hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
lemezajánló [remix]  2005. január 3. hétfő   12:31
nincsen hozzászólás

szerző: Rossika
Jay-Z vs. Linkin Park: Collision Course
Warner Brothers

  Manapság ha az embernek megtetszik valami jó zene, fogja magát leül a gép elé és letölti az anyagot. Szerintem semmi elítélendő nincs ebben, nem beszélve arról a rengeteg lóvéról amit megspórol vele a zenekedvelő. Az meg biztos, hogy ha egy anyag igazán magával ragadja a hallgatót akkor el fog menni és megveszi eredetiben is a korongot, mert mégis csak az az igazi. Ez ellen próbálnak védekezni a nagyok, mégpedig úgy, hogy megpróbálnak igazán tartalmas és igényes CD-ket összeállítani, hogy a vásárló pénzéért ne csak a szokásos zeneszámokat kapja hanem annál jóval többet.
  
  Ennyi bevezető után rátérnék a Linkin Park legújabb anyagára, melyet Jay-Z-vel közösen dobtak piacra. Történetekbe nem nagyon mennék bele, aki ismeri a Linkin Parkot vagy mert utálja őket vagy mert hallotta, hogy a nu-metal egyik befutott képviselői annak úgyis mindegy mit írok, aki meg nem ismeri annak azért, Jay-Z-ről meg elég annyi, hogy az amerikai piac egyik legfelkapottabb rap-énekese.
  
  Az anyag digipack csomagolásban került a boltokba, aminek egy CD vásárló alapból nagyon örül, nem beszélve arról, hogy a CD mellé egy DVD is jár ajándékba ami arra utal, hogy itt tényleg valami komoly termékkel van dolgunk. A borító a szokásos hangulatvilágát tükrözi az amerikai csapatnak, kicsit oldskool, kicsit hivalkodó, kicsit kaotikus. Mindenesetre a lényeg jól kivehető. Booklet természetesen jár a csomaghoz, kis infó a két főszereplőről és több oldalas köszönetnyilvánítás a közeli és távoli ismerősöknek. Néztem, hogy a több ezer névben benne vagyok-e de nem sikerült magamra találnom. S, hogy ne legyen unalmas az olvasás korrekt fotók díszítik az oldalakat. Persze olvashatjuk a két korong tartalmát is, de sajnos dalszövegek nincsenek, amik szerintem fontosak lehetnek már ha van mondanivalója a zenének -.
  
  Kezdjük a zenei résszel, mégis csak ez a fontosabb. Két dolgot emelnék ki. Aki nem szereti a Linkin Park előző albumait az felejtse el a korongot, hisz a régi számok átformázásáról van itt valójában szó. A jól bevált slágerekre küldenek rá egy kis rap-et saját részről és persze Jay-Z részéről is, igaz az ősamerikai kicsit jobban küldi. S ezzel már a másik dologról is szót ejtettem. Rap az egész, nagyon kevés benne az igazi linkines dallam, a gitárok ugyan hozzák a régi formájukat, de Chester vokálorgiái elmaradnak. Tulajdonképpen az ő részei lettek kivéve és a helyükre lettek beiktatva a beszélős részek. Arra azért ügyeltek a srácok, hogy az igazán fogós részek ne tűnjenek el. A One Step Closer szám végén lévő durvulat például elég korrekten zárja a korongot, igaz a mostani címe: Points Of Authority 99/One Step Closer.

  Természetesen nem véletlen, hogy a számcímek ilyen dupla elnevezésűek lettek. Nem vagyok egy nagy Jay-Z rajongó de a nevek mind a hat - első fele mind a rapper egy-egy korábbi nótájára utalnak. Tehát az egyszerű recept, fogj két korábbi slágert, dolgozd össze és már jöhet is a korong. Belegondolva nem is nagy butaság, csak azaz egy probléma van a dologgal, hogy nem élvezhető a közös eredmény annyira, mint a két anyag külön-külön. Ennek ellenére érdekes próbálkozás, aki szereti az újat annak érdemes belekóstolnia. De ezzel még nincs vége
  
  Aki veszi a fáradtságot és beteszi a CD-t a számítógépébe annak egy kis virtuális anyag is a rendelkezésére áll. Néhány fotó, egy videó klip a Numb/Encore-ról készült a korong klipje fontosabb linkek és természetesen a lehetőség további linkinparkos és jayzs relikviák beszerzésére.
  
  Mindezek után a DVD hasonló lemez-külsővel még mindig ott lapul a pack-ben. Először hosszabb-rövidebb bejátszásokat láthatunk arról, hogy hogyan is találkoztak a fellépők, hogy zajlott a stúdiózás, milyen poénokkal múlatták az idejüket a fellépés előtt, és még a hangpróbába is belehallgathatunk. Majd az igazán tartalmas rész következik, mely minden rajongó álma. Tökéletes minőségben, tökéletes hangzásban végignézhetjük a felállás egy 2004. júliusában rögzített fellépését. A Nyugat-Hollywood-i Roxy arénában készült felvételen mind a hat szám megszólal, s szerintem komoly élmény egy ilyen stílusú zene kedvelőjének. Van még a lemezen egy MTV összeállítás, mely ugyan ezekből a jelenetekből csemegéz, kicsit videó klipszerűen összeválogatva a képeket, és itt is találunk egy fotógalériát, mely több tucat képpel várja a felhasználókat. Ami a hangbeállításokat illeti sztereó és 5.1 közül választhatunk, kinek mit bír a cucca.
  
  Összességében igényes az anyag, mondjuk úgy nyolc pontot adnék rá ha valamely híres szaklap kritikusa lennék. Aki a két csapat zenéjét szereti annak alapmű a kiadvány, de érdeklődőknek is merem ajánlani, hisz a profizmus csak úgy árad a termékből. (Valahogy így képzelem el a korongokat melyeket eredetiben megvásárolok.)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 harlott    szemle    skore    archetype    karnak    cynic    maurics andrás    sevenfield    hernádi judit    keira knightley    overkill    számos pasas    good charlotte    halott pénz    dörner györgy     hayley williams    frenk    varg vikernes    dope stars inc.    nikson    dürer kert    set your goals    the moon and the nightspirit    sonata arctica    felemelkedés  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!