hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
hírek   2024. május 28. kedd   08:33
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Megérkezett az új magyar zenészgeneráció a Telekom Electronic Beats friss válogatáslemeze


  Minden ismert streaming platformon indítható a tripla album, amire pályázat útján jelentkezhettek az alkotók pop-, klub- és kísérleti zenei kategóriákban.
  
  A koronavírus-járvány idején még egy, a bezártságra adott felszabadító válaszként indult, mára a harmadik köréig jutott el a SZELEKTOR, a Telekom Electronic Beats projektje, amiben az ország legizgalmasabb új zenéinek keresésre indultak. Idén már több mint 1000 dal érkezett be a felhívásra - ráadásul először vártak rövid videókat is a szervezők, ezek a vizuálok kísérik majd a kiadványokat a Spotify felületén.
  
  
  
  A ma megjelent, háromlemezes 2024-es SZELEKTOR válogatásra összesen 33 zene került fel, amik a szivárvány minden árnyalatában, sőt, még annál többen is megmutatják, hogy a hazai könnyűzenei szféra még bőven tartogat tehetségeket: a tengermélytől a felemelőig széles hangulati spektrumon húzódó, kifejezetten ötletes, sőt, többségükben a nemzetközi porondon is megállni képes dalok születtek.
  
  Slágergyanús britpoptól a feszes groovy technón át a kozmikus kísérletekig
  
  A POP kategóriás lemez rögtön igazolja, hogy a könnyűzenei utánpótlás nagyon jó úton halad, legyen szó az albumot felvezető single-ről, azaz Laurie slágergyanús, saját emlékmozaikjaiból összeálló gitáros szerzeményéről, a Kisasszonyról, a Cold Contrast távolba zengő postpunkjáról, Lovasi András lányának, Eszternek saját projektjéről, a lírai Jules War-ról, az erdélyű születésű Csinszka álomszerű ódájáról vagy Ani Maxima megvaduló hyperpopjáról, ami azon álmélkodik: “ha valaki keresne - nem tudom, hogy visszamegyek-e még Budapestre.”
  
  
  
  Klpflrtpr nosztalgikus zongorával spékelt, mégis harapós elektrójával indul a CLUB lemez, majd folytatódik rögtön Falmi izgalmas darabjával, ami a selyemről közöl izgalmas tudományos tényt; hogy aztán olyanok dobjanak be a groovy techno mélyvizébe, mint BLZS és Sonic Rain. Az újhullámos trance színtér feltörekvője, Slym is helyet kapott, ahogyan egy igazi old school tanár, a korai Tilos Rádió-famíliából ismert Mango visszatérése is üdítő egy hipergyors darabbal.
  
  A műfaji határok felrúgásáról szóló XPERI lemezen súlyos utazásokra invitálnak minket az alkotók. Yibai már az első percekben leküld minket a Föld magjába, hogy Haiori aztán megmutassa, milyen lehet pár évezreddel később újra visszaemelkedni a már ember által nem lakott felszínre (spoiler: zenéje alapján madarak még fognak élni a bolygón); 6red és dipteran már súlyos elektronikus nyalábokkal operálnak, míg például Voiwode és SZENDE a teret nyitogatják tovább a hallgató feje körül.
  
  Idén először rövid videó kategóriában is hirdetett nyerteseket a Telekom Electronic Beats, amik a Spotify-on kísérik vizuálisan az egyes zenéket: zed zara animációja a POP lemezhez társul, Atosé a CLUB kategóriához, Edőcs Zsófié Laurie dalához, Deli Baal organikus káprázata pedig az XPERI lemezhez.
  
  Nagy nevek a SZELEKTOR környékén
  
  
  
  Az elbírálásban ezúttal a Telekom Electronic Beats tagjain kívül részt vett popzenei kategóriában az üstökösként feltört Дeva, Kun Bálint a Carson Comából, a színész-énekes Miller Dávid, a beérkezett klubzenéket Sobek, Technokool és Sikztah értékelték, a határokon átívelő, kísérletezőbb darabokat pedig az Exiles kiadó képviseletében Kolbenheyer Erik (Exiles), Iamyank és a 2022-es válogatásról mára a zsűrikanapéra katapultált Emcsi. A videó kategória zsűrije a tavaly először megrendezett INOTA Fesztivál fényművészeti és vizuális programjának kurátora, Besnyő Dániel, és Vermes Orsolya, a Klipszemle alapítója és főszervezője volt.
  
  
  
  A válogatásnak egyébként két bónusz dallal terített meg a Telekom Electronic Beats: a Beton.Hofi legutóbbi lemezét is jegyző ANUBII$ Szlimmy-t, Jules War-t és Tildae-t felsorakoztató dala, illetve Beatrick Laurie-t, Patakit és a Kizzaping69 alteregóval rappelő Beton.Hofit szerepeltető afro stílusgyakorlata teljes meglepetésként érte a csapatot, akik végül arra a döntésre jutottak, hogy a többi indulóval szemben nem lenne fair két ilyen profi produkciót versenyeztetni, ezért ezeket a dalokat külön, a válogatástól függetlenül is megjelentették.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. június 29.
3 nap · 29 zenekar · zéró szemét – jön az idei Alpárfeszt!
2024. július 2.
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
2024. július 3.
Először koncertezik Magyarországon a Take That!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Két hét múlva indul a Rockmaraton
Ellopták a Balkan Fanatik buszát és hangszereit
Pantera, Cyndi Lauper, Sum 41, Alan Walker koncerteket hoz a Livenation
Dalok a Dunáról
IV. RoCkàny Feszt - Újra vár az egyik legismertebb Békés vármegyei rockfesztivál
Három héten belül tervezi rögzíteni új albumát a Testament
Budapesten is elbúcsúzik a Sum 41
Engedékenyebb húrokat kezdett pengetni Andreas Kisser a Cavalera-kkal való összeállásról
 kiemelt 
Thy Art Is Murder, Fit For A King, Knosis: nyári katlan-core a Barba Negrában
  
Súlyos deathcore / metalcore hármas fokozza majd a katlan hőséget a budapesti nyár közepén: július 4-én este a Thy Art Is Murder és a Fit For A King már jól ismert produkciója mellett most egy különleges japán projekt, a Knosis is bemutatkozik majd a Barba Negrában

Új dalokkal tér vissza Richie Kotzen a Dürer Kertbe
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Rockmaraton 2024
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 we came as romans    jared leto    gábor andrás    utazó rajziskola    the karate kid    david fincher    alvin és a mókusok    gio geraca    tesstimony    hobó-vadászat40    andrew garfield    last hope    5 yards    george w. bush    hungarica    tatum    nick holmes    hungarica    hihetetlen utazás    the hellacopters    shutter island    d.o.c.    buried in verona    earthsblood    első osztályú vidéki srácok  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!