albumát Palágyi Ildikó


  Kiforrott dalszerzői hangon szólal meg Palágyi Ildikó harmadik, Légtérkép című albuma, amit június 7-én az Akvárium Klubban mutat be. A koncert vendégei Noémo és a Platon Karataev-ből Balla Gergely lesznek. Az énekes dalszerző új dalaival néhol a nappalijában álló zongora mellé invitál bennünket, máskor atmoszférikus zenekari hangszerelésekbe öltözteti szerzeményeit. Lírai, magyar nyelvű szövegei mögött személyes történetek bújnak meg, amelyek a hallgatót egy titokzatos, álomszerű zenei világba vezetik be.
  
  Palágyi Ildikó klasszikus énekesnek készült, később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének előadóművész szakán diplomázott. 2018-ban mutatta be Salt című debütáló szerzői nagylemezét. A Northern Song című dalához készült animációs videoklipje bekerült a Magyar Klipszemle versenyprogramjába és még Amerikában is írtak róla, első magyar nyelvű, Pillangó című szerzeményével pedig A Dal című műsor elődöntőjében is bemutatkozott. Körbeér című EP-jét teltház előtt mutatta be a Magyar Zene Házában, az intézmény Showcase Fesztiválján debütált A csodakert c. műsora is, amely az élőszavas mesemondás hagyományát a kortárs jazz zene jelenidejűségével ötvözi. A zenéléssel párhuzamosan tanítással, zene-és meseterápiával is foglalkozik. 2024-ben bekerült a Hangfoglaló Program támogatott előadói közé, új magyar nyelvű nagylemeze Légtérkép címmel jelent meg. A 6 saját szerzemény mellett az album különleges színfoltja a Ne hagyj itt című Bartók-átdolgozás, amelyhez nemrég animációs klip is készült. A lemezen egységbe rendeződve fér meg egymás mellett az akusztikus hangzás és az élő elektronika, a letisztult, magyar nyelvű dalforma és az improvizáció.
  
  „A Légtérkép c. lemez számomra összefoglalja azt az utat, amit eddig zeneileg bejártam. Klasszikus zenéből érkező jazz zenész vagyok, aki dalszerzőként leginkább a könnyűzenében alkot. Mindezek a hatások mára már nem szétválasztottságban, hanem egymásba kapaszkodva léteznek bennem. Úgy érzem, az eddiginél sokkal nagyobb szabadságot engedtem meg magamnak mind a dalszerzés, mind az éneklés, mind a hangszerelés során. Érdekes tapasztalat számomra, hogy ebből a sokkal inkább kísérletező attitűdből született meg az a lemez, amit minden eddiginél jobban sajátomnak érzek” – meséli az énekes-dalszerző.
  
  Gyémánt Bálint (gitár) és Bartók Vince (basszusgitár, synth basszus) az első lemeze óta dolgoznak Ildikóval, és hoznak be meghatározó színeket a dalaiba. Az ő játékukhoz csatlakozott a Légtérkép című albumon Mihalik Ábel dobon, a keverésért a Hollandiában élő Kovács Miki, a mesterért pedig Fenyvesi Márton felelt. A lemezt június 7-én az Akvárium Klubban mutatják be. A nyár folyamán Palágyi Ildikó a Fishing on Orfűn, a Paloznaki Jazzpikniken, a Művészetek Völgyében, az Ördögkatlan Fesztiválon, a Váralja Akusztik Fesztiválon és a Kerekdomb Fesztiválon is hallható lesz.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. június 29.
3 nap · 29 zenekar · zéró szemét – jön az idei Alpárfeszt!
2024. július 2.
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
2024. július 3.
Először koncertezik Magyarországon a Take That!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Két hét múlva indul a Rockmaraton
Ellopták a Balkan Fanatik buszát és hangszereit
Pantera, Cyndi Lauper, Sum 41, Alan Walker koncerteket hoz a Livenation
Dalok a Dunáról
IV. RoCkàny Feszt - Újra vár az egyik legismertebb Békés vármegyei rockfesztivál
Három héten belül tervezi rögzíteni új albumát a Testament
Budapesten is elbúcsúzik a Sum 41
Engedékenyebb húrokat kezdett pengetni Andreas Kisser a Cavalera-kkal való összeállásról
 kiemelt 
Thy Art Is Murder, Fit For A King, Knosis: nyári katlan-core a Barba Negrában
  
Súlyos deathcore / metalcore hármas fokozza majd a katlan hőséget a budapesti nyár közepén: július 4-én este a Thy Art Is Murder és a Fit For A King már jól ismert produkciója mellett most egy különleges japán projekt, a Knosis is bemutatkozik majd a Barba Negrában

Új dalokkal tér vissza Richie Kotzen a Dürer Kertbe
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Rockmaraton 2024
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 petter carlsen    men in the box    péterfy bori & love band    vices & virtues    vad fruttik    faithless    dürer    rage against the machine    data animal    british sea power    temple balls     jonathan liebesman    stone sour    bad teacher    queensryche    five finger death punch    excrementory grindfuckers    Ébredj velünk    prince of persia    underworld    counterparts    la casa fantom    esclin syndo    hemlock    miserium  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!